Δ.Σ.Τριφυλίας: Επαγρύπνηση, ετοιμότητα αλλά και «κόντρες» για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Την επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για τις δομές Υγείας της περιοχής, επαναβεβαίωσε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο Τριφυλίας, από την οποία, πάντως, δεν έλειψαν οι υψηλοί τόνοι, οι κόντρες και οι αναφορές ακόμη και για… κινδυνολογία που «απαξιώνει» τις παρεχόμενες υπηρεσίες του νοσοκομείου Κυπαρισσίας και «τρομοκρατεί» εργαζομένους και πολίτες.
Το ένα και μοναδικό θέμα της συνεδρίασης είχε ως εξής: «Ενημέρωση – συζήτηση – απόφαση για τις δομές Υγείας του Δήμου Τριφυλίας», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η συνεδρίαση, με μόνο αυτό το θέμα, διεξήχθη επειδή στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και γιατρός στο Κ.Υ. Φιλιατρών, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, έθεσε προ ημερήσιας διάταξης θέμα για τη λαίλαπα, όπως είπε, που έρχεται στην Υγεία… Το θέμα αυτό θυμίζουμε, δε συζητήθηκε σε εκείνη την άκρως «επεισοδιακή» συνεδρίαση και μάλιστα ο κ. Σωτηρόπουλος αποχώρησε, ωστόσο ύστερα από παρέμβαση του Δημάρχου επέστρεψε.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Τριφυλίας επανέλαβε τις αναφορές του για «λαίλαπα» στην Υγεία και ανακατατάξεις που έρχονται και αφού τόνισε πως ο ίδιος ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του έχει μιλήσει για ένα νοσοκομείο σε κάθε νομό, επισήμανε τον κίνδυνο κλεισίματος Κέντρων Υγείας και υποβάθμισης ή και «αλλαγής χρήσης» του νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Μάλιστα, είπε πως πρέπει να αντιδράσουν, να κάνουν κάτι, μη μένουν έτσι ενόσω βρίσκονται σε εξέλιξη ανακατατάξεις στις δομές υγείας.
Ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας επανέλαβε πως ισχύουν όλες οι σχετικές με το θέμα αποφάσεις που έχει λάβει ομόφωνα του δημοτικό συμβούλιο και βεβαίως το “casus belli”. 
Αναφέρθηκε σε επικοινωνία που είχε με το διοικητή της 6ης ΥΠΕ και την ενημέρωση που του παρείχε, καθώς και στις δηλώσεις του κ. Κατσίβελα στο «Θ» για τις δομές υγείας στην περιοχή και την ενδυνάμωση του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία ανησυχία γι’ αυτό.
Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.