Θυρανοίξια ναού Αγίου Ευσταθίου

Με κάθε λαμπρότητα έγιναν χθες (σ.σ. προχθες) το πρωί τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγίου Ευσταθίου, ανήμερα της μνήμης του, στην Κυπαρισσία από τον μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο
μικρό ναό τόσο το απόγευμα της Πέμπτης κατά την υποδοχή των ιερών λειψάνων όσο και χθες το πρωί παρακολουθώντας την τελετή.
Ο ναός βρίσκεται λίγο έξω από την Κυπαρισσία, δίπλα από τον επαρχιακό δρόμο Κυπαρισσίας - Αρμενιών, κοντά στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης. Εχει φτιαχτεί από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό Παναγιώτη Ρήγα, δάσκαλο επί πολλά χρόνια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίας και αριστερό ψάλτη στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Ο ναός έχει φτιαχτεί με δικά του έξοδα μέσα στο κτήμα του και ενοριακά ανήκει στον Αγιο Αθανάσιο Κυπαρισσίας.
Κατά τα θυρανοίξια παρευρέθηκαν μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Κυπαρισσίας καθώς και πλήθος πιστών.

Κ.Μπ. 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.