Ε.Ο Κυπαρισσίας - Πύργου: Το ανόητο που τείνει να γίνει αυτονόητο!!!

Τι άλλο θα μπορούσε να είναι αν δεν είναι ανόητη η στάση που τηρούν και η διάθεση που δείχνουν οι τοπικοί φορείς στο θέμα που έχει προκύψει στην Κυπαρισσία φέτος με τις πρώτες βροχές.
Το δε αυτονόητο είναι αυτό που βλέπουμε μετά από κάθε καταιγίδα να εκτυλίσσεται στην είσοδο της πόλης. Φυσικά μιλάμε για τις πλημμύρες της Ε.Ο Κυπαρισσίας - Πύργου, λίγο έξω από την πόλη και μετά τον συνοικισμό Μυρέικα.
Η κατάσταση κάθε φορά που βρέχει με κάποια ένταση, εκτός από τραγική για την εικόνα του εθνικού δρόμου είναι και επικίνδυνη, με τον Δήμο να στέλνει εκ των υστέρων τα συνεργεία του αλλά και ιδιώτες, για να απομακρύνουν τα χώματα από το οδόστρωμα και να «ξεμπαζώσουν» τα χαντάκια εκατέρωθεν της Εθνικής οδού.
Θα συμφωνήσουμε ότι μπορεί να μην είναι στις αρμοδιότητες του Δήμου αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Δηλαδή πρέπει να βγει κάποιο όχημα από τον δρόμο και να θρηνήσουμε θύματα για να αναληφθούν πρωτοβουλίες; Και όταν λέμε πρωτοβουλίες δεν είναι να σταλεί ένα γράμμα στην Περιφέρεια που να περιγράφει την κατάσταση και να περιμένουμε πότε θα διαβαστεί και πότε θα κριθεί σκόπιμο να αναλάβουν δράση οι υπηρεσίες της;
Μην ξεχνάμε ότι «από την άλλη πλευρά» βρίσκεται το 1/3 σχεδόν του πληθυσμού του Δήμου μας. (Κοπανάκι, Αετός, Καλό νερό, Αυλώνας, Πλατάνια και πολλές άλλες περιοχές φυσικά) και πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση στην έδρα του Δήμου, στις υπηρεσίες, στο νοσοκομείο, στις τράπεζες, στην αγορά κλπ.
Μιλάμε επίσης για την ΜΟΝΑΔΙΚΗ είσοδο της πόλης ερχόμενοι από Αθήνα, Πύργο καθώς και την Καλαμάτα, εννοείται σύντομη γιατί υπάρχει και η λύση «του γύρου της Μεσσηνίας».
Την κατάσταση που βίωσαν οι οδηγοί που χρειάστηκε να περάσουν από το σημείο μετά και την τελευταία νεροποντή, περιγράφει με άρθρο του και παρουσιάζει με πλούσιο φωτορεπορτάζ για λογαριασμό του «Θάρρους» ( για άλλη μια φορά ως "φωνάζων εις ώτα μη ακουόντων"), ο φίλος Ηλίας Γιαννόπουλος και εμείς το παραθέτουμε παρακάτω: 

(Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ")
"Λίμνη έγινε πάλι η εθνική οδός στην είσοδο της Κυπαρισσίας, με τις ευθύνες της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του δήμου Τριφυλίας να πλημμυρίζουν με οργή και αγανάκτηση κατοίκους της περιοχής και οδηγούς οχημάτων!
Επί ώρα διακόπηκε τελείως η κυκλοφορία των οχημάτων ενώ στη συνέχεια διεξάγεται εκ περιτροπής με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Κυπαρισσίας να ρυθμίζουν την κίνηση των οχημάτων. Τα προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού, στην είσοδο της πόλης, από το σουπερ μάρκετ Carrefour μέχρι τα Μυραίικα, μήκους περίπου ενός χιλιομέτρου, με ορατό τον κίνδυνο τροχαίου ατυχήματος, δεν είναι καινούργια, και φέτος μόνο, από τις προηγούμενες βροχοπτώσεις, τουλάχιστον 3 – 4 φορές έχουν προκληθεί αντίστοιχα και άλλες φορές μικρότερης έκτασης.
Το μικρό γεφυράκι, που υπάρχει στο σημείο αδυνατεί να δεχτεί τον όγκο των υδάτων που μεταφέρει ρέμα το οποίο ξεκινά από τους Άνω Μπλεμενιάνους και στην πορεία του προκαλεί προβλήματα τόσο στους Άνω Μπλεμενιάνους όσο και στους Μύλους, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει στο «Θ». Απαιτούνται άμεσα παρεμβάσεις από την Περιφέρεια και το δήμο, με τεχνικά έργα τέτοια, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που κάθε φορά επαναλαμβάνονται και τα οποία, εάν δε γίνουν παρεμβάσεις, θα συνεχίσουν με ένταση να επαναλαμβάνονται σε κάθε βροχόπτωση.
Οι φωτιά του Σεπτεμβρίου στους Άνω Μπλεμενιάνους έχει ως συνέπεια το έδαφος στα βουνά να μη συγκρατούν τα νερά της βροχής και όλος αυτός ο όγκος των υδάτων να μεταφέρεται με το ρέμα, το οποίο σε τρία σημεία του προκαλεί ζημιές καθώς γεφυράκια που έχουν εδώ και χρόνια γίνει δε μπορούν να δεχτούν τον όγκο των υδάτων, μαζί με τα καμένα και τα χώματα που μεταφέρει.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου οφείλει, επιτέλους, να κάνει παρεμβάσεις με τεχνικά έργα στο σημείο που προκαλούνται τα προβλήματα στην εθνική οδό και ο δήμος Τριφυλίας αντίστοιχα οφείλει, επιτέλους, να κάνει παρεμβάσεις στο ρέμα. Το ρέμα δεν είχε καθαριστεί, όπως επίσης δεν έχουν διανοιχτεί οι χάνδακες εκατέρωθεν της εθνικής οδού!
Όπως μάλιστα μόλις χθες σημειώναμε στο «Θ», στο ρεπορτάζ για τα προβλήματα που προκλήθηκαν πριν δύο μέρες, μπορεί να μηχανήματα του δήμου να έβγαλαν τα χώματα από τα ρέματα αλλά δεν τα απομάκρυναν, απλώς τα άφησαν δίπλα στο ποτάμι και τα «βουνά» με τα χώματα στην πρώτη βροχή θα καταλήξουν πάλι στην κοίτη του και θα φράξουν τα κιούγκια στα γεφύρια, όπως και έγινε σήμερα.
Τουλάχιστον, όμως, σήμερα τα ιδιωτικά μηχανήματα που κλήθηκαν να συνδράμουν απομάκρυναν τα χώματα που ήταν βουνά στην όχθη του ρέματος στην εθνική οδό.
Αλλά, λύση στο πρόβλημα μπορεί να δοθεί μόνο με παρεμβάσεις τεχνικών έργων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το δήμο Τριφυλίας!"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.