Το πάρτι της Γ' τάξης του Λυκείου Κυπαρισσίας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το βράδυ της Κυριακής το πάρτι της Γ τάξης του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας που έκανε στο χώρο του σχολείου τους. Ενα πάρτι στο οποίο συμμετείχαν μαθητές, γονείς, καθηγητές και πολύς κόσμος διασκεδάζοντας μέχρι αργά.
Ετσι με μια ακόμη εκδήλωση έδειξαν ότι
το σχολείο δεν είναι ένας κλειστός χώρος που ανοίγει την ώρα του μαθήματος, αλλά ένας χώρος ανοιχτός για όλες τις δραστηριότητες των παιδιών, ένας χώρος ανοιχτός στην κοινωνία.
Χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου  Ευάγγελος Αντωνόπουλος επισήμανε: "Στόχος της εκδήλωσης είναι η αγαστή συνεργασία μαθητών και σχολικής κοινότητας, η ανάγκη του σχολείου να αποτελέσει έναν επικοινωνιακό δίαυλο με την κοινωνία και να επιτελέσει, πέρα από τους γνωσιοκεντρικούς του στόχους, συνενωτικούς και κοινωνικοπολιτικούς. Το σχολείο μας έχει απεμπολήσει την εικόνα της εσωστρέφειας και έχει αναπτύξει έναν ανοιχτό διάλογο με την κοινωνία. Πολίτες, μαθητές και εκπαιδευτικοί έχουν συνειδητοποιήσει πως το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός που ανασαίνει μέσα στις συμπληγάδες της κοινωνικής πραγματικότητας και δημιουργεί αφορμές για ψυχαγωγία, συμβάλλει στην ανάπτυξη απόψεων και  κινητοποιεί την αυτενεργητική διάθεση των μαθητών μας.  Πιστεύουμε ακράδαντα σε ένα σχολείο συνεργατικό και πλουραλιστικό που θα συμβάλει στην πολιτιστική ανάταση του τόπου μας, θα συνομιλήσει με τους φορείς της κοινωνίας μας και θα προωθήσει τη φωνή και τις ανάγκες των μαθητών μας στο αίτημά τους να στηριχθούν στις όποιες πρωτοβουλίες τους, ιδιαίτερα σε μια κρίσιμη και απαιτητική χρονιά για αυτούς, καθώς καλούνται να αντεπεξέλθουν τις πανελλήνιες εξετάσεις. Σε μια κοινωνία που  εντείνει τον ατομοκεντρικό της χαρακτήρα, αλλά το σχολείο, ως μια μικρογραφία αυτής της κοινωνίας, παλεύει να ενισχύσει ένα πνεύμα συλλογικότητας και συναδελφικότητας για να το μεταλαμπαδεύσει ιδιαίτερα στους μαθητές, τους αυριανούς πολίτες, τονίζοντάς τους την ανάγκη ανάπτυξης ενός τέτοιου πνεύματος σε μια κοινωνία ανθρώπινη και ουσιαστική".
Ευχαρίστησε ακόμα την τοπική κοινωνία και τους φορείς που αγκάλιασαν και στήριξαν με τη συμμετοχή τους την προσπάθειά τους.



Κ.Μπ. 
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.