Α’ Τοπική Μεσσηνίας: Οι προπονητές και οι «τελειωμένες» μεταγραφές

Το άνοιγμα της μεταγραφικής περιόδου έφθασε σήμερα 1η του μηνός και μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου, με την επίσημη μορφή, ωστόσο ήδη έχει διαμορφωθεί ένα αξιόλογο μέρος, ποσοστιαία, του παζλ των προσθηκών για τα σωματεία της Α΄ κατηγορίας της Μεσσηνίας. Απόλυτο βεβαίως είναι το ποσοστό για τους προπονητές που θα βρεθούν στους πάγκους των 16 μονομάχων, αφού δεν
υπάρχει κανένα κενό. Μάλιστα, ανάμεσά τους, κάποια σπουδαία ονόματα, που υπό διαφορετικές προϋποθέσεις θα μπορούσαν κάλλιστα να δουλεύουν σε μεγαλύτερες κατηγορίες.
Το νέο πρωτάθλημα περιλαμβάνει δυνατά ονόματα συλλόγων, αφού ο υποβιβασμός Εράνης Φιλιατρών,  Παμίσου, αλλά και Εθνικού Μελιγαλά αλλάζει τα δεδομένα, διαμορφώνοντας ένα εξισορροπημένο και πολύ ενδιαφέρον τοπίο. Εάν προσθέσουμε τα δυνατά χαρτιά της Α΄ κατηγορίας (Κυπαρισσία, Σπερχογεία, Ολυμπιακός, Απόλλωνας κ.ά), τότε αντιλαμβανόμαστε πόσο «περίεργη» χρονιά θα είναι η ερχόμενη, η οποία δε θα έχει καμία σχέση με την περυσινή, όπου ο Μεσσηνιακός ξεχώριζε με μεγάλη διαφορά.
Οι ομάδες αυτές επιδιώκουν και θα επιδιώξουν να ενισχυθούν με στόχο την επίτευξη των στόχων τους, το ίδιο όμως θα κυνηγήσουν και τα υπόλοιπα σωματεία, θέλοντας να πετύχουν το πλάνο το οποίο έχουν διαμορφώσει. Σύμμαχος σε αυτό θα είναι σίγουρα η διατήρηση του κορμού τους, όμως το ίδιο σημαντικό θα είναι και το κομμάτι της ενίσχυσης μέσα από τη μεταγραφική προσπάθειά τους.
Στο σημερινό του φύλλο το «Θάρρος» κάνει μια πρώτη προσπάθεια εξωτερίκευσης των αποτελεσμάτων των προσπαθειών των διοικήσεων των 16 σωματείων, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι τώρα, με τις ανακοινώσεις τους σχετικά με την απόκτηση – συμφωνία των μεταγραφικών τους στόχων. Υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν κινηθεί πολύ έντονα (Εθνικός, Διαβολίτσι, Ολυμπιακός, Απόλλωνας) κερδίζοντας αρχικά τις εντυπώσεις, υπάρχουν όμως άλλες που ετοιμάζουν την αντεπίθεσή τους και κάποιες ακόμη που δεν χρειάζονται τόσο μεγάλη ενίσχυση λόγω της ύπαρξης – διατήρησης του μεγαλύτερου μέρους του κορμού τους.
 Επειδή επισήμως οι μεταγραφές ξεκινούν την Τρίτη, κρατάμε μια μικρή επιφύλαξη, όμως θεωρούμε ότι δύσκολα μπορεί ν’ αλλάξει κάτι γύρω από τα ονόματα που αναφέρονται.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ
Προπονητής: Η διοίκηση του Συλλόγου εμπιστεύθηκε και για την Α΄ Τοπική τον Κώστα Καλογερόπουλο, που θα επιδιώξει να κτίσει ομάδα σωτηρίας, στηριζόμενη κυρίως στα δικά της παιδιά, μιας και οι μεταγραφές θα είναι λίγες και προσεγμένες.
Αποκτήθηκαν: Μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως καμία μεταγραφική κίνηση.

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Προπονητής: Ο Σωτήρης Δημάκης παρέμεινε για μία ακόμη χρονιά στο τιμόνι του Διαβολιτσίου, και θα επιδιώξει την εδραίωση στην κατηγορία. Πέρυσι ο ΑΟΔ σώθηκε στο τέλος,  όμως φέτος ο πήχης ανεβαίνει, γεγονός που αποδεικνύεται από τις εξαιρετικές και συγκροτημένες κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα και με τις οποίες έχει κλείσει κατά 90% ίσως και παραπάνω το ρόστερ.
Αποκτήθηκαν: Θόδωρος Δασκαλάκης (Κυπαρισσία), Κώστας Βασιλόπουλος (Παναθηναϊκός Καλ.), Παναγιώτης Δημητρίου (Ασπρόχωμα), Νίκος Ζερίτης (Αίαντας Καλαμάτας), Βασίλης Βεργόπουλος (Πάμισος), Θανάσης Γεωργαντάς (Πανθουριακός), Φώτης Χαρίτος (Παναθηναϊκός Καλ.), ενώ εσωτερικές μεταγραφές αποτελούν οι Ζάκας, Αθανασόπουλος, που πέρυσι δεν ακολούθησαν την πορεία για διαφορετικούς λόγους.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Προπονητής: Με τον νεαρό, αλλά πολύ σοβαρό και πολλά υποσχόμενο Γιώργο Γρηγορόπουλο θα βαδίσει ο Απόλλωνας στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, ακολουθώντας το δίπτυχο της ανάδειξης παικτών αλλά και της ανταγωνιστικής παρουσίας. Μέχρι τώρα οι «μελανόλευκοι» έχουν κινηθεί αρκετά σοβαρά στο μεταγραφικό παζάρι, πραγματοποιώντας κινήσεις ουσίας και θα επιδιώξουν να κάνουν το  ίδιο και στη συνέχεια.
Αποκτήθηκαν: Βαγγέλης Καπακλής (Φαραί), Πέτρος Κέρμαλης (Πάμισος), Γιώργος Ζάρκας (Αστέρας 2004), Στάθης Γιαννακόπουλος (Πανθουριακός), Γιάννης Καρύδης (Αστέρας Βαλύρας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Προπονητής: Τάκης Βούτσας σημαίνει εγγύηση για τον Σύλλογο των Αρφαρών, απολαμβάνοντας της απόλυτης στήριξης της διοίκησης, που κινείται λογικά, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στο σοβαρό και μετρημένο τεχνικό. Ο Αστέρας θα κυνηγήσει και πάλι την παραμονή ακολουθώντας το σταθερό πλάνο των τελευταίων ετών, δηλαδή την εμπιστοσύνη στους παίκτες που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή των Αρφαρών. Θα γίνουν ελάχιστες προσθήκες, έτσι ώστε να καλύψουν τις όποιες απώλειες προκύψουν, όπως για παράδειγμα του Θανόπουλου.
Αποκτήθηκαν: Καμία μεταγραφή επισήμως μέχρι χθες, αν και οι πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση του Αστέρα να ανακοινώνει με την επίσημη είσοδο στη μεταγραφική περίοδο την πρώτη της προσθήκη.

ΔΩΡΙΟ
Προπονητής: Ο Γιάννης Αντωνόπουλος επέστρεψε στην ομάδα, σε μια περίοδο που το Δώριο καλείται να πετύχει την απόλυτη αναμόρφωσή του ως σύνολο. Υπήρξαν αρκετές αποχωρήσεις από την ομάδα, που πέρυσι είχε ένα πολύ καλό έμψυχο δυναμικό και η διοίκηση καλείται να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διαμορφώσει ιδανικές προϋποθέσεις, έτσι ώστε η ομάδα να φθάσει και πάλι στη σωτηρία.
Αποκτήθηκαν: Μέχρι χθες δεν είχε ανακοινωθεί επισήμως καμία μεταγραφή, ωστόσο οι πληροφορίες κάνουν λόγο για προφορική συμφωνία με 3-4 καλούς παίκτες, ανάμεσά τους και κάποιοι που προέρχονται από τον Εθνικό Μελιγαλά.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Προπονητής: Ο Αντώνης Μαυρέας βρέθηκε τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές της περυσινής χρονιάς στο τιμόνι του Εθνικού και ανανέωσε τη συνεργασία του με στόχο τον πρωταθλητισμό. Στο Μελιγαλά έχουν θέσει ως προτεραιότητα την κατάκτηση του τίτλου στο πρωτάθλημα της Μεσσηνίας και τη διεκδίκηση της ανόδου μέσω των μπαράζ για τη Γ΄ Εθνική. Γι’ αυτό και θέλουν να ενισχύσουν το ρόστερ με ποιοτικούς και έμπειρους ποδοσφαιριστές.
Αποκτήθηκαν: Δημήτρης Κουτίβας (Φαραί), Γιώργος Κωνσταντόπουλος (Παναθηναϊκός Καλ.), Χρήστος Μαραβέλας (ελεύθερος), Στάθης Θανόπουλος (Αστέρας Αρφαρών), Παναγιώτης Γερμάνης (Δώριο), Πέτρος Τσώνης (Δώριο), Παναγιώτης Ξενούλης (Ολυμπιακός Καλ.), Χαράλαμπος Θεοδοσόπουλος (Πράσινα Πουλιά) και επέστρεψαν οι νεαροί Λάγιος, Γεωργόπουλος, που είχαν δοθεί με τη μορφή δανεισμού στον Αστέρα Αρφαρών.

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
Προπονητής: Νέο πρόσωπο στον πάγκο των Φιλιατρινών ο Δημήτρης Παναγιώτου, ο οποίος προέρχεται από την Αιτωλοακαρνανία και την περυσινή χρονιά βρέθηκε στην ομάδα του Ολυμπιακού Λαμπετίου, στην Ηλεία. Θα στηριχθεί κυρίως στο ντόπιο υλικό, ρίχνοντας βάρος στις μικρές ηλικίες.
Αποκτήθηκαν: Ανδρέας Χρονόπουλος (Κυπαρισσία), Αλμπάν Γκρέτσα (Κυπαρισσία).

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ
Προπονητής:  Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος έμεινε τελικά στην τεχνική ηγεσία, σε μια χρονιά που αναμένεται μάλλον μεταβατική. Ο ΑΟΚ βάζει σε δεύτερη μοίρα τον πρωταθλητισμό και θα επιδιώξει το κτίσιμο μιας σοβαρής και ισχυρής ομάδας, χωρίς μεγάλα ανοίγματα και ηχηρές προσθήκες. Βεβαίως οι πολλές αποχωρήσεις που έχουν υπάρξει και ενδέχεται να συνεχιστούν, υποχρεώνουν τη διοίκηση να ενισχύσει το ρόστερ.
Αποκτήθηκαν: Κώστας Μανδραπήλιας (Εράνη Φιλιατρών). Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόκτηση – επιστροφή του Παντελή Μπίζου, αν και επισήμως δεν υπάρχει ανακοίνωση.

ΜΕΘΩΝΗ
Προπονητής: Κάτω από δύσκολες συνθήκες ο Παναγιώτης Βλαχόγιαννης πέτυχε το στόχο της παραμονής και η διοίκηση της Μεθώνης δεν μπορούσε παρά να στηρίξει εμπράκτως ένα από τα δικά της παιδιά. Στόχος βεβαίως και τη νέα χρονιά η παραμονή, αν και φαίνεται σε πρώτη φάση, ότι η Μεθώνη μπορεί ν’ ανέβει ένα επίπεδο πιο πάνω, μέσα από τη διατήρηση του μεγάλου ποσοστού του δυναμικού της και την παραμονή των Μπάλλα, Κοσσυφολόγου.
Αποκτήθηκαν: Φραγκίσκος Κεράνης (Δώριο).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Προπονητής: Ο Σπύρος Τσίκινης έκανε πολύ καλό έργο στο διάστημα που βρέθηκε πέρυσι στον πάγκο των ερυθρολεύκων και η διοίκηση ανανέωσε, πράττοντας σωστά και λογικά, τη συνεργασία με τον Νησιώτη τεχνικό. Στόχος δεν είναι άλλος από την παρουσίαση ενός ισχυρού συνόλου, που θα επιδιώξει, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, την εδραίωση στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.
Αποκτήθηκαν: Φίλιππος Μάρρης (Ηρακλής Καλ.), Σωτήρης Φουρναράκος (Ασπρόχωμα), Παναγιώτης Καραγιάννης (Δώριο), Παναγιώτης Σίνος (Σπερχογεία), Χρήστος Αριτζής (τοπικό Δράμας), Νίκος Περιβολάρης (Αίαντας Καλ.).

ΟΜΟΝΟΙΑ
Προπονητής: Ο Σωτήρης Μπουραντώνης τείνει να σπάσει κάθε ρεκόρ, ανανεώνοντας για 9η χρονιά τη συνεργασία του με τους κυανέρυθρους. Η ομάδα έχει το συν της διατήρησης του μεγαλύτερου μέρους του περυσινού κορμού και θα κινηθεί χωρίς άγχος στο μεταγραφικό παζάρι, επιζητώντας τόσο το θελκτικό ποδόσφαιρο, όσο και το αποτέλεσμα, δηλαδή την παραμονή.
Αποκτήθηκαν: Τάσος Σκόκος (επέστρεψε από τη Στενωσιά όπου είχε δοθεί με τη μορφή δανεισμού), Νίκος Κολόζης (Άρις Καλαμάτας). Οι κυανέρυθροι είναι πολύ κοντά και στην απόκτηση του επιθετικού Γιάννη Κανναβού, από τη Δόξα Καλαμάτας, ενώ εσωτερική μεταγραφή αποτελεί η επιστροφή του Γιώργου Καλογερόπουλου που ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία.

ΠΑΜΙΣΟΣ
Προπονητής: Από χίλια κύματα πέρασε το μέτωπο του προπονητή και εκείνος που επιλέχθηκε τελικά ήταν ο Γιώργος Αργυρόπουλος. Η ομάδα της Μεσσήνης είναι υποχρεωμένη να πρωταγωνιστήσει, επιζητώντας την άνοδο και ο 38χρονος τεχνικός καλείται να φτιάξει το σύνολο που θα διεκδικήσει τον πρωταθλητισμό. Τα έχει καταφέρει στο παρελθόν τόσο με τον Πάμισο, όσο και με τη Σπερχογεία και θα προσπαθήσει να το κάνει και πάλι, έχοντας ως στηρίγματα τους φιλάθλους της ομάδας και το βαρύ της όνομα.
Αποκτήθηκαν: Βασίλης Αλεβίζος (Εράνη Φιλιατρών), Χρήστος Τρίψας (ομάδα Ρουμανίας), Άλπερτ Σεφεράσι (Τέλος Άγρας), Γιώργος Πούπουζας, Βασίλης Κουρής, Ραφαήλ Σταματόπουλος (οι τρεις νεαροί προωθήθηκαν από τη θυγατρική ομάδα του Παμίσου, την Αμφιθέα).

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Προπονητής: Με τον Τάσο Χατζηαγγελή θα πορευτούν οι Ταύροι και τη νέα χρονιά, μιας και το πάντρεμα έχει αποδειχθεί επιτυχημένο. Ο πολύπειρος τεχνικός απολαμβάνει της απόλυτης αποδοχής και στήριξης στη Σπερχογεία, με τη διοίκηση να κινείται προς συγκεκριμένη κατεύθυνση,  επιδιώκοντας το καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, σε συνδυασμό με την καλή παρουσία στο νέο πρωτάθλημα, αλλά και την ανάδειξη ταλαντούχων παικτών.
Αποκτήθηκαν: Δημήτρης Διακουμής (Ομόνοια Καλ.), Κώστας Διαμάντης (Χανδριναϊκός), Στέλιος Κουτίβας (ΑΟ Διαβολιτσίου).

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Προπονητής: Με τον Θανάση Λακριντή θα βαδίσει ο Σύλλογος των Γαργαλιάνων, με τη διοίκησή του να τον εμπιστεύεται πλήρως. Το έργο του τα τελευταία χρόνια στην ομάδα είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο και θα διεκδικήσει να κάνει το ίδιο και την επόμενη ημέρα, στηριζόμενος στο ντόπιο στοιχείο, κυρίως αλλά και σε κάποιες μετρημένες και ποιοτικές μεταγραφές.
Αποκτήθηκαν: Μέχρι χθες η διοίκηση του Άγρα δεν είχε ανακοινώσει καμία μεταγραφή.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Προπονητής: Η διοίκηση των νεοφώτιστων εμπιστεύθηκε τον νεαρό και όχι πολύ έμπειρο αλλά αρκετά ορεξάτο και καλό γνώστη του ποδοσφαίρου, Νίκο Γεωργακλή, για να φτιάξει το σύνολο εκείνο που θα διεκδικήσει την παραμονή. Σε πρώτη φάση φαίνεται ότι οι Πυλιώτες μπορούν να τα καταφέρουν, γεγονός που αποδεικνύεται μέσα από τη διατήρηση πολλών παικτών του περυσινού κορμού, τις δυνατές πρώτες κινήσεις, αλλά και τις δυνατές «προσπάθειες».
Αποκτήθηκαν: Βαγγέλης Κουλόπουλος (Εθνικός Μελιγαλά), Νίκος Βιδάκης (Εθνικός Μελιγαλά).

ΦΑΡΑΙ
Προπονητής: Στην εμπειρία και τις γνώσεις του Κώστα Κλάδη θα στηριχθεί και πάλι το Καλαματιανό Σωματείο, που καλείται να προχωρήσει εν μέσω διοικητικών διαφοροποιήσεων και πιθανών αλλαγών στο έμψυχο δυναμικό. Τα πράγματα δεν αλλάζουν ιδιαίτερα, με το Φαραί να ζητά την άνεση παραμονή, γιατί όχι και την προώθηση νεαρών παικτών μέσα από την καλή δουλειά του Βασίλη Μπλέτσα στις Ακαδημίες.
Αποκτήθηκαν: Γιώργος Κωστέας (Ολυμπιακός Καλ.), Ηλίας Φλέσσας (Αβία).


Του Νίκου Μπαλόπουλου
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.