Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η αναστολή οικοδομικών αδειών και εργασιών στις Θίνες Κυπαρισσίας

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η υπουργική απόφαση του υπουργού ΠΕΚΑ Σταύρου Καλαφάτη, με Αριθμ. 28353, "Αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών, εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και εκτέλεσης άλλων εργασιών σε τμήμα της περιοχής «Θίνες Κυπαρισσίας
GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας (N. Μεσσηνίας)", η οποία έχει υπογραφεί από τις 23 Μαίου. Συγκεκριμένα στο Άρθρο 1 αναγράφεται: 
1. Αναστέλλεται μέχρι την έκδοση
της Υπουργικής
απόφασης Προσωρινής προστασίας βάσει του άρθρου 9
του Ν. 3937/2011 σε τμήμα της περιοχής 
«Θίνες Κυπαρισσίας GR 2550005» του Δήμου Τριφυλίας (Ν. Μεσσηνίας):
α) Η έκδοση οικοδομικών αδειών.
β) Η έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, όσον αφορά στις περιπτώσεις: δοκιμαστικών τομών του εδάφους και εκσκαφής, κατασκευής αποθηκών σε νέα καλλιεργούμενα αγροκτήματα, αντλητικές εγκαταστάσεις και κτίσματα, γεωτρήσεις νερού.
γ) Η εκτέλεση εργασιών βάσει 48ωρης ενημέρωσης που αφορούν σε: απλή περιτοίχιση ή περίφραξη γηπέδων, κατασκευή ξύλινης πέργκολας και πλατφόρμας σε ακάλυπτους χώρους, καθώς και μικρές διαμορφώσεις του εδάφους.
δ) Η εκτέλεση έργων και επεμβάσεων, όπως αγροτικές καλλιέργειες στις περιοχές που βρίσκονται μεταξύ του αιγιαλού και του πευκοδάσους, αμμοληψίες, διάνοιξη και επίστρωση δρόμων, μηχανικός καθαρισμός της παραλίας, τοποθέτηση διαδρόμων διέλευσης πεζών, έργα αποστράγγισης καλλιεργούμενων εκτάσεων και γενικά όσων δραστηριοτήτων βλάπτουν το προστατευτέο αντικείμενο και την ακεραιότητα της περιοχής προστασίας.
2. Η περιοχή αναστολής σύμφωνα με την παρ. 1 του παρόντος άρθρου ορίζεται στον επισυναπτόμενο στην παρούσα χάρτη σε κλίμακα 1:20.000, με τις ακριβείς συντεταγμένες της παρ. 3 του παρόντος, ο οποίος θεωρήθηκε απ τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών με την υπ αριθμ. 28353/2013 πράξη του και που αντίτυπό του δημοσιεύεται με την παρούσα απόφαση.



ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.