Η χωματερή στο Αλιμάκι ανησυχεί τους κατοίκους

Στο απροχώρητο κυριολεκτικά έφτασε η κατάσταση στη χωματερή στο Αλιμάκι του Δήμου Τριφυλίας, πριν ο δήμος αποφασίσει -μετά και τις διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής- να παρέμβει.
Τις τελευταίες μέρες η χωματερή
όχι απλώς είχε γεμίσει απ' άκρη σ' άκρη με σκουπίδια, αλλά πλέον δεν χωρούσαν να μπουν μέσα ούτε τα απορριμματοφόρα για να στρίψουν. Αποτέλεσμα αυτού ήταν τα οχήματα να αναγκάζονται να κάνουν αναστροφή σε ένα πλάτωμα και να πηγαίνουν με όπισθεν περίπου 500 μέτρα, για να αδειάσουν τα σκουπίδια στην είσοδο της χωματερής.
Αυτή η εικόνα εξόργισε τους κατοίκους της περιοχής, που φοβούνται για την καλοκαιρινή περίοδο με μια χωματερή δίπλα τους τίγκα στο σκουπίδι. Ωστόσο χθες στάλθηκαν εκεί χωματουργικά μηχανήματα τα οποία ξεκίνησαν τις εργασίες για το συμμάζεμα του χώρου - και όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, θα προχωρήσουν και σε επιχωμάτωση των σκουπιδιών.
Για την κατάσταση όμως που υπάρχει και την ανησυχία των κατοίκων ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κατσαργύρης μας είπε:
"Υστερα από καταγγελίες των κατοίκων των Ραχών και του Αλιμακίου ότι έχει δημιουργηθεί πρόβλημα με την πρόσβαση στον σκουπιδότοπο, αποφάσισα και επισκέφτηκα το χώρο. Διαπίστωσα ότι πράγματι είναι δύσκολη η πρόσβαση στο χώρο, διότι εναποθέτουν τα σκουπίδια έτσι χωρίς να τα σκεπάζουν, με αποτέλεσμα να έχει φρακάρει η χωματερή και να αναγκάζονται οι οδηγοί από απόσταση 500 μέτρα και πλέον να πηγαίνουν με την όπισθεν.
Από ό,τι φαίνεται είναι τελείως εγκαταλειμμένος ο χώρος, δεν έχει καμία γνώση ο δήμος τι γίνεται εκεί, γίνεται εναπόθεση ανεξέλεγκτη και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πιάσει φωτιά, αλλά και να φτάσουν σιγά σιγά τα σκουπίδια στο Αλιμάκι, για να μην πω μέχρι τις Ράχες. Δεν πάει άλλο, κάτι πρέπει να γίνει γιατί υπάρχει γενικότερο ζήτημα, τόσο με τις πυρκαγιές όσο και με τη ρύπανση του χώρου".


Κ.Μπ. 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.