Βανδαλισμούς σε εξοπλισμό και φωλιές καρέτα-καρέτα καταγγέλει ο "ΑΡΧΕΛΩΝ"

Με βανδαλισμούς σε βάρος οχημάτων και εξοπλισμού του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ", όπως και σε φωλιές θαλασσίων χελωνών, θεωρούν ορισμένοι ότι θα… φέρουν τουρίστες στην Τριφυλία και στην ευρύτερη περιοχή του Καλού Νερού.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο "ΑΡΧΕΛΩΝ" με ανακοίνωσή του, «τα ξημερώματα της Παρασκευής 12 Ιουλίου 2013, οι Ελληνες, Αγγλοι, Τσέχοι και Γάλλοι ερευνητές του "ΑΡΧΕΛΩΝ", αφού
ολοκλήρωσαν τη νυκτερινή παρατήρηση και το μαρκάρισμα χελωνών, βρήκαν το σταθμευμένο αυτοκίνητο του Ερευνητικού Σταθμού Πεδίου του νότιου Κυπαρισσιακού Κόλπου, βανδαλισμένο με μαχαιρωμένα και τα 4 λάστιχα.
Το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο στην βόρεια άκρη του παραθαλάσσιου χωριού Καλό Νερό, που αποτελεί τμήμα του πυρήνα της 2ης σημαντικότερης παραλίας ωοτοκίας (μετά την Ζάκυνθο) της καρέτα καρέτα στην Μεσόγειο.
Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πράξεων, όπως η κλοπή του επιστημονικού εξοπλισμού του Συλλόγου "ΑΡΧΕΛΩΝ" την 13η Ιουνίου, τους επαναλαμβανόμενους βανδαλισμούς σε βάρος των φωλιών των θαλασσίων χελωνών και τους προπηλακισμούς και τις απειλές σε βάρος των ερευνητών του προγράμματος.
Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε για την ταυτότητα των δραστών των παραπάνω πράξεων, να ενημερώσει άμεσα τις τοπικές αρχές της Κυπαρισσίας, καθώς είναι το μόνο σίγουρο ότι τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα της χώρας μας αλλά και της περιοχής της Τριφυλίας ειδικότερα, την στιγμή που η χώρα μας, στην προσπάθεια να βγει από τις δυσκολίες της, βασίζεται στην καλή εικόνα της ως ιδανικό τουριστικό προορισμό» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου.


EΛΕΥΘΕΡΙΑ

5 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.ΥΠΟΥΛΟΙ ΣΑΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι αυτοί οι ίδιοι που κακολογούν τους Μπουζαίους ! Σαν δεν ντρέπουνται με τα καμοματα τους ! Και το περίργο ειναι οτι θέλουν και κόσμο στα μαγαζιά του Χωτιού τους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπεριφορές που υποκινούνται από θέσεις κομπλεξικών "εκπροσώπων" συλλόγων και τοπικής αυτοδιοίκησης.
    Ας δείξουν οι πολίτες της περιοχής το δρόμο που πρέπει να πάρουν όλοι αυτοί που οδηγούν το τόπο μας στην οπισθοδρόμηση και την υποανάπτυξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην βαζετε ολους τους καλονερίτες στο ίδιο τσουβαλι, είναι αδικό. Επίσης ποιος μπορεί να αποκλείσει την προβοκάτσια?Το άσχημο είναι οτι έγινε η περιοχή διεθνώς ρεζίλι για τους λάθος λόγους. Τις επόμενες μέρες δυστυχώς οι Αγγλοι Γάλλοι Πορτογάλοι εθελοντές που ήταν εκει ετοιμάζουν δελτίο τύπου......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καλονερίτες ξέρουν ποιοί είναι αυτοί που ρεζιλεύουν την περιοχή μας, παίρνοντας γραμμή από τους κομπλεξικούς "εκπροσώπους".
      Το να ευθυγραμμίζεται όμως μαζί τους και ο εμπορικός σύλλογος του Καλονερού, είναι άσχημο.
      Τα δεδομένα της σύγχρονης ανάπτυξης έχουν αλλάξει και πάνε μαζί με την οικολογία και την προστασία του οικοσυστήματος.
      Καληνύχτα φαιδροί "εκπρόσωποι".

      Διαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.