Λιγο πριν την αναφλεξη στο Αιγαιο...

ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ
Θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα πραγματικά γεγονότα στο Αιγαίο με την είσοδο της Τούρκικης Τορπιλακάτου ΑΤΤΑΚ P-337 εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων και την ατολμία των πολιτικών μας.
Επειδή όμως η υπερβολή είναι παντού και στην αναγγελία της είδησης ,στην διάστασή της,αλλά και το ενδεχόμενο
της αντιμετώπισης με στρατιωτικά μέσα καλο ειναι να μαθαινουμε τη πραγματικοτητα.
Κάποιοι έγραψαν ότι ψαράδες είδαν την Τούρκικη Τορπιλάκατο και ειδοποίησαν τις αρχές,άλλοι οτι τρόμαξαν οι κάτοικοι των νησιών κοντά στην Αττική για ενδεχόμενη απόβαση των Τούρκων στον Αργοσαρωνικό,ενώ κάποιοι ''συμβουλοι'' υπενθύμισαν ότι πρέπει να προσθεσουμε το συντομοτερο στη δυναμη του Στολου τα υποβρύχια τύπου 214 που είναι στο Σκαραμαγκά.
Αλλά ας δούμε τα γεγονότα και όχι τις εικασίες, ούτε τις φήμες,που για καποιοι για ιδιου οφελους εντυπωσιασμο φροντιζουν να διαδιδουν!
Με την εμφανιση στο Αιγαιο της Τουρκικης Τορπιλάκατου, (ειναι γνωστο ηδη εδω και αρκετο καιρο το προγραμμα της μεγαλης ναυτικης Τουρκικης ασκησης ''ΘΑΛΑΣΣΟΛΥΚΟΣ'')
παρακολουθείται απο τα Ελληνικά RADAR και Παρατηρητηρια που ειδοποιούν το Κέντρο Επιχειρήσεων που σημαίνει συναγερμό!
Η Τορπιλάκατος ΑΤΤΑΚ μπαίνει σε στόχευση απο την ώρα που μπαίνει στα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα  και το Πολεμικο Ναυτικο ενημερωνεται και ενημερωνει για τις κινησεις του πλοιου.
Ταυτόχρονα διατάζεται το ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ να παρακολουθεί τις κινήσεις της Τούρκικης Τορπιλακάτου και αναφέρει τυχόν ελιγμούς ή αύξηση της ταχύτητος ή ''εκπομπή ραδιοσυχνοτήτων''
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ διατάζει την Τανάγρα να έχει σε ετοιμότητα οπλισμένα Μιράζ 2000-5
Σε όλη τη διάρκεια πλευσης της Τουρκικής Τορπιλακάτου ακολουθεί κατά πόδας η ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ που είναι οπλισμένη με πληρη φορτο και με πυραύλους ΕΧΟCET!
H Τουρκική Τορπιλάκατος κρατά σταθερή πορεία εντός των Χωρικών Υδάτων χωρίς ελιγμούς κρατώντας ετσι για νομικό της όπλο το Διεθνες Δίκαιο της Θάλασσας!
Επίδειξη Σημαίας έκανε το Τουρκικό σκάφος ποντάροντας ότι δεν θα πάρουμε την πολιτική απόφαση να το στείλουμε άπατο.Ποντάρισε η Τούρκικη διπλωματία στην ατολμία των Ελλήνων πολιτικών.

Που θα μας οδηγήσει αυτό;
Είναι άγνωστο,εμείς όμως θα απαντήσουμε και σε μερικά που ακούστηκαν ή γράφτηκαν ότι δεν θα έβγαιναν οι Τούρκοι αν είχαμε και τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 στο Αιγαίο!
Όσα υποβρύχια και να είχαμε,όσα Μιράζ και να είχαμε αν δεν αποφασίσουμε να τα χρησιμοποιήσουμε οι Τούρκοι θα βγαίνουν στο Αιγαίο!
Κάποιοι έκαναν λόγο αν είχαμε την ισχύ να απαντήσουμε στην πρόκληση των Τούρκων!

Οι ΑΣΣΟΙ των ΑΣΣΩΝ των Μιράζ 2000-5 το απέδειξαν πρόσφατα στο ΝΑΤΟ!
Με συνεχείς χαμηλές διελεύσεις στην περιοχή που έπλεε η Τουρκική Τορπιλάκατος ήταν έτοιμοι για  όλα!
Οι Ελληνικές ΤΠΚ με την πρόσφατη άσκηση και βολή των Exocet έχουν αποδείξει αν έχουμε ή όχι την δύναμη!

Να σημειώσουμε οτι συνήθως τα Τούρκικα Πολεμικά ακολουθούνται από κανονιοφόρους,ενω στο συγκεκριμενο περιστατικο την αποστολη ανελαβε η ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ,κατι το οποιο δείχνει την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει το γεγονός της Παραβίασης των Ελληνικών Χωρικών Υδάτων η Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων!
Στο δια ταυτα πλεον, το ΛΑΣΚΟΣ εκτελωντας ναυτικους χειρισμους σε αποσταση αναπνοης παρεμποδισε και απεκλεισε το Τουρκικο πλοιο εκτος Χωρικων Υδατων ενω την ιδια στιγμη τα 2 αεροσκαφη μας εκτελουσαν χαμηλες πτησεις πανω απο τους ιστους της ΑΤΤΑΚ κατι που σιγουρα θορυβησε τους Τουρκους οι οποιοι απομακρυνθηκαν αμεσα.

Συμπερασμα: Πρωτη φορα μετα απο καιρο που οι Ενοπλες Δυναμεις μας εδειξαν οτι κανουν το κατι λιγο παραπανω απο το να παρακολουθουν οπως τους διαταζουν τοσα χρονια οι πολιτικοι τους προ'ι'σταμενοι και τα αποτελεσματα αμεσα.Οι Τουρκοι θυμηθηκαν ξανα σε ποιον ανηκει το Αιγαιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.