Κατασκευή υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας


Επί της πρότασης δημιουργίας περιφερειακού υδατοδρομίου στο λιμάνι της Καλαμάτας αναμένεται να συζητήσουν σήμερα εκπρόσωποι της εταιρείας Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Ανώνυμη Εταιρεία με τη Δημοτική Αρχή. Αυτό έγινε γνωστό χθες από το δήμαρχο Παν. Νίκα.
Η εταιρεία, σε επιστολή της προς το
δήμαρχο, αναφέρει πως «έχει εξασφαλίσει μεγάλο επενδυτικό κεφάλαιο από επενδυτικό κολοσσό του εξωτερικού», καθώς και ότι «ξεκινά με βάση την εξασφάλιση λειτουργίας όσο περισσοτέρων υδατοδρομίων μπορούμε με άξονα την ανάπτυξη δικτύου υδατοδρομίων σε όλη την Ελλάδα».

Περαιτέρω, η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας τονίζει ότι «είναι αποδεδειγμένο πως ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών, τη σύσφιξη των σχέσεων των τοπικών κοινωνιών με τον κυρίως εθνικό κορμό της χώρας και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου, που σήμερα δικαιολογημένα αισθάνονται στο περιθώριο».

Σημειώνει, τέλος, η εταιρεία πως, όσον αφορά στο Δήμο Καλαμάτας, επιδιώκει «αναλυτική και εξαντλητική συζήτηση των επιλογών ως προς το χώρο προσγείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους, ώστε να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην παρακάμπτουν το νόμο ή να διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων».

Επισημαίνεται ότι στο-υπό διαβούλευση από την προηγούμενη Παρασκευή 7 Ιουνίου-Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τον Τουρισμό, σχετικά με τις μεταφορικές υποδομές δίδεται η κατεύθυνση για «δημιουργία τοπικών δικτύων σύνδεσης τουριστικών προορισμών μέσω της χρήσης υδροπλάνων, με στόχο την ικανοποίηση αναμενόμενης μεγάλης τουριστικής ζήτησης σε παράκτιες, παραλίμνιες περιοχές και νησιά, που υποεξυπηρετούνται σήμερα»

Του Αντώνη Πετρόγιαννη
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.