Παιδικά χαμόγελα και ζωή, ξανά, στην παιδική χαρά της Κυπαρισσίας από τις γυναίκες!

Παιδικές παρουσίες, φωνές, χαμόγελα και παιχνιδίσματα πλημμύρισε προχθές το απόγευμα η ανακαινισμένη παιδική χαρά στο πάρκο του ΟΣΕ Κυπαρισσίας, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία, στη γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ» για την επαναλειτουργία της. Ο Σύλλογος πήρε την απόφαση και ανέλαβε την πρωτοβουλία για την
ανακαίνιση, αποκατάσταση και επαναλειτουργία της παιδικής χαράς, η οποία, αν και μοναδική στην πόλη, εδώ και δέκα χρόνια ουσιαστικά δε λειτουργούσε, καθώς ο Δήμος δεν είχε δείξει κανένα ενδιαφέρον. Τα παιχνίδια ήταν σπασμένα, οι κούνιες ξεχαρβαλωμένες, τα σίδερα σκουριασμένα, ο χώρος ήταν μέσα στη βρώμα και το σκουπιδαριό και η παιδική χαρά ήταν άκρως επικίνδυνη. Οι γυναίκες, ακόμη και με προσωπική εργασία, με βοήθεια και στήριξη από χορηγούς, έκαναν και πάλι την παιδική χαρά όμορφη, καθαρή, ανθρώπινη, φιλική και ασφαλή. Ένα πραγματικό στολίδι στο κέντρο της Κυπαρισσίας για να χαίρονται ξέγνοιαστα το παιχνίδι τους τα μικρά παιδιά και να απολαμβάνουν τη βόλτα τους οι γονείς! Προχθές το απόγευμα ο Σύλλογος Γυναικών, με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας της παιδικής χαράς, διοργάνωσε μια όμορφη γιορτή για μικρούς και μεγάλους με πολύ κέφι και ευχάριστη διάθεση. Μάλιστα, οι γυναίκες ετοίμασαν και έναν υπέροχο μπουφέ με κεράσματα! Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας «ΓΑΙΑ», Ελένη Διονυσοπούλου, καλωσόρισε τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπροσώπους του Δήμου, λέγοντας: «Πρέπει να σας εξηγήσω το λόγο που σας καλωσορίζουμε στην παιδική χαρά. Η πόλη μας, τα τελευταία 10 χρόνια, δυστυχώς δεν έχει παιδική χαρά. Τα παιδιά μας τα μεγαλώσαμε στην πλατεία και σε ιδιωτικούς παιδότοπους πληρώνοντας να κάνουν κούνια. Όλες οι προσπάθειες και οι πιέσεις των γονιών προς τους αρμοδίους ήταν άκαρπες». Ακολούθως αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Συλλόγου τονίζοντας: «Ως Σύλλογος Γυναικών “ΓΑΙΑ” πήραμε την απόφαση, επειδή δεν μπορούμε να φτιάξουμε καινούργια, να αποκαταστήσουμε τη μοναδική και εγκαταλελειμμένη και επικίνδυνη παιδική χαρά της πόλης...». Σημείωσε δε πως πολλά από τα απογεύματα οι ίδιες οι γυναίκες του συλλόγου προσέφεραν προσωπική εργασία, με αξίνες και τσουγκράνες, ενώ καθάριζαν και έβαφαν. Όπως είπε, πολύτιμη ήταν η στήριξη των γυναικών, καθώς και χορηγών, επαγγελματιών και ιδιωτών! Η κα Διονυσοπούλου άφησε αιχμές, πάντως, για το γεγονός ότι οι σύλλογοι της πόλης, αλλά και ο Δήμος, δεν ενδιαφέρθηκαν και δε στήριξαν όσο θα έπρεπε την πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών: «Επειδή είναι μέρα χαράς και μεγάλης ικανοποίησης, δε θα εκφράσω τη στάση πολλών (συλλόγων και, κυρίως, του Δήμου). Θα πω μόνο ότι δε γίνεται να πορευτούμε με μία παιδική χαρά σε όλη την πόλη, δε γίνεται σε περίοδο κρίσης να μην έχουν τα παιδιά και οι γονείς ένα χώρο να πάνε χωρίς να πρέπει να πληρώσουν». Στη γιορτή συμμετείχε και ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, ο οποίος έδωσε τα συγχαρητήριά του στο Σύλλογο Γυναικών, σημειώνοντας τη στήριξη και την αρωγή του Δήμου σε κάθε πρωτοβουλία και κάθε δραστηριότητα του Συλλόγου, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του. Εξέφρασε, δε, τη χαρά του για τα χαμόγελα και τα τιτιβίσματα των μικρών παιδιών που πλημμύρισαν το χώρο, με την ελπίδα η πατρίδα να γίνει πάλι γαλάζια!


H.Γιαννοπουλος
ΘΑΡΡΟΣ

5 σχόλια:

  1. Ο ΚΟΛΛΙΑΣ ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΣΙΠΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕ ΘΑ ΠΑΤΑΓΕ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ.ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΡΑΞΑΝΕ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΝΕ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.ΠΟΥ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑ! ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση.
    Οι άνθρωποι είναι άχρηστοι και κοπρίτες.
    Οτι κάνουμε μόνοι μας.
    Αυριο θα βγαίνουν και θα ζητάνε ψήφους.
    Αλλά θα πάρουν ότι τους πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΙΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΤΟΒΟΥΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ για τον δήμαρχο δεν έπρεπε καν να πατήσει,πολύ καλή η πρωτοβουλία των γυναικών το μόνο αρνητικό πρακτικά είναι το ψιλό άσπρο χαλίκι,είναι ασφαλές αυτό για τα παιδιά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.