Εύσημα στη “Stella Mare” σε Διεθνές Συνέδριο


Κέρδισε τις εντυπώσεις και απέσπασε εύσημα για τα προϊόντα της η εταιρεία “Stella Mare”, από τη Μαραθόπολη, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων (FaBE), που διεξήχθη από τις 30 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου στη Σκιάθο.
Το συνέδριο διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Μεταποίησης Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας, το οποίο είχε και την επιστημονική εποπτεία των εργασιών.
Σε αυτό συμμετείχαν 300 εκπρόσωποι από 40 χώρες ανά τον κόσμο, από πανεπιστήμια (που είναι και σύμβουλοι επιχειρήσεων για τα τρόφιμα), παραγωγικούς φορείς και εμποροβιομηχανικές επιχειρήσεις. Η θεματολογία του συνεδρίου αφορούσε στο χώρο των τροφίμων και των αγροτικών προϊόντων και κατά τη διάρκειά του παρουσιάστηκαν σημαντικές εργασίες σε θέματα σύγχρονα, συμπεριλαμβανομένης της νανοτεχνολογίας, των νέων καλλιεργειών και της μεταποίησης των προϊόντων με σύγχρονες τεχνολογίες. Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, όπως και τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούν και να γίνουν διεθνώς γνωστές!
Η “Stella Mare” συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Εργαστηρίου Μεταποίησης Τροφίμων και Βιοσυστημάτων του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ΤΕΙ Λάρισας και εκπροσωπήθηκε από τους ιδιοκτήτες της – επιχειρηματίες, Γεώργιο Τεριζάκη και τη σύζυγό του Αγγελική Τσιμπλή.
Επίσης, από τα στελέχη της εταιρείας, Κατερίνα Γιακουμάκη, πτυχιούχο του ΤΕΙ Φλώρινας (Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας του Τμήματος Εμπορίας και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων), η οποία και έχει αναλάβει το κομμάτι της παρακολούθησης των τροφίμων, και Βούλα Βλαχάκη, υπεύθυνη Επικοινωνίας και Marketing, η οποία και έκανε την παρουσίαση της εταιρείας και των προϊόντων της, που θα παραχθούν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.
Μέσα στους πρώτους μήνες του 2014 η “Stella Mare” θα προχωρήσει σε μια αρκετά τολμηρή επένδυση ύψους 1,66 εκατ. ευρώ: τη δημιουργία μονάδας φιλετοποίησης και επεξεργασίας φρέσκου γαύρου και σαρδέλας από τις ελληνικές θάλασσες. Τα ψάρια θα υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσα σε 24 ώρες από την αλίευσή τους, θα συντηρούνται σε βιολογικό ελαιόλαδο και ξύδι Μεσσηνίας με την προσθήκη ντόπιων μυρωδικών και θα πωλούνται έτοιμα για ψήσιμο ή τηγάνι.
Με τρανταχτά επιχειρήματα, η κα Βλαχάκη τεκμηρίωσε γιατί το προϊόν που θα παραχθεί θεωρείται ότι θα είναι ποιοτικά από τα πιο καλά πανευρωπαϊκά, π.χ. τα αλιεύματα (σαρδέλα, γαύρος) θα επεξεργάζονται, όπως προαναφέραμε, μέσα στο πρώτο 24ώρο από την αλίευσή τους, νωπά!
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που θα χρησιμοποιηθεί είναι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ελαιώνα», πιστοποιημένο αγροτικό προϊόν Γαργαλιάνων, από το πιστοποιημένο ελαιοτριβείο Γεωργίου Αυρηλιώνη.
Ακόμη, τα οικολογικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν για την ωρίμανση του παραχθέντος προϊόντος είναι από την εταιρεία BioVin του Ιωάννη Τσαβολάκη.
Στο επίσημο δείπνο που παρατέθηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να γευθούν προϊόντα της “Stella Mare”, απολαμβάνοντας την κάθε μπουκιά τους και μένοντας κατενθουσιασμένοι από τη γεύση, τη νοστιμιά, την ποιότητα, καθώς και την ιδιαιτερότητά τους, δίδοντας εύσημα στους ανθρώπους της εταιρείας και γράφοντας τις καλύτερες κριτικές στα sites των φορέων και πανεπιστημίων που εκπροσωπούσαν!


Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.