Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη με Πρόεδρο Νοσοκομειακών Ιατρών Μεσσηνίας για το Νοσοκομειο Κυπαρισσιας

Τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Μεσσηνίας Μανώλης Μάκαρης.
Συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα του τομέα υγείας, τόσο για
τις υποδομές όσο και για τα προβλήματα έλλειψης ιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Ο κ. Μάκαρης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έλλειψη ιατρών στα Κέντρα Υγείας και στα Αγροτικά Ιατρεία, καθώς και στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Από την πλευρά του ο κ. Αλευράς τόνισε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και τις επενδύσεις που γίνονται για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προμήθεια ιατρικού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Επιβεβαιώνεται άλλωστε με την ένταξη στο ΔΕΠΙΝ/ΕΣΠΑ:
1. των Κέντρων Υγείας Πύλου, Αγίου Νικολάου και Μεσσήνης
2. των Αγροτικών Περιφερειακών Ιατρείων Μεθώνης και Βλαχόπουλου.
3. Σε λίγες ημέρες εντάσσεται η αναδιάρθρωση του ισόγειου του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας προϋπολογισμού 1.260.000 €. Αυτό είναι και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε ότι το Νοσοκομείο πρέπει ν’ αναβαθμιστεί γιατί παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου σε μια ευρύτερη περιοχή από Ανδρίτσαινα-Ζαχάρω μέχρι Πύλο.
Κλείνοντας, ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι στην εποχή της οικονομικής κρίσης πρέπει το κράτος υγείας και πρόνοιας να μένει ανεπηρέαστο γιατί οι ασθενείς στα νοσοκομεία αυξάνονται, τόσο στα τακτικά ιατρεία όσο και στα επείγοντα περιστατικά, λόγω το ότι πολλά νοικοκυριά δύσκολα τα καταφέρνουν οικονομικά.
Είναι σημαντικό όμως ότι το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, παρά τις ελλείψεις προσωπικού, παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας ακόμη και σε δύσκολα περιστατικά και δεν χρειάζεται να μεταφέρονται ασθενείς σε άλλα νοσοκομεία της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.