Ξανα το Ρεμπετικο στη Κυπαρισσια...

Για τρίτη συνεχή χρονιά το Δ.Σ. του Συλλόγου για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας διοργανώνει εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 και ώρα 10.00μμ στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου.
Η εκδήλωση «Ρεμπέτικη Ιστορία» είναι
ένα μουσικό ταξίδι στους δρόμους του ρεμπέτικου! Στην ιστορία του ρεμπέτικου τραγουδιού, που έχεις βαθιές ρίζες στο Βυζάντιο και ήρθε στη χώρα μας μετά την καταστροφή της Σμύρνης.
«Το ρεμπέτικο τραγούδι είναι ένα είδος ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που έχει τις ρίζες του από την εποχή του Βυζαντίου. Αρχικά, εξέφραζε κοινωνικές ομάδες που ζούσαν στις φτωχογειτονιές των αστικών κέντρων και τα τραγούδια του ήταν απαγορευμένα, από την άρχουσα τάξη της εποχής, αλλά με το πέρασμα του χρόνου ολοένα και περισσότεροι σιγοτραγουδούσαν διάφορους σκοπούς από αυτά τα τραγούδια. Το ρεμπέτικο έγινε η έκφραση του πόνου, της αδικίας, της φτώχειας, της ανέχειας του λαού. Αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε! Έγινε η αναφορά της κοινωνικής κατάστασης, του λαϊκού κόσμου!»
Το Σάββατο 10 Αυγούστου, μια νύχτα όπως παλιά, στη γειτονιά, με καλή παρέα, με χαμόγελο, με χαρούμενη διάθεση, με κέφι, με τραγούδι και χορό! Μια νύχτα μαζί με τους κατοίκους της Άνω Πόλης και τους φίλους της Κυπαρισσίας και της περιοχής, συντροφιά με ρεμπέτικα τραγούδια από γνωστούς ρεμπέτες, όλοι οι Απανωπολίτες και οι φίλοι που αγαπάνε την Άνω Πόλη σμίγουμε πάλι στην εκδήλωση! Μια εκδήλωση - αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι, για να μιλήσουμε, να διασκεδάσουμε, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να περάσουμε καλά αφήνοντας για λίγο στην άκρη τα προβλήματα τις καθημερινότητας και της κρίσης. Στην εκδήλωση θα γίνονται μικρές αφηγήσεις για το ρεμπέτικο τραγούδι και θα αναβιώσει η παραγγελιά! Σας περιμένουμε στο πάρκο του 2ου Νηπιαγωγείου, δίπλα στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, το Σάββατο 10 Αυγούστου στις 10μμ.


1 σχόλιο:

  1. Μιλαμε για πρωτοπορια... ειμαι σιγουρος οτι στο πισω-μακρυα μερος του εγκεφαλου τους θελουν να την κανουν αλλη μια εκδηλωση-ΘΕΣΜΟ για το χωριο της ΚΥΠ/ασιας... Βλεπετε υπαρχει και ο αλλος θεσμος στο χωριο, δευτερος τη ταξη μετα το πανυγηρι του σταυρου, το παζαρι που διοργανωνει η κυρα τζιμα με την εταιρια της και θελουν να την μημηθουν... που πατε ρε ψωρο μπατιρηδες...
    Τελος να σημειωσω οτι η εν λογω εταιρια (της παλαιας πολης του χωριου) δραστηριοποιειται πολυ εντονα τελευταια στην ανω πολη του χωριου εχοντας να επιδειξει σημαντικο πολιτιστικο/πολιτισμικο/οικιστικο/αρχιτεκτονικο/διαμορφωσης τοπιου-εσωτερικων και εξωτερικων χωρων (και αλλων σχολων επιπεδου ΙΕΚ αντε το πολυ ΤΕΙ διαφορων χωριων της ελληνικης επαρχιας) εργο.
    Μηπως ο δραστηριος συλλογος της απανου πολης του χωριου θα επρεπε να κανει κατι γι αυτο??? να πηδηξουμε καμια φωτια, να φαμε κανα κοψιδι... να γινει κατι επιτελους!!! (καμια λοτταρια??)

    mim the dik

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.