Βολές για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Ευθείες βολές κατά του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργου Μπέζου, αλλά και αιχμές προς το διοικητή της 6ης ΥΠΕ Πελοποννήσου - Ιονίων Νήσων - Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτη Κατσίβελα, εξαπολύθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας κατά τη διάρκεια
συζήτησης - ενημέρωσης για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, που έχει μείνει χωρίς καρδιολόγο και, όπως επισημάνθηκε, διαρκώς υποβαθμίζεται και πλησιάζει το κλείσιμό του!
Μάλιστα, σε βάρος του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας ακούστηκαν βαρύτατες καταγγελίες, ακόμα και για παράβαση καθήκοντος, αφού, όπως ειπώθηκε, δε στελεχώνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας με προσωπικό - που υπάρχει - από το Νοσοκομείο Καλαμάτας!
Απόφαση, πάντως, δεν ελήφθη, καθώς το θέμα ετέθη προ ημερήσιας διάταξης και η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν συνέχεια της διακοπείσας το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ωστόσο, έγινε συζήτηση και ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και εκφράστηκαν φόβοι και ανησυχίες για κλείσιμό του, που, όπως είπαν, δεν αργεί να έρθει!
Βεβαίως, η συζήτηση, ακόμη και με την ένταση των τοποθετήσεων των συμβούλων και τους «πύρινους» λόγους ορισμένων εξ αυτών, περισσότερο με επικήδειο έμοιαζε ή, στην καλύτερη, με μνημόσυνο. Μόνο που κανείς εξ όσων τοποθετήθηκαν δεν αναλογίστηκε αν και ποια ευθύνη φέρει ο ίδιος για την κατάσταση στο νοσοκομείο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τον ορατό κίνδυνο κλεισίματός του! Αυτοκριτική, με ειλικρίνεια, δεν ακούστηκε από κανέναν! Ούτε και συγκεκριμένη πρόταση αντίδρασης, αντίστασης και πίεσης!
Το θέμα στο Σώμα έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Σωτήρης Μπακούρος, ενώ- εκτός από τις τοποθετήσεις του δημάρχου και συμβούλων- αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου, Πάνου Μπόζου. Αυτός περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά και τη στάση του διοικητή του νοσοκομείου, Γιώργου Μπέζου, καθώς και της 6ης ΥΠΕ με διοικητή του Τριφύλιο, Παναγιώτη Κατσίβελα, με πολλούς από το ακροατήριο και το Σώμα να αναρωτιούνται γιατί ο κ. Μπόζος αυτά που είπε προχθές δεν τα έλεγε εδώ και δύο χρόνια δημόσια κι αρκούνταν να στέλνει υπηρεσιακά έγγραφα και να δηλώνει ότι το νοσοκομείο ενισχύεται, αναβαθμίζεται και δεν κινδυνεύει!
Ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας αναφέρθηκε στις συζητήσεις και τις αποφάσεις του Δ.Σ. για το νοσοκομείο, τις αντιδράσεις και κινητοποιήσεις των προηγούμενων ετών και τόνισε πως το πρόβλημα της στελέχωσης παραμένει και προκαλεί εύλογη ανησυχία στους πολίτες, ενώ το πρόβλημα της υπολειτουργίας είναι γνωστό, τονίζοντας ότι η διασύνδεση δε φαίνεται να ευνοεί το νοσοκομείο, αντίθετα το υποβαθμίζει. Σχολίασε, δε, πως η Δημοτική Αρχή παραμένει σταθερή στη διεκδίκηση να μείνει ανοιχτό και σε λειτουργία το νοσοκομείο και ότι ζητάνε την άμεση στελέχωσή του με προσωπικό. «Το casus belli παραμένει ισχυρό», πρόσθεσε.
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον αναπληρωτή διοικητή, Πάνο Μπόζο, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ξεκίνησαν με το νόμο 4052, πριν από δύο χρόνια, και τις αντιδράσεις και αντιρρήσεις του ιδίου και των συντονιστών των Κέντρων Υγείας για τη διασύνδεση του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με εκείνο της Καλαμάτας. Όπως είπε, «παρά τις διαβεβαιώσεις που έδιναν οι πάντες ότι το νοσοκομείο δε θα υποβαθμιστεί, τα πράγματα πηγαίνουν όλο και χειρότερα. Το υπουργείο σε οποιοδήποτε αίτημα για στελέχωση μας απαντά ότι στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας υπάρχουν 6 καρδιολόγοι, καλύψτε! Ο μόνος που μπορεί να παρέμβει - έχω απογοητευθεί από τη στάση της διοίκησης της Καλαμάτας- είναι ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι, με μία απόφαση μπορούν να μετακινηθούν γιατροί!».
Επίσης, τόνισε ότι είναι επικίνδυνη η λειτουργία του νοσοκομείου και τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. «Χωρίς το νοσοκομείο, δε νοείται η ύπαρξη της Τριφυλίας. Η ευθύνη ανήκει σ’ εσάς, σε όλη την κοινωνία!», επισήμανε.
Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε: «Το θέμα είναι πολιτικό. Έχουμε αθέτηση της βασικής συμφωνίας όταν έγινε η συνδιοίκηση.
Ο Μπέζος λειτουργεί στη λογική της παρέας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.
Το νοσοκομείο πεθαίνει με τη διαδικασία της σταγόνας, αργά, δε θα είναι μακρύς ο χρόνος». Μίλησε ακόμη και για αντιμαχόμενες τάσεις μέσα στο ίδιο το νοσοκομείο.
Με τη σειρά του ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, σχολίασε: «Το θέμα έχει ξανατεθεί και είχαμε από τότε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ότι οδεύει σταδιακώς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προς υποβάθμιση έως και κλείσιμο. Δεν είμαστε προμηθείς ή επιμηθείς κακών, απλώς είμαστε ενημερωμένοι για το τι προβλέπουν τα μνημόνια και η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής σε ό,τι αφορά το δημόσιο τομέα».
Αφού τόνισε ότι «είναι καθαρά πολιτικό θέμα», είπε: «Να έρθουμε σε ρήξη με αυτή την πολιτική».
Ο αντιδήμαρχος και γιατρός (υπηρετώντας στο νοσοκομείο επί σειρά ετών), Τάσος Πούλος, σημείωσε: «Όταν πριν από δύο χρόνια επέβαλαν τη συνδιοίκηση, οφείλαμε να πούμε τότε την αλήθεια! Πριν από δύο χρόνια δεν κάναμε την επανάσταση» και ανέφερε πως «ουσιαστικά το νοσοκομείο εδώ και 2 χρόνια δε λειτουργεί».
Ο Γιάννης Βασιλόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Μπέζο, λέγοντας: «Θεωρώ ότι ο διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όχι τυπικά, ουσιαστικά παραβαίνει το καθήκον του που δε στέλνει γιατρούς», ενώ ο Θεόδωρος Δεληγιάννης πρότεινε «να κλείσει αύριο ο Δήμος και, αν είναι δυνατόν, να παραιτηθούμε όλοι», προσθέτοντας ότι «αν δε λυθεί αυτό το πράγμα, δηλώνω δημόσια ότι σε δέκα μέρες θα παραιτηθώ».


Η.Γιαννοπουλος
''ΘΑΡΡΟΣ''

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σας
    ο κ Γιαννόπουλος ξέχασε να γράψει ότι ο κ Μπόζος διαμαρτυρήθηκε όντως μόνο όταν κινδύνευσε η θέση του και με το που πήρε δεξιά και αριστερά τις διαβεβαιώσεις ότι θα παραμείνει ηρέμησε. Είναι ο ίδιος κύριος που κατέβασε όλους τους τότε βουλευτές της Μεσσηνίας του κραταιού τότε ΠΑΣΟΚ και τους ευχαριστούσε δημόσια και έβγαζε φωτογραφίες.
    Επίσης ο κ Γιαννόπουλος ξέχασε να γράψει ότι η σημερινή αντιπολίτευση του Δήμου μας δήλωνε ότι το νοσοκομείο είναι οικονομικά ασύμφορο και καλό είναι να κλείσει υπερασπίζοντας τον δικό τους τότε υπουργό κ Λοβέρδο. Οπότε μην μιλάνε για πολιτική λύση τώρα.
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.