“Θίνες Κυπαρισσίας” - Τι περιλαμβάνει το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης!

Αποκαλυψη απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

“Θίνες Κυπαρισσίας” - Το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης περιλαμβάνει απαγορεύσεις δόμησης, μέτρα - σοκ και αυστηρούς περιορισμούς στη χερσαία και υδάτινη έκταση
Έτοιμο προς υπογραφή, από τον αναπληρωτή Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. Σταύρο Καλαφάτη, είναι το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης “Καθορισμός χρήσεων  και περιορισμών δόμησης για την προστασία χερσαίων και υδάτινων εκτάσεων της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας» με κωδικό  GR 2550005 του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστατευομένων Περιοχών Natura 2000 των Δήμων Αυλώνα και Κυπαρισσίας”, το οποίο έχει στη διάθεσή του το «Θ» και περιλαμβάνει μια σειρά μέτρων, απαγορεύσεων και περιορισμών στην περιοχή από τον ποταμό Νέδα μέχρι και την Κυπαρισσία! Η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης θα αρχίσει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και λήγει μετά την παρέλευση διετίας με δυνατότητα παράτασης για ένα έτος!
Όπως αναφέρεται στο Σχέδιο Υ.Α. που αποκαλύπτει το «Θ», «Σκοπός της Υ.Α. είναι η προστασία, διατήρηση και διαχείριση της φύσης και του τοπίου, ως φυσικής κληρονομιάς και πολύτιμου εθνικού πόρου σε χερσαία και θαλάσσια τμήματα της περιοχής “Νότιος Κυπαρισσιακός Κόλπος”, οι οποίες διακρίνονται για τη μεγάλη βιολογική, οικολογική, αισθητική, επιστημονική, γεωμορφολογική και παιδαγωγικής τους αξία. Ειδικότερα, επιδιώκεται η διατήρηση και διαχείριση των σημαντικών και σπάνιων τύπων οικοτόπων, ιδίων των αμμοθινικών σχηματισμών και των παράκτιων δασών, η αποτελεσματική προστασία της θαλάσσιας χελώνας Caretta caretta και η διατήρηση και διαχείριση των υπόλοιπων απειλούμενων, σπάνιων, ενδημικών και προστατευόμενων ειδών πανίδας καθώς και χλωρίδας που απαντώνται στη συγκεκριμένη περιοχή». Με την Υ.Α. θεσπίζονται τα όρια της Περιοχής Προστασίας (Οικοανάπτυξης) και εντός της Περιοχής Προστασίας οριοθετούνται τρεις επιμέρους ζώνες: Περιοχή Ήπιας Οικιστικής Ανάπτυξης, Περιοχή Ήπιας Τουριστικής Ανάπτυξης και Περιοχή Ήπιας Βιοτεχνικής Ανάπτυξης Γεωργικού Τομέα. Εντός της Περιοχής Προστασίας οριοθετείται Περιοχή Προστασίας της Φύσης, χερσαία έκταση με την ονομασία “Παράκτια περιοχή Βουνάκι – Αγιαννάκη - Ελαία”, που βρίσκεται στην εκτός σχεδίου και εκτός ορίων οικισμών προ του 1923 και κάτω των 2000 κατοίκων του Δήμου Αυλώνα του Νομού Μεσσηνίας. Στην Περιοχή Προστασίας της Φύσης διαχειριστικός στόχος είναι η διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς και η διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας με παράλληλη παροχή στο κοινό δυνατοτήτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και φυσιολατρικών δραστηριοτήτων.
Στο Σχέδιο της Υπουργικής Απόφασης περιλαμβάνονται μέτρα, απαγορεύσεις και περιορισμοί στη δόμηση και σε έργα και δραστηριότητες σε ολόκληρη την έκταση από τη Νέδα μέχρι την Κυπαρισσία, στη χερσαία και θαλάσσια περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη και την “Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη Νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου” που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος LIFE-NATURE No B4-3200/98/442 (Μάρτιος 2002).

19 σχόλια:

  1. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ Κ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ Ο ΤΕΩΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ Δ. ΔΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Ν ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟ Κ ΤΙΣ ΕΠΕΙΧΗΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΖΙ. ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ Ο ΔΡΑΚΟΣ. ΟΡΣΕ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΜΑΣ Κ ΝΤΟΠΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στημενο παιχνιδι του κ. Δρακου με τους χελωναδες. καταστρεφουνε ολη τη περιοχη κ τη κυπαρισσια για να κανει μπιζνεσ ο Δρακοσ. ξυπνατε κ παρτε τον κ τουσ λοιπουσ με τισ πετρεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΟΝΤΡΟ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΥ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ.ΜΑΓΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΝΟΜΑΡΧΗΣ.ΚΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ Κ ΚΑΛΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ.ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ.ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Κ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΥΛΟΥΡΟ Π ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΚΟΝΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΔΡΑΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ. ΜΑΣ Π@@@ΞΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΗ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΠΟΥΖΟΥΚΛΗ. ΕΠΙΑΣΕΣ Μ@@@ΚΕΣ ΤΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΔΡΑΚΟ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΟΛΑ. ΤΟ ΦΟΥΜΟ ΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένοχη σιωπή όλα τα χρόνια του τέως νομάρχου Μεσσηνίας κυρίου Δημητρίου Δράκου για τον Αρχέλωνα και τη μελέτη του για τη Nature. Ήξερε ότι τελειώνει όλη τη περιοχή και γιαυτό δεν μίλαγε καθόλου. Τονε βόλευε για τα χωραφάκια του. Είχε τα κονε με τους χελωνάδες και τις υπηρεσίες και ταξερε όλα και δεν έβγανε μιλιά. Παρτάκιας μεγάλος. Θυμείθηκε στα 70 του το περιβάλλον κ τη οικολόγια. 20 χρόνια στη νομαρχία έχει κάνει εγκλήματα στη φύση στο νομό. Έβαλε μπροστά τον καλαματιανό φίλο του για το Δάσος και έψησε και το συμβούλιο. Παρτάκιας μεγάλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομως παιδιά ο Δράκος ειναι επώνυμος και εσείς τον κατηγορείται ΑΝΩΝΥΜΑ! Γιατί μήπως είστε Επώνυμοι και έχετε κάποιο ΑΛΛΟ λόγο; Μάλλον ετσι θα ειναι .Εκείνος οτι λέει το λέει στο ΦΩΣ εσείς γιατί δεν βάζετε το όνομά σας στην κριτική σας. Οσο για τις επιχειρήσεις του τρέχτε στην Ελαία να σας προσλάβει .Εχει μεγάλες επιχειρήσεις!!! Βρέ λιγη ντροπή δεν θα έβλαπτε κανέναν σας. Τα λάθη κάποιων δεν μπορεί να τα φορτώνετε ΑΝΩΝΥΜΑ σε αλλον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ναι Κύριοι Ανωνυμοι ΜΕΓΆΛΕΣ επιχειρήσεις ο Δράκος !!! Θέλει και εργάτες Τρέχτε να πάρετε!!! Ομως Ανώνυμοι- επώνυμοι αφου έχετε ντοκουμέντα γιατι το παίζετε κουκουλωμένοι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριοι του μπλόκ μηλάτε για βρυσιές αλλα τις δέχεστε και μαλιστα απο ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ .Σεβαστείτε το μέσο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ν Ε Κ Ρ Ο Θ Α Φ Τ Ε Σ

    Επώνυμος ΖΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε σοβαρευτητε σας γνωριζει ολος ο κόσμος .ΑΝΩΝΥΜΕΣ βρισιες και σχεδια ταβερνας για παραπληροφόρηση αποκαλυπτουν ποιοι ειναι οι κουκουκοφόροι Νεκροθαυτες της περιοχής .Ποιοι εχουν τα συμφέροντα στην περιοχή και ποιοι το πάνε να κονομίσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για σου ΖΙΚΟ Πανέξυπνε!!!Κράτα το πανό γερα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κύριε η Κυρία του BLOG Γιατι αφήνετε τους συμφεροντολόγους υβριστές να λένε οτι τους κατέβει; Ρωτήστε τον πρώτο υβριστή τι ΑΡΧΑΙΑ εχει παραχόσει στην ιδιοκτισία του .Ας σταματήσει τους τσαμπουκάδες γιατί θα βγουν πολλά στην επιφάνεια του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Λοιπον το Δρακο έγω προσωπικά τον έχω κράξει άπειρες φορές και δεν τον έχω ψηφίσει ποτε!ποτέ! Αλλά όλα αυτά που έχουν γραφτεί παραπάνω είναι τουλάχιστον ανακριβή και προβοκατόρικα...και εξηγούμε¨:
    ο Δράκος ήταν αχρηστος σαν νομάρχης και δεν έκανε ούτε ένα σοβαρό έργο υποδομής, και πιο συγκεκριμένα ένα δημοτικό κάμπινγκ στο Μπούζι-Οικολογικό η μη. Ο μόνος που είχε προσπαθήσει κάτι τέτοιο-και υπάρχει και σχετική ερώτηση στο δασαρχείο Κυπαρισσιας- ήταν ο Γαλάνης σαν πρόεδρος του δήμου Αυλώνος, πρίν την συνένωση, βέβαια δεν κατάφερε κάτι.
    Επιπλέον αυτά που σχολιάζονται στην πόλη οτι ο Παππάς είπε έτσι η αλλίως είναι άκρως παραπλανητικά, γιατί δεν αποφαζίζει για τα πάντα ο Παππάς, και δεν ,μπορόυν να του χρεώνονται άδικα κάποια πράγματα. Είναι ένας επενδυτής που δεν είναι καν απο την περιοχή οπότε ο ίδιος προσωπικά δεν έχει επαφή με κανέναν, μπορεί να διαφωνώ σε σημεία με την επενδυσή του- αλλά όχι βρήκαμε Παππά να βάψουμε 5-6, είναι παππάς όχι αγας.
    Οι Αποφάσεις είναι προ δρομολογημένες και σχετίζονται με το Υπ.Περ την περιφερεια κ άλλους πολλούς.
    Και τέλος να σταματ'ησουν οι αηδίες οτι θα κλήσουν τα παντα επειδή είπαν κάποιοι όχι στην επένδυση, αυτά είναι σκοταδισμός και βλακίες, το ΚΑλό Νερο μια χαρά πάει και μια χαρά θα τα πηγαίνει στον τουρισμό κανένας δεν θα το αγγίξει. ¨οχι άλλη χαζοτρομοκρατεία.
    Κάποτε γκρέμισαν της Πέργκολες και Βεράντες στο sunset στου Ρεκούμη κτλ, πριν καμμία 10ετια. Ποιός έφταιγε τότε? Οι Χελωνάδες? Ο Παππάς? Ο Δράκος?
    Αυτά για να μην μας αντιμετωπίζουν και διχάζουν σαν ιθαγενεις Φιλιπενοζοπακιστανούς.
    Τέλος γιατι βλέπω οτι ο κόσμος εχει πάρα μπερδευτει και τα βλέπει όλα ασπρο μαύρο,να αναφέρω οτι καποιοι από του Αυστηρότερους νόμους περι Δασικών Εκτάσεων που προστατεύει μέχρι και ασφακες έχουν ψηφιστεί απο τον Παπαδόπουλο και τον Μεταξά, καθώς το δάσος νοήται εως υψιστου σημασίας εθνικός πλούτος , και μην μού πεί κάποιος για την Ρόδο γιατι έκει μπερδεύτηκε το θέμα με Ιωαννίδη κτλ και είδατε σε τι χάλια κατέληξε.
    Αυτά
    Με εκτίμιση
    Δ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε με την υπογραφή Δ.Σ επειδή είσαι αντίθετος με το Δράκο και το γραφεις πρέπει να σου θυμίσω τα εξής:1) Ο Δράκος εκλέχτηκε 3 φορές με μεγάλη πλειοψηφία του Μεσσηνιακού λαού και αυτό ειναι η μεγάλη απόδειξη και επιβεβαίωση για το μεγάλο του έργο.2) Πρώτος ο Δράκος προσπάθησε με τον τοτε βουλευτή και σημερινό Προθυπουργό μας Κο Σαμαρά να κάνουν κάμπινκ στην Ελαία αλλα προσέκρουσαν στην γραφειοκρατία.Αυτά επι εποχής προέδρου της Ελαίας Ευσταθίου Κόλια .Μετά ανέλαβαν άλλοι και τα κοίμησαν τα πράγματα! 3)Κάποιοι βαλτοί και με την κάλυψη της ανωνυμίας τους Βρίζουν .Αυτοί κατά βάσει ειναι εκείνοι που εχουν κάνει τις μεγαλύτερες παρανομίες στην παραλιακή ζώνη Καλό Νερό - Ελαία .Υπάρχουν φήμες δε οτι κάποιος απο αυτούς έχει θάψει ολόκληρο Αρχαίο Ναό ! Συμφωνώ μαζί σου δε οτι κάποιοι επιτήδειοι μας διχάζουν για να κάνουν τις δουλειές τους τάχα νόμιμα. Τα συμφέροντα ειναι γνωστά και επίσης ποιοί μεγαλοσχήμονες και μεγαλοκρατούντες (εργάτες του υποτιθέμενου επενδυτή) στην περιοχή κρατούν τα νήματα. Πετούν δε την Μπάλα έξω απο το γήπεδο για να επωφεληθούν ( Ετσι νομίζουν!) . Όμως ο κόσμος τους έχει πάρει χαμπάρι και θα τους αποβάλει σιγά-σιγά .

      Διαγραφή
  14. Ουξω ρε λαμογια ,ανθρωπακια της νυχτας και της κουκουλας ! Ουξω ρε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ. Η ΝΥΧΤΑ Κ ΤΑ ΝΥΧΤΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ. ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙΑ ΤΣΑΤΣΙΛΙΚΙΑ Κ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ναι αλλα οχι με κρυπτομενους κουκουλοφόρους ,ας εμφανιστητε ολοι στο προσκυνιο Καλονεριτες Κυπαρισσιώτες Λαμογια και σεκιουριταδες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΡΑΚΟ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΣΟΥ Γ ΑΥΤΟ ΚΡΥΨΟΥ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΡΕΜΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ Κ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΚΙΝΤΑ Κ ΤΙΣ ΑΣΦΑΚΕΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΥΜΜΕΝΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΟΙ. ΠΕΣ ΤΕ ΤΑ ΟΛΑ. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΡΟΥΚΗΔΕΣ Κ ΠΑΡΤΑΚΗΔΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κυριε του ΜΠΛΟΚ γιατι δεν βαζετε τα σχολια ; Μονο του υβριστες γνωριζετε; Σεις που γινατε ωραιος στην εκδηλωση των συλλογων στην Ελαια τωρα σιωπάται και παρουσιαζεται μονο τα υβριστηκα συνθήματα; Το παραχώστη των Αρχαίων πατε να προστατέψετε; Τα σχέδια της ΤΑΒΕΡΝΑΣ και του μεγαλοσχημωνα εκλεγμενου του Δήμου δεν μπορουν να περάσουν ετσι ! Ο λαός ειναι φραγμός ! Στην Ελαια δεν περνουν ξενόφερτα σχέδια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.