Αντιδράσεις για την ίδρυση Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Κόλπου Κυπαρισσίας

Την αντίθεσή τους στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος ίδρυσης Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κόλπου Κυπαρισσίας εξέφρασαν εκ νέου χθες το πρωί φορείς που συμμετείχαν σε τεχνικού χαρακτήρα σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως. Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη (κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας!) εκφράστηκε για μια ακόμα
φορά μεγάλη ανησυχία για τις επιπτώσεις που θα έχει για την περιοχή. Τοπικοί φορείς, σύλλογοι και οργανώσεις επισήμαναν ότι, λόγω της απομόνωσης των παραδοσιακών ανθρώπινων δράσεων, θα οδηγηθεί μια τεράστια ακτίνα σε μεγαλύτερο μαρασμό. Το σχέδιο περιλαμβάνει μια τεράστια έκταση του παραλιακού μετώπου του Νομού Ηλείας, η οποία ξεκινά από το Κατάκολο και καταλήγει στις εκβολές του ποταμού Νέδας, συμπεριλαμβάνοντας τους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Ζαχάρως, καθώς και τη γειτονική Κυπαρισσία. Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων είπε ομόφωνα «όχι» στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, ενώ το αντίστοιχο Δ.Σ. Ζαχάρως στη συνεδρίασή του στις 29/3 αποφάσισε κι αυτό -κατά πλειοψηφία- αρνητικά για το συγκεκριμένο θέμα (η παράταξη του κ. Αγραπιδά δήλωσε «παρών», προκειμένου να γίνει δημόσια διαβούλευση). Πρέπει να τονιστεί ότι και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, εκπροσωπώντας τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Ζαχάρως, Κρεστένων, Πύργου και Κυπαρισσίας, έχει εκφράσει την αντίθεσή της, δηλώνοντας απερίφραστα ότι είναι κάθετα ενάντια στην ίδρυση του Περιφερειακού Πάρκου Λίμνης Καϊάφα και Θαλάσσιας Περιοχής Κόλπου Κυπαρισσίας όπως αυτό καθορίζεται από το σχετικό σχέδιο προεδρικού διατάγματος και θα παρέμβει με όλες τις δυνάμεις της για την ανατροπή και μη πραγματοποίησή του.


ΘΑΡΡΟΣ

3 σχόλια:

  1. Αν ψάξετε όσους αντιδρούν, όλο και κάποιο συμφέρον θα έχουν Η περιοχή πρέπει να διαφυλαχτεί και μόνο σαν πάρκο θα είναι εφικτό. Διαφορετικά κάποιοι επιτήδειοι θα την μετατρέψουν σε οικόπεδα. Πρώτη φορά βλέπω φορείς να αντιδρούν στον να μείνει η περιοχή τους μακριά από την εκμετάλλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνά με την πρακτική σας να περνάει από έγκριση το σχόλιο, αρκεί βέβαια κάποιες φορές να ανεβαίνει κιόλας!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στην συγκεκριμενη περιοχη και ειδικοτερα στο τμημα του νομου Ηλειας απο Κακοβατο μεχρι Κατακολο εχει γινει απιστευτη οικολογικη καταστροφη και ειναι το μεγαλυτερα καταπατημενο κομματι πανελλαδικα. ολη η παραλιακη ζωνη ειναι κτισμενη απο αυθαιρετα κτισματα πανω στις αμμοθινες. ειναι η απολυτη ξευτιλα. αμεση ιδρυση του παρκου και γκρεμισμα των αυθαιρετων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.