Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη στην Τριφυλία για τη συγκομιδή καρπουζιού

Με την έναρξη συγκομιδής του καρπουζιού στην Τριφυλία, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς επισκέφτηκε την ευρύτερη περιοχή. Αφού προέδρευσε σε σύσκεψη για την πορεία συγκομιδής και εξαγωγών καρπουζιού,
η οποία  πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, παραγωγών και εξαγωγέων, περιηγήθηκε στα καρπουζοχώραφα,  όπου συνομίλησε με παραγωγούς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την καίρια συμβολή της παραγωγής  καρπουζιού για την τοπική οικονομία της Τριφυλίας, γιατί πρόκειται για ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν, που διατίθεται στις διεθνείς αγορές σε πολύ καλή τιμή και σε ποσοστό 60 έως 70% είναι πιστοποιημένο.
Όπως ανέφερε ο κ. Αλευράς ,η φετινή παραγωγή ξεκίνησε πιο δυναμικά από ποτέ και με μεγάλη πρωιμότητα, ενώ παρατηρήθηκε αύξηση της παραγωγής κατά 20%.Σε αυτό συνέβαλε η τεχνογνωσία των παραγωγών, η χρήση νέων υβριδίων και η αμέριστη βοήθεια από τους γεωπόνους. Σημαντικό ρόλο έπαιξαν και οι καιρικές συνθήκες που ήταν ευνοϊκές  κατά τη χειμερινή περίοδο, χωρίς ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες ,ούτε ισχυρούς ανέμους.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, απευθυνόμενος προς όλους, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση  στη συνέχιση και εμπέδωση της  αρμονικής συνεργασίας μεταξύ παραγωγών, συνεταιρισμών και εξαγωγέων, ακολουθώντας τις συμβουλές των επιστημονικά καταρτισμένων γεωπόνων. Τόνισε δε ότι στόχευση όλων αποτελεί πάντα  η διατήρηση της ποιότητας και η κατάκτηση νέων αγορών ,με έμφαση στην επωνυμία και στην ξεχωριστή ταυτότητα του προϊόντος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.