Ερωτηση προς τον Υπουργό Υγείας απο το Κ.Κ.Ε. για τη δραματική κατάσταση λόγω ελλείψεων στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και τις μετακινήσεις προσωπικού.

Με συστηματικό τρόπο η κυβέρνηση οδηγεί σε αργό θάνατο το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για να στηρίξει και στην περίπτωση αυτή την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ, για παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, εκθέτοντας την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής σε κινδύνους ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Πιο συγκεκριμένα:

Το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και κομμάτι της Νότιας Ηλείας με μεγάλο πληθυσμό άνω των 30.000. Εδώ και καιρό στο νοσοκομείο παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως ιατρικό και νοσηλευτικό που καθιστούν τη λειτουργία του επισφαλή διαμορφώνοντάς το ουσιαστικά σε σταθμό πρώτων βοηθειών και διακομιδής ασθενών σε άλλα νοσοκομεία.
Τις περισσότερες ημέρες δεν εφημερεύει ορθοπεδικός, με αποτέλεσμα ακόμα και για ένα απλό διάστρεμμα ένας ασθενής να παραπέμπεται στην Καλαμάτα για εξέταση (60 χλμ απόσταση). Επίσης όλα τα καρδιολογικά περιστατικά το βράδυ διακομίζονται ελλείψει καρδιολόγου, όταν είναι γνωστό ότι για παράδειγμα ένα έμφραγμα για να σωθεί η ζωή του αρρώστου ή να περιοριστεί ο βαθμός αναπηρίας που θ’ αφήσει χρειάζεται άμεση εξειδικευμένη αντιμετώπιση τουλάχιστον 20 λεπτά με μισή ώρα μετά την εκδήλωσή του.
Το τελευταίο διάστημα συνταξιοδοτήθηκαν 7 γιατροί από το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, 1 από το ΚΥ Φιλιατρών και 2 από το ΚΥ Γαργαλιάνων και δεν αντικαταστάθηκαν.
Παραιτήθηκαν οφθαλμίατρος, παθολόγος, αναισθησιολόγος παιδίατρος και δεν αντικαταστάθηκε κανένας. Ενώ οι προσλήψεις 5 γιατρών, που έχουν ολοκληρωθεί ουσιαστικά εδώ και 2 χρόνια, δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα λόγω των θανάσιμων περικοπών των προσλήψεων στην Υγεία. Γιατροί οι οποίοι είναι άκρως απαραίτητοι για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, 2 καρδιολόγοι, 1 αναισθησιολόγος, 1 παιδίατρος και 1 παθολόγος.
Υπάρχει ένας αναισθησιολόγος, ένας ορθοπεδικός και έκτακτα καλούνται να καλύψουν ανάγκες ιδιώτες γιατροί.
Υπάρχουν ελλείψεις σε υλικά όπως ακόμα και γάζες και οι ασθενείς καλούνται να αγοράζουν απ’ έξω τα αναγκαία. Το τελευταίο διάστημα καλούνται να κάνουν εξωτερικά ιατρεία και εφημερίες στο νοσοκομείο γιατροί από το Νοσοκομείο Καλαμάτας και άλλα Κέντρα Υγείας όπως της Πύλου και του Μελιγαλά, αφήνοντας τις εκεί περιοχές ακάλυπτες σε διάφορες ειδικότητες όπως π.χ. καρδιολόγοι.
Ουσιαστικά δηλαδή υπάρχει ένα νοσοκομείο στα πρόθυρα του κλεισίματος τη στιγμή που λόγω και της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για δημόσιες υπηρεσίες Υγείας, ενώ οι εργαζόμενοι, ο λαός καλούνται να καταβάλουν ολοένα και μεγαλύτερες εισφορές για παροχές Υγείας, φάρμακα, νοσηλεία.
Εκεί οδηγεί η πολιτική των συγχωνεύσεων, του λιγότερου κράτους στην Υγεία που υλοποιεί πιστά η σημερινή δικομματική κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Στόχος να διευκολύνουν την παραπέρα δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο, που ήδη κάνουν χρυσές δουλειές.
              ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει ούτως ώστε:
Να καλυφθούν, από τον κρατικό προϋπολογισμό, οι ανάγκες ασφαλούς και αξιοπρεπούς νοσηλείας των ασθενών με την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού για να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και να μην εξαναγκάζονται να τα αγοράζουν για να μπορούν να έχουν ακόμα και γάζες.
Την πρόσληψη του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού, όλων των ειδικοτήτων με σταθερή δουλειά και δικαιώματα και να δρομολογηθούν οι ήδη αποφασισμένες προσλήψεις γιατρών.
Τι μέτρα θα πάρει ώστε να μη γίνει καμία μετακίνηση προσωπικού από άλλες νοσηλευτικές μονάδες γιατί όχι μόνο δεν λύνουν το πρόβλημα των ελλείψεων, αλλά το αναπαράγουν και καταταλαιπωρούν ασθενείς και εργαζόμενους».


Οι βουλευτές
Νίκος Καραθανασόπουλος Γιώργος  Λαμπρούλης
Νίκος  Μωραΐτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.