Συναντηση Λαμπροπουλου με τον Υπουργό Υποδομών για Ολυμπια Οδο και Τσακωνα-Καλονερο

Με τον Υπουργό Υποδομών κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη συναντήθηκε ο βουλευτης Μεσσηνιας της Ν.Δ. κ.Ι.Λαμπροπουλος, στις 31-7-2013 στο Υπουργείο και συζητήσαν για τους οδικούς άξονες που αφορούν το Νομό μας.
Συγκεκριμένα :

1. Έθεσε στον Υπουργό την ανάγκη γρήγορης λειτουργίας εξόδου στο τμήμα Τσακώνας – Καλαμάτας,ώστε να εξυπηρετούνται οι διερχόμενοι, προς την ευρύτερη περιοχή Μελιγαλά – Βαλύρας και Αρχαίας Μεσσήνης.
2.Για την ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ,ζήτησε από τον Υπουργό την κατασκευή όλου του δρόμου , από την Πάτρα μέχρι την Τσακώνα , όπως προέβλεπε η κυρωθείσα από την Βουλή το 2007 σύμβαση παραχώρησης.
Ειδικότερα για το τμήμα Τσακώνα – Καλό Νερό , σημείωσε ότι είναι ώριμο από μελέτες και απαλλοτριώσεις ώστε να μπορεί να ξεκινήσει η κατασκευή του άμεσα .
3.Για τον οδικό άξονα που θα καταλήγει στην Πύλο και την Μεθώνη και που θεωρείται ο σημαντικότερος του Νομού μας , ζήτησε να ενταχθεί όλο το τμήμα , γιατί αν δεν γίνει τώρα δεν θα γίνει ποτέ , αφού στο επόμενο πλαίσιο στήριξης τα κονδύλια για δρόμους θα είναι ελάχιστα και πάντως σημαντικά μειωμένα από το τρέχον ΕΣΠΑ.
Επεσήμανε στον Υπουργό,ότι πρέπει να παρθούν οι αποφάσεις και να γίνουν οι επιλογές, που θα εξασφαλίζουν από πλευράς κόστους,χρόνου και άλλων προβλημάτων,την σίγουρη κατασκευή όλου του άξονα και όχι μόνον ενός τμήματος.
Ο Υπουργός υποσχέθηκε,πως αφού συζητήσει πρώτα με τους Υπηρεσιακούς παράγοντες και τα στελέχη του Υπουργείου του,θα καταλήξει στις αποφάσεις τις οποίες θα ανακοινώσει το συντομότερο.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.