Τον Βιολογικο επισκεφθηκε η Κινηση Ενεργων Πολιτων.Ερωτηματικα για την ποιοτητα του νερου.

Την Πέμπτη το μεσημέρι τα μέλη της γραμματείας των Ενεργών Πολιτών, καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Σαμπαζιώτης επισκεφτηκαν το εργοστάσιο επεξεργασίας των λυμάτων της πόλης. Είδαν όλες τις πτέρυγες του εργοστασίου και ο κ. Σαμπαζιώτης έκανε μια
λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του ενω ταυτοχρονα εθεσαν ερωτηματα και ζητησαν διευκρινησεις.
Στην ερώτηση αν το διαυγές νερό που εξάγεται από το εργοστάσιο είναι κατάλληλο για άρδευση ο κ. Σαμπαζιώτης απάντησε πως όχι, δεν είναι κατάλληλο.
Εδώ μπαίνει το ερώτημα:
Αν δεν είναι για άρδευση κατάλληλο, πως γίνεται να είναι καταλληλο για τους λουόμενους;
Προς το παρόν την ευθύνη για την λειτουργία του εργοστασίου την έχει η κατασκευάστρια εταιρία, που, όπως διαπίστωσαν οι επισκεπτες την ημέρα εκείνη, εκεί υπήρχε μόνο ένα άτομο, ο φύλακας.
Σύμφωνα με τα δεδομένα είναι πάρα πολύ δύσκολο για τους πολίτες να έχουν γνώση αν το εισερχόμενο νερό από το εργοστάσιο στη θάλασσα θα είναι τόσο καθαρό όσο πρέπει.
Ας ελπίζουμε πως με την ανάληψη της λειτουργίας του εργοστασίου από το δήμο θα προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια, καλά τεχνικά καταρτισμένο και υπεύθυνο προσωπικό, ώστε να υπάρξει η καλύτερη δυνατή επεξεργασία των λυμάτων.
Όσο για το κόστος λειτουργίας που θα επιβαρυνθούν οι κάτοικοι, αυτή τη στιγμή κανένας δεν το γνωρίζει, ας ελπίζουμε ότι θα διαψευστούν εκείνοι που λένε πως θα είναι πολύ μεγάλο.

*Πληροφοριες απο το https://www.facebook.com/politesgr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.