Χωρίς τον Δένδια σήμερα τα εγκαίνια στις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στους Γαργαλιάνους

Δεν έκοψε σήμερα στις 5.00 το απόγευμα την κορδέλα των εγκαινίων στις νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένη η παρουσία του και αναφερόταν στις προσκλήσεις. Αντί του υπουργού, τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλου Γεωργιάδη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγου Σωτηρίου Γεωργακόπουλου, ενώ τον αγιασμό θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος.
Στα εγκαίνια παρέστησαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, ο δήμαρχος Τριφυλίας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι αρχών, τοπικών φορέων και κοινωνικών οργανώσεων.
Οι νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων βρίσκονται στην οδό Μάριου Κατσίβελα, πλησίον της παλαιάς έδρας της Υπηρεσίας.
Αξίζει να σημειωθεί πως η νέα Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων είναι, μαζί με άλλες πέντε Υπηρεσίες και ένα Σταθμό, το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που υλοποιήθηκε στη χώρα, επί κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, με τον τίτλο «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση Κτηριακών και Λοιπών Εγκαταστάσεων για τη Στέγαση Έξι (6) Υπηρεσιών και Ενός (1) Σταθμού του Πυροσβεστικού Σώματος με ΣΔΙΤ», με ανάδοχο του έργου την ένωση εταιρειών «ΓΑΝΤΖΟΥΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Κ. ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.» και οικονομική προσφορά 27,5 εκ. ευρώ.
Η εν λόγω σύμπραξη ήταν η πρώτη για την οποία ανακηρύχθηκε Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης. Κάλυψε δε τις στεγαστικές ανάγκες έξι Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (Αλεξανδρούπολης, Βέροιας, Λευκάδας, Γιαννιτσών, Καλαβρύτων και Γαργαλιάνων) και του Πυροσβεστικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, που μέχρι πρότινος στεγάζονταν σε μισθωμένα κτήρια, τα οποία και κρίθηκαν ανεπαρκή. Η σύμπραξη ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των στρατηγικών στόχων για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Πυροσβεστικού Σώματος, την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τη μείωση του χρονικού ορίζοντα υλοποίησης του στεγαστικού του προγράμματος.
Η διάρκεια της σύμπραξης είναι 25 έτη. Σκοπός της είναι και η καλύτερη διαχείριση και συντήρηση των υποδομών, μέσω προκαθορισμένου μηχανισμού πληρωμών και προδιαγραφών αποτελέσματος. Η δε τήρηση των προδιαγραφών λειτουργίας, συντήρησης και διαθεσιμότητας των κτηριακών υποδομών θα αποτελεί βασικό παράγοντα καθορισμού της αμοιβής του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης. 
Στις 11 Απριλίου 2013, έχοντας ολοκληρωθεί οι κατασκευές και όλα όσα προέβλεπαν η μελέτη και σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις του Ι.Φ.Σ., δόθηκε σε λειτουργία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων στις νέες τις εγκαταστάσεις. Η Π.Υ. Γαργαλιάνων στεγάζεται σε χώρο 1.150 μ2 με χώρους προσωπικού, όπως γραφεία και θαλάμους διαμονής, κοινόχρηστους χώρους, όπως κυλικείο, αίθουσα συσκέψεων, χώρους αναμονής κοινού, αίθριους χώρους άθλησης, καθώς και ειδικούς χώρους, όπως πύργο ασκήσεων, αμαξοστάσιο με συνεργείο και χώρο δεξαμενών υγρών καυσίμων. δημος τριφυλιας

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.