Μόνο 2 ναυαγοσώστες για…4 «πολυσύχναστες» παραλίες

Μόνο δύο ναυαγοσώστες για… τέσσερις «πολυσύχναστες» παραλίες διαθέτει ο Δήμος Τριφυλίας! Αυτοί, που είναι και οι μοναδικοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις 6 θέσεις δίμηνης σύμβασης που προκήρυξε ο Δήμος, είναι αδύνατο, εκ των πραγμάτων, να καλύψουν τις ανάγκες και να μπορέσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες που πρέπει στις τέσσερις «πολυσύχναστες» παραλίες του Δήμου: το Καλό Νερό, τον Αϊ-Λαγούδη, το Στόμιο και το Λαγκούβαρδο!
Οι ίδιοι, εννοείται, για να εκδηλώσουν
ενδιαφέρον, θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ωστόσο δύο ναυαγοσώστες σε τέσσερις παραλίες, που απέχουν και πολλά χιλιόμετρα, δε γίνεται.
Είναι γεγονός ότι έγκαιρα ο Δήμος Τριφυλίας, με την υπ’ αριθμ. 42/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε υποβάλει αίτημα για πρόσληψη έξι ναυαγοσωστών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών, το οποίο όμως δεν εγκρίθηκε με την 17182/2135-17/04/2013 απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Στη συνέχεια, με την υπ’ αριθμ. 70/2013 ΑΔΣ, ο Δήμος Τριφυλίας υπέβαλε νέο αίτημα για πρόσληψη 6 ναυαγοσωστών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας τριών μηνών, η οποία στάλθηκε για έγκριση στο ΥΠΕΣ, κατόπιν θετικής εισήγησης του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Ακολούθως, το ΥΠΕΣ με το αριθ. 21875/29-5-2013 έγγραφό του ανέφερε ότι οι Δήμοι μπορούν να προχωρήσουν στην πρόσληψη ναυαγοσωστών διάρκειας μέχρι δύο μηνών και το Δ.Σ. Τριφυλίας πήρε νέα απόφαση για πρόσληψη 6 ναυαγοσωστών για δύο μήνες.
Ωστόσο, μόνο δύο εκδήλωσαν ενδιαφέρον!
Είναι δυνατόν, όμως, να μείνουν χωρίς να ναυαγοσώστες οι παραλίες; Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι παραλίες του Καλού Νερού και του Αϊ-Λαγούδη έχουν βραβευτεί με Γαλάζια Σημαία και ένα από τα κριτήρια είναι η φύλαξη από ναυαγοσώστη, ενώ αναγκαία είναι η παρουσία του και στο Στόμιο και στο Λαγκούβαρδο.
Σύμφωνα, δε, με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα με το άρθρο 7 «Υποχρεώσεις εκμεταλλευομένων λουτρικές εγκαταστάσεις» του Π.Δ. 23/2000, οι εκμεταλλευόμενοι τις λουτρικές εγκαταστάσεις, οι Δήμοι δηλαδή, υποχρεούνται στην πρόσληψη ικανού αριθμού ναυαγοσωστών.
Τι κάνει ο Δήμος για να βρει ναυαγοσώστες για τις παραλίες;


Του Ηλία Γιαννόπουλου
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.