Δηλωση του Δ.Σαμπαζιωτη για την ΕΡΤ

Το ζήτημα που προέκυψε με την ΕΡΤ έθεσε ακόμα ποιο επιτακτικά τα ερωτήματα για την στάση που πρέπει να κρατήσει ο πολιτικός κόσμος προκειμένου να βγει η χώρα μας από την περιδίνηση. Θα προχωρήσουμε με τόλμη και αποφασιστικότητα ή θα αφήσουμε τα «κυκλώματα» και τις συντεχνίες να απομυζούν τη δημόσια περιουσία; Θα προχωρήσουμε τις  μεταρρυθμίσεις συγκρουόμενοι  με την αδιαφάνεια και την διαφθορά ή θα αφήσουμε άθικτη τη «μεγάλη συντεχνία» των προνομιούχων και των
βολεμένων; Θα υπηρετήσουμε το δημόσιο συμφέρον και τους Έλληνες που αιμορραγούν  ή θα κυριαρχήσει το φοβικό σύνδρομο του πολιτικού κόστους;
Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι μονόδρομος και είναι η μόνη ελπίδα. Οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν τον μοναδικό τρόπο για να ξεφύγει η χώρα από παθογένειες και αγκυλώσεις που την καθήλωναν για δεκαετίες. Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού για την εξυγίανση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και τη μετατροπή της σε ένα σύγχρονο, ανεξάρτητο και λειτουργικό φορέα ενημέρωσης δείχνει την πραγματική βούληση να ξεφύγουμε από το χθες και να κερδίσουμε το Αύριο της Ελπίδας. Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν κλείνει. Κλείνει, όμως, ο κύκλος της αδιαφάνειας, της σπατάλης, και του βολέματος.
Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να προστατεύσουμε τα θετικά αποτελέσματα που έχει φέρει η συνεργασία των τριών κομμάτων συνειδητοποιώντας όλοι μας πως η Εθνική προσπάθεια είναι πάνω από τις μικροκομματικές  σκοπιμότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.