Συναντηση κλιμακιου του ΥΠΕΚΑ με Αλευρα για οριοθετηση οικισμων,αιγιαλων,παραλιων,δασικων περιοχων

Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα στον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) που βρίσκονται στη Μεσσηνία προκειμένου
να πραγματοποιήσουν αυτοψία δειγματοληπτικά σε οικισμούς για τους οποίους το ΥΠΕΚΑ έχει αναθέσει μελέτες με τον τίτλο «Μελέτη μορφολογικών κανόνων δόμησης και αρχιτεκτονικής στις περιοχές εντός και εκτός οικισμών μέχρι 2000 κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
Σκοπός των μελετών είναι η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για όλους τους οικισμούς της Μεσσηνίας ως προς το θεσμικό τους πλαίσιο αν είναι οριοθετημένοι, αν έχουν δασικές περιοχές, για τους παραλιακούς οικισμούς αν έχουν χαραγμένο αιγιαλό και παραλία κ.λ.π.
Στη συνέχεια γίνεται κατηγοριοποίηση των οικισμών ανάλογα με τα μορφολογικά τους δεδομένα με σκοπό στους πιο ενδιαφέροντες να προταθούν μορφολογικοί περιορισμοί δόμησης ώστε ν’ αποφεύγονται σημερινές αστοχίες.
Η νέα παραγωγή κτιρίων ν’ αποτελεί δημιουργική συνέχεια του τοπικού πολιτισμού και όχι αρνητική τομή. Να έχει αισθητική ποιότητα, να προσαρμόζεται στην οικοδομική παράδοση και το τοπίο της περιοχής. Διαφάνεια με τη διαμόρφωση αντικειμενικών κριτηρίων ελέγχου των αρχιτεκτονικών μελετών με συμμετοχή και ενημέρωση του πολίτη.
Ο κ. Αλευράς τόνισε ότι το παραπάνω πρόγραμμα είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία με οφέλη τη διαφύλαξη ενός σημαντικού οικονομικού και πολιτιστικού πόρου που είναι η ταυτότητα της κάθε περιοχής, στοχεύει στην προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και το σημαντικότερο στην εξυπηρέτηση του πολίτη και τη διαφάνεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.