Προχωραει η Ολυμπια Οδος,δεν περιλαμβανεται το Πατρα-Πυργος-Τσακωνα.Προσφυγη στην Ευρωπαικη Επιτροπη ανηγγειλε ο Τατουλης

Συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά στο γραφείο του.
Ο κ. Αλευράς ανέφερε ότι την Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013 υπεγράφη η χρηματοδότηση της σύμβασης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων – που χορηγεί 350 εκ. € για
αυτοκινητοδρόμους - και της Ελλάδας για την επανεκκίνηση των παγωμένων αυτοκινητοδρόμων.
Από τα 284 χλμ θα κατασκευαστούν 120 χλμ. Δυστυχώς εξαιρείται το τμήμα Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μια άσχημη εξέλιξη που μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Έτσι εξηγείται ότι δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό μετά την απόφαση των Περιφερειαρχών Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα  στη διαπεριφερειακή επιτροπή που έγινε στην   Αρχαία Ολυμπία.
Αυτό σημαίνει ότι έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις προοπτικές ανάπτυξης της ΝΔ Πελοποννήσου (ακύρωση κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας) και οδηγεί σε οικονομική οπισθοδρόμηση (εάν δεν υπάρχουν ευρωπαϊκού τύπου υποδομές).
Εμείς θα παλέψουμε και θα επιμείνουμε να ολοκληρωθεί το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο του έργου μέχρι την Τσακώνα δήλωσε ο κ. Αλευράς.
Απαιτείται η αλλαγή της σύμβασης παραχώρησης και θα πρέπει και μέσα από τη Βουλή οι βουλευτές της Πελοποννήσου να αποτρέψουν με την ψήφο τους μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.
Ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης έχει δηλώσει ότι το έργο έχει ενταχθεί στα διευρωπαϊκά οδικά δίκτυα και δεν νοείται έργο “κουτσουρεμένο” γι’ αυτό θα προσφύγουμε στην ευρωπαϊκή επιτροπή.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.