Αφιέρωμα στους Τριφύλιους λογοτέχνες

Η επόμενη λογοτεχνική εκδήλωση από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας και την Ένωση Μεσσηνίων Συγγραφέων τιμά τον Διονύση Πιτταρά στον κύκλο των εκδηλώσεων παρουσίασης των πνευματικών δημιουργών της Τριφυλίας. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 87.00 μμ, στην αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος στην Κυπαρισσία.
Ο Διονύσιος Πιτταράς είναι από τους σημαντικότερους πνευματικούς δημιουργούς της Τριφυλίας. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες χωρίς να ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών του. Έγραψε αρκετά
βιβλία, συνθέσεις,  πεζογραφία, ποίηση, οδοιπορικά, αφηγήματα. Το περιοδικό «Τριφυλιακή Εστία»  που πρωτοεκδόθηκε το 1975 αποτελεί ιδέα του όταν ήταν πρόεδρος του Συλλόγου  «Η ΑΡΚΑΔΙΑ» και ήταν και ο πρώτος διευθυντής του για δέκα χρόνια μέχρι το 1985. Ο Διονύσης Πιτταράς ασχολήθηκε και με την τοπική αυτοδιοίκηση και διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κυπαρισσίας. Απεβίωσε στις 23 Ιανουαρίου 2007.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΙΤΤΑΡΑ -  Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013
Κυπαρισσία – Αίθουσα Αλέκος Παπαδόπουλος - Ώρα 8.00 μ.μ.

«Ένας αξέχαστος πνευματικός δημιουργός της Τριφυλίας»
Ομιλητής: Σωτήρης Γυφτάκης – συγγραφέας, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Επιλογής Νέων Μελών της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

«Ο Διονύσης Πιτταράς όπως τον γνώρισα»
Ομιλητής: Θανάσης Παντές – Δημοσιογράφος

Παρέμβαση θα κάνει ο λογοτέχνης Χρήστος Πλακονούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.