H ωρα πλησιαζει...

Γραφει ο Γιωργος Καλογεροπουλος
Διαχειριστης του Κyparissia News Blog

Παρακολουθω με ενδιαφερον τις οποιες αυτοδιοικητικες ζυμωσεις εν οψει εκλογων.Ομολογω οτι οσο ενδιαφερον και αν συγκεντρωνω σαν θεατης στις εξελιξεις, αυτες αντιστοιχα δεν κατορθωνουν να μου το διατηρησουν.
Εχουμε λοιπον μεχρι τωρα δει:

Toν νυν δημαρχο κ.Κολλια να καταθετει την υποψηφιοτητα του και μετα να την αποσυρει ως ''ενωτικος'' για τους γνωστους λογους.
Την θεση του ως εκλεκτος της γαλαζιας παραταξης να καταλαμβανει ο κ.Κατσιβελας ο οποιος εκπεμπει οτι μαλλον δεν ενθουσιαζεται και με τη προοπτικη,αλλα του ειπανε ''πηγαινε να κανεις τη δουλεια''...ακομη και η ανακοινωση του εδειχνε οτι βαριεται,ακομη και ο τροπος εκφορας της αυτο εξεπεμπε.
Αλλωστε τοσο καιρο που η Τριφυλια ειχε το ''λιγο που δεν ανεχεται'' κουβεντα του δεν ειχαμε ακουσει,δεν ειχαμε διαβασει.
Στην αντιπερα οχθη καποιοι που απλα ψαχνονται να εκφρασουν κατι σαν ανεξαρτητο,κατι σαν ΣΥΡΙΖΑ,κατι σαν το οποιο παραμενει ασυνδετο και ανευ δομης.Λιγους μηνες πριν τις εκλογες και επικεφαλης ακομη δεν υφισταται και περισσοτερο δειχνουν οτι ειναι εδω γιατι απλα πρεπει να ειναι.
Ο αλλοτε αντιδημαρχος απο τους Γαργαλιανους Σταθης Ανδρινοπουλος εχει εκφρασει την προθεση του και αυτος να διεκδικησει το Δημο.Ανεξαρτητος μεν,αλλα αποχρωματοποιημενος προσφατα δε,εξακολουθει να βασιζεται και να ελπιζει σε εντονα δεξιες βασεις.
Ο πρωην χωρος του ΠΑΣΟΚ δεν δειχνει προς το παρον να εκφραζεται αν και ψαχνεται και αυτος απο οτι μαθαινουμε να συγκροτηθει.Σε ποιο πλανο,με ποιον σχεδιασμο,με ποια οργανωση και ποιον κορυφαιο του συνδυασμου μαλλον ουτε οι ιδιοι που τον απαρτιζουν γνωριζουν.Το μονο σιγουρο ειναι οτι ονοματα πολυακουσμενα,πετρινα εδω και δεκαετιες και πλεον κουρασμενα θα συνεχισουν να ανακατευουν τη τραπουλα με φιλοδοξιες κυριως για τον τοπο οσο και για τους ιδιους, μαλλον κατω του μετριου.
Και φυσικα το πανελ συμπληρωνει η γνωστη συνταγη του ΚΚΕ με τον κ.Κουκουμη.

Η' μηπως οχι;
Μηπως το πανελ δεν εχει συμπληρωθει;
Eιμαστε υποχρεωμενοι να το εμφανισουμε ελλειπες γιατι ετσι ειναι.
Λειπει το δραστηριο,νεανικο,δυναμικο,επιχειρηματικο κομματι της κοινωνιας.
Αυτο που δεν εχει αποσυρθει απο τη κοινωνια και την κοινωνικη προσωπικη ζωη,αυτο που εξακολουθει να δουλευει την ημερα,να συζητα και να προβληματιζεται το απογευμα,να διασκεδαζει και να χαμογελα το βραδυ με φιλους και εξακολουθει να στοχευει και να ονειρευεται διαρκως καθε μερα,καθε εβδομαδα,καθε μηνα.
Η Τριφυλια χρειαζεται οραμα,ρομαντισμο αλλα απαιτει πραξεις,δυναμικη,αποτελεσμα.
Ανθρωπους χωρις ψεγαδια,αφθαρτους, που εστω και επικοινωνιακα καποιος κακοπροαιρετος να μπορει να χρησιμοποιησει εναντιον τους οτιδηποτε.
Ποια η προταση νεων ανθρωπων;
Δυναμικων,σε μια ηλικια φρεσκια οσο και εμπειρη πλεον να διαχειριστει καταστασεις,γιατι ηδη το κανει πανω απο 15 χρονια σε προσωπικο επιπεδο με απολυτη επιτυχια,ενω παραλληλα εχει εμπλακει με τα κοινα ειτε λιγοτερο,ειτε περισσοτερο με αποτελεσμα το θετικο προσημο.
Ειναι γνωστο οτι αυτη η ομαδα ανθρωπων υπαρχει στη Κυπαρισσια.Και εχει και τη διασυνδεση της και στις υπολοιπες πολεις του Δημου οπου αντιστοιχες ομαδες ανθρωπων εχουν τις ιδιες ανησυχιες και προβληματισμους.
Ειναι η γενια των 30-40 ετων που ειναι μεσα στη ''φωτια'' αυτη τη στιγμη.
Πολεμαει τη κριση,στεκεται ορθια και ανταποκρινεται μεσα στις δυσκολιες.
Εχει μερακι και δυναμη να βοηθησει τους μεγαλυτερους με την ευελιξια της και την ταχυτητα της και να εμπνευσει τους μικροτερους με το οραμα και τις ιδεες και να τους συμπαρασυρει μαζι γιατι και αυτοι ειναι απαραιτητοι.
Ειναι αναγκη πλεον αυτη η φιλοσοφια,αυτη η διαθεση,αυτος ο χαρακτηρας που εχουν πολλοι Τριφυλιοι στο μυαλο και στη καρδια τους να συγκροτηθει,να εκφραστει και να εκφρασει.
Η ωρα πλησιαζει.

11 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Κ. Καλογερόπουλε,
    Αν και έχω διαφωνήσει σε πολλά μαζί σας και ιδαίτερα στις εξισώσεις ΣΥΡΙΖΑ -Χ.Α. , περι των οποίων απάντησε πολύ ουσίαστικα ο υπουργός Κ. Βορίδης στην εκμπομπή του Κ. Χατζηνικολάου, εξηγόντας πως οι ακραίοι αρίστερόί είναι στην φυ΄λακή, οφείλω να σας συχγαρώ για την ουσιαστική καθαρή και ειλικρινή προσσέγιση που είχατε στο παραπάνω΄άρθρο στα περι τοικής αυτοδιοίηκης. Ναί ειναι η ώρα η γενια μας, η γενία των 30-40, και ιδιαίτερα οι "αχρωμάτιστοι" αυτής της γενίας να κατέβουν με μια ενωτική ανεξάρτητη πρόταση και να κοιτάξουν στα μάτια τους πολίτες της Τρυφιλίας. Να μιλήσουν απλά καθημερινά και μακρυα απο φαφλατισμούς και υποσχέσεις, να προσφέρουν μια πραγματικά νέα οπτική για την ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας. Σαν βασική προυπόθεση θα έβαζά να υπάρξη ένας συνδιασμός που ο γηραιότερος θα ειναι 45 ετών, και να με συγχωρέσουν οι μεγαλύτεροι και πιο έμπειροι αλλά ειναι καιρός για αλλαγή φρουράς, αρώματος, χρώματος και πανω απο όλα αλλαγή, αναθεώρηση ΣΚΕΨΗΣ. Τι θέλουμε και πως θα το καταφέρουμε απλά καθημερινά πρακτικά ΟΧΙ μεγαλα λόγια, ΟΧΙ υποσχέσεις ρεαλιστικά απλά εφαρμόσιμα , αυτά χρειαζόμαστε
    Με εκτίμιση
    ΔΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι στη φυλακή ο Ξηρός,ο Μαζιώτης,η Ρούπα κ ο Σακκάς;;;Εξω είναι μετα από απανωτές διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ για την παράταση κράτησης,τις συνθήκες κράτησης κ τις άδειες των κρατουμένων(πολιτικών σύμφωνα με πολλά τσυριζοστελέχη).Εξω είναι κ οι αριστεροί δολοφόνοι του Ηρακλείου!!!Αντιθετα μέσα είναι κάποιοι που διώκονται για τις ιδέες τους χωρίς κανένα στοιχείο(αφού παρακολουθείς τον ενικό του Χατηνικολάου θα ειδες κ τον Δένδια που είπε ότι όπλα ακομα δεν έχουν βρει αλλά τα ψάχνουν...)Οπότε ΑΣΕ τους αχρωμάτιστους εκεί που είναι κ βγες ξεκάθαρα με τις ιδέες σου να κριθεις.Δεν μπορείς να λογίζεσαι αχρωματιστος κ να συμφωνείς με τη βουλευτίνα σας που θεωρεί όλους τους λαθρομετανάστες αδέρφια της κ θελει να τους νομιμοποιήσει.Για κάνε μια βόλτα Τερψιθέα κ Φιλιατρά να δεις τι γίνεται...Στο γήπεδο των Φιλιατρών αντί να παίζουν μπάλα τα παιδάκια,μαζεύονται οι Πακιστανοί για σκουοτς!!!Ασε λοιπόν τα πολλά λόγια κ άνοιξε τα ματιά σου.

      Διαγραφή
  2. ΚΥΡΙΕ
    ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.
    ΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ
    ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΨΗΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑ, ΑΠΟ ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΗ, ΘΥΜΟ ΚΑΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ, ΤΙΠΟΤΑ.
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ,ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΠΩΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΩ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ.....ΤΙ ΕΛΠΙΖΩ ΑΠΟ ΦΑΝΦΑΡΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ... ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΨΗΦΗΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ,ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΦΤΑΣΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ. ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑ ΜΕ ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑ, ΟΜΩΣ ΑΓΡΟΝ ΑΓΟΡΑΖΑΝ.....ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΠΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
    ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΡΘΕ ΕΣΧΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΧΘΕΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΒΙΑΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ψηφισέ λοιπόν έναν μη κομματικό συνδιασμό με ανθρώπους που δεν έχουν ξανασυμμετασχει σε καμμία δημοτική σύνθεση τα τελευταια 30χρονια, κάποιους που ήταν παιδία η αγγέννητοι τότε και που δεν ειναι σε ΔΑΠ ΟΝΝΕΔ ΠΑΣΠ ΚΝΕ ΣΥΡΙΖΑ νεολλαια Χρυση αυγή κτλ.
    Πως σου φαίνετε αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΠΩΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ.
    ΕΝΑ ΒΛΕΜΜΑ ΜΙΣΟΓΥΝΗ,ΧΑΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΧΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΡΟΥΜΑΝΟΣΠΟΥΔΑΣΜΕΝΟΣ;
      ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΓΡΑΨΕΙ.

      Διαγραφή
  6. Ναι ρε παιδία πείτε τιποτα πιο συγκεκριμένι να μαθουμε και εμεις που δουλεύουμε Αθηνα, τι θέμα έχει δημιουργηθεί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟΣΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΧΝΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ........
    ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΑΛΛΑ ΤΟΣΗ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ.....ΜΗΠΩΣ Ο ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΓΧΕΙΡΗΣΗ ΧΟΛΗΣ.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ 30ΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΑΛΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ Κ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ 40ΑΡΗΔΕΣ Κ 50ΑΡΗΔΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΠΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΜΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ. ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ Κ ΜΕ ΚΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΓΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗ ΧΛΕΥΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΤΟΥΣ. ΚΑΤΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΛΕΙΦΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΤΣΕΣ Κ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΙ. ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ; ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΚΑΜΙΑ. ΤΕΛΟΣ. ΚΡΙΜΑ Ο ΤΟΠΟΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΌΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλες οι διαπιστωσεις , καμμια πρόταση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.