Μπαχαλο το Δημαρχειο! Το «λουκέτο» στη Μαιευτική Κλινική «διέλυσε» το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας

Σκηνές απείρου κάλλους, που προκαλούν θλίψη και οργή στους πολίτες και, δυστυχώς, αναδεικνύουν την κατάπτωση του θεσμικού οργάνου και αυτοδιοικητικών, εκτυλίχθηκαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, σε θέμα για το
«λουκέτο» στη Μαιευτική Κλινική που έθεσε ο γιατρός (μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος), Δημήτρης Κουτσούλης.
Η συνεδρίαση «σημαδεύτηκε» από τις άναρθρες κραυγές συμβούλων της συμπολίτευσης, τον εκνευρισμό του απερχόμενου δημάρχου Τριφυλίας και τις απρόκλητες φραστικές επιθέσεις σε βάρος του κ. Κουτσούλη.
Σφοδρή, δε, ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης και του δημοτικού συμβούλου, Καλλίνικου Κυριακουλόπουλου, απέναντι σε αυτά τα τραγικά φαινόμενα παρακμής, με την αποχώρηση, μάλιστα, της μείζονος μειοψηφίας και του κ. Κυριακουλόπουλου!
Μετά την ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης έπειτα από το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, το λόγο ζήτησε και πήρε από τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δημήτρη Μπασδάνη, ο γιατρός Δημήτρης Κουτσούλης.
Αφού συστήθηκε στο Σώμα και είπε πως μετά τις σπουδές του έχει επιστρέψει με τη γυναίκα του στην περιοχή εδώ και κάποιες μέρες, όπου και θα εγκατασταθούν μόνιμα, τόνισε πως θέλει να τους ενημερώσει για κάτι που έχει προκύψει.
«Ως γνωρίζετε, στο νοσοκομείο της πόλης μας η Μαιευτική Κλινική δεν έχει πλέον μαιευτήρα γυναικολόγο. Τουτέστιν, δεν υπάρχει γιατρός για να αναλαμβάνει τις γυναίκες οι οποίες είτε εκτάκτως είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σε επικοινωνία, σήμερα (σ.σ. προχθές), την οποία είχα με το διοικητή του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου υπάγεται το νοσοκομείο μας, μου είπε ακριβώς ότι δύο γιατροί χρειάζονται για να λειτουργήσει μία Μαιευτική Κλινική – το γνωρίζουμε –, αλλά δεν είναι στις προθέσεις τους να προκηρύξουν θέσεις!
Καταλαβαίνετε ότι για τις περίπου 6 – 7.000 γυναίκες - εντάξει, οι περισσότεροι έχετε ολοκληρώσει τις οικογένειές σας εδώ – αλλά για τις 6 – 7.000 γυναίκες της περιοχής της Τριφυλίας οι οποίες είναι σε αναπαραγωγική ηλικία, τι σημαίνει αυτό;
Και θέλω να το θέσω στο Σώμα, γιατί πιστεύω ότι είναι το πρώτο βήμα για να κλείσουν το νοσοκομείο», ανέφερε, με τον πρόεδρο του Σώματος να τον διακόπτει και κάποιους συμβούλους της συμπολίτευσης, εκτός μικροφώνου, να επιτίθενται εντελώς απρόκλητα φραστικά στο γιατρό.
Ο ίδιος έλεγε πως «μία ενημέρωση θέλω να κάνω», ο πρόεδρος του απαντούσε να σταματήσει και ότι δεν είπαν αυτό και ο κ. Κουτσούλης τόνιζε πως «μία ενημέρωση κάνω, ότι δεν είναι στις προθέσεις της Διοίκησης να λειτουργήσει η Μαιευτική Κλινική. Σας το λέω. Απλά σας ενημερώνω».
Δημοτικοί σύμβουλοι, πάντα εκτός μικροφώνου, συνέχιζαν να τον διακόπτουν και να του επιτίθενται φραστικά, φτάνοντας στο σημείο να του πουν πως θέλει να διοριστεί και τα λέει αυτά, με τον κ. Κουτσούλη να απαντά πως δεν ενδιαφέρεται και απλά ενημερώνει το Σώμα! Προσπάθησε δε, να ρωτήσει «ποιος θα φέρει την ευθύνη, αν μια γυναίκα…», αλλά ο πρόεδρος τον διέκοψε και σύμβουλοι ωρύονταν, με τον κ. Κουτσούλη να τονίζει: «Δεν είναι στις προθέσεις τους (σ.σ. η επαναλειτουργία της Μαιευτικής κλινικής). Απλά σας ενημερώνω».
Εν μέσω ανοίκειων φραστικών επιθέσεων που δεχόταν, είπε απευθυνόμενος σε σύμβουλο: «Θεωρώ πως θα σας ενδιέφερε, κύριε» και αφού ευχαρίστησε το Σώμα που τον άκουσε, κατέβηκε από τα έδρανα και κάθισε στο ακροατήριο.
«Γιατρέ μου, δε μου τα είπες καλά. Ομολογώ ότι με παραπλάνησες», είπε ο πρόεδρος του Σώματος και ο κ. Κουτσούλης επανέλαβε: «Σας ενημέρωσα ότι δεν υπάρχει διάθεση να λειτουργήσει η κλινική στο νοσοκομείο μας», με τον πρόεδρο να λέει: «Αυτό είναι πολιτική, δεν είναι ενημέρωση».
Παρεμβαίνοντας ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, είπε πως «είναι πραγματικότητα», ενώ o πρόεδρος του Σώματος έλεγε «προχωρούμε παρακάτω».
Ο Σωτήρης Μπακούρος από τη μείζονα μειοψηφία είπε ότι «ο γιατρός έκανε μια ενημέρωση που έχει να κάνει με την υποβάθμιση του νοσοκομείου. Είναι κακό αυτό που έκανε; Σαν πολίτης…».
«Αυτό ήταν πολιτική εκ μέρους του γιατρού» σχολίασε ο κ. Μπασδάνης, ενώ στην αίθουσα γινόταν «χαμός», με συμβούλους της συμπολίτευσης- κι ενώ ο κ. Κουτσούλης καθόταν στις θέσεις του ακροατηρίου χωρίς να μιλά- να συνεχίζουν εντελώς απρόκλητα να του επιτίθενται λεκτικά, ακόμη και με προσωπικές, μειωτικές ή και υβριστικές, αναφορές, εκτός μικροφώνου.
Ο Σαράντος Κουκούμης, απαντώντας στον πρόεδρο, στην αναφορά του περί πολιτικής, είπε: «Όλα τα θέματα έχουν βάση πολιτική και γι’ αυτό το μείζον θέμα που έχει κυρίως πολιτική βάση, ότι η κλινική στο νοσοκομείο θα κλείσει. Βεβαίως θα κλείσει».
Κάποιος σύμβουλος της συμπολίτευσης (στο χαμό που γινόταν δε διακρίναμε ποιος) πετάχτηκε εκτός μικροφώνου και είπε: «Εδώ δεν είναι βήμα για να κάνει ο καθένας πολιτική».
Ο πρόεδρος έλεγε να προχωρήσουν στο επόμενο θέμα, αλλά, όπως διαπιστώθηκε, τα πνεύματα είχαν ανάψει και η συνεδρίαση είχε πάρει φωτιά για τα καλά!
Ο Γιάννης Κατσαργύρης, απευθυνόμενος σε συμβούλους της συμπολίτευσης, το δήμαρχο και τον πρόεδρο, σχολίασε: «Αντιδράτε έτσι, γιατί αυτή τη στιγμή είναι ο ΠΕΣΥάρχης υποψήφιος δήμαρχος;», με τον πρόεδρο να του απαντά: «Τι λέτε;».
Ο κ. Κατσαργύρης συνέχισε με βολές προς τη Δημοτική Αρχή, τονίζοντας πως «σε διαφορετική περίπτωση (σ.σ. εάν δεν ήταν ο κ. Κατσίβελας υποψήφιος δήμαρχος), θα συντασσόσαστε με το γιατρό. Βεβαίως. Είναι “A” αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο ή δεν είναι; Αυτό επισημαίνει ο κύριος! Λοιπόν;».
«Έχουμε θέμα νοσοκομείου τώρα εδώ;», ρώτησε ο κ. Μπασδάνης, με τον κ. Κατσαργύρη να του απαντά: «Εσείς παρεξηγηθήκατε, επειδή είναι ο κ. Κατσίβελας υποψήφιος δήμαρχος! Γι’ αυτό παρεξηγηθήκατε!».
Ο δε δήμαρχος χτυπούσε το χέρι στο έδρανο και έλεγε πως, όταν τελειώσουν, θα μιλήσει, ενώ στην αίθουσα επικρατούσαν χάος!
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Σωτηρόπουλος, παίρνοντας το λόγο ανέφερε: «Ήρθε ένας συνάδελφος, μίλησε και, αντί να βουβαθεί η αίθουσα και να μας βάλει σε σκέψεις, κοιτάξτε τι έγινε!», με τον πρόεδρο να του λέει: «Αυτό να το κοιτάξουμε όλοι» και με συμβούλους της συμπολίτευσης να βγάζουν άναρθρες κραυγές!
«Ο καθένας να πετάγεται από κάτω, να μας πει τι;» αναρωτήθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Κατσούλας, με τον Γιάννη Κατσαργύρη να του απαντά πως «δεν είναι ο καθένας» και τον κ. Κατσούλα να ανταπαντά: «Και τι είναι; Ένας γιατρός είναι».
Παίρνοντας το λόγο φανερά οργισμένος ο Σωτήρης Τσίγγανος από τη συμπολίτευση είπε: «Κατ’ αρχάς, ο συνάδελφος δεν είναι ο καθένας! Ο συνάδελφος είναι Κυπαρίσσιος, έχει συγκεκριμένη άποψη, έχει δίκιο, εκφέρει την άποψή του και πέσατε να τον φάτε. Είστε καλά εδώ μέσα; Πάτε καλά; Αμέσως πέσατε να τον φάτε; Επειδή είπε την αλήθεια; Κοιτάξτε την αλήθεια κατάματα! Σαφώς το ’πε αυτός εκεί πάνω ότι δεν προβλέπεται να δημιουργηθεί θέση στην Κυπαρισσία (σ.σ. στη Μαιευτική Κλινική), γιατί το ’χουνε για κλείσιμο! Και αυτό το ξέρουμε!».
Έπειτα από στιγμιαία ένταση μεταξύ προέδρου και δημάρχου, με τον πρώτο να λέει να προχωρήσουν και το δήμαρχο να απαιτεί να μιλήσει, παίρνοντας το λόγο ο κ. Κόλλιας, αφού είπε πως αν χρησιμοποιήσει καμία υπερβάλλουσα λέξη να τη διαγράψουν, είπε: «Όταν εμείς εδώ και τρία χρόνια δίναμε τον αγώνα για την ύπαρξη του νοσοκομείου, ελπίζω ο κ. Κουτσούλης, καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα υβριστής μου, να ήτανε στις διαδηλώσεις», με τον κ. Κουτσούλη να του απαντά: «Είχα και σπουδές μου, κε δήμαρχε, και το είδα τι κάνατε».
Ο κ. Κόλλιας συνέχισε σε έντονο ύφος, λέγοντας τρεις φορές (!) πως «δε νομιμοποιείται κανείς» και συμπλήρωσε «να έχει πιο δυνατή φωνή από εμένα ή απ’ την παράταξή μου και απ’ την άλλη παράταξη», με τον Σωτήρη Τσίγγανο να παρεμβαίνει και να ρωτά το δήμαρχο: «Πώς νομιμοποιείστε; Ποια νομιμοποίηση έχετε; Το 15% του λαού έχετε. Τι μας λέτε τώρα;».
Ο δε δήμαρχος επανέλαβε δύο φορές (!) πως «δε νομιμοποιείται κανείς, περισσότερο από εμένα προσωπικά, περισσότερο από την παράταξή μου και περισσότερο απ’ την παράταξη την από εδώ μεριά, να έρχεται εκ των υστέρων και, μάλιστα, παρεμπιπτόντως, και απορώ πώς διάολο παίρνει κανείς το λόγο εδώ μέσα, να βάνει θέμα. Το νοσοκομείο το υπερασπίζεται η παρούσα Δημοτική Αρχή! Και προ Κατσίβελα, και μετά Κατσίβελα, και παραπέρα Κατσίβελα. Και το υπερασπίζεται η παρούσα Δημοτική Αρχή, εννοώ στο σύνολό της. Στις διαδηλώσεις, ο Σωτηρόπουλος ήτανε μπροστά, ο Μπακούρος, ο Τσίγγανος, αυτούς έβλεπα, και τους δικούς μας (σ.σ. συμβούλους)», με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από το ακροατήριο, να φωνάζει «κι εμείς κλείσαμε τα μαγαζιά μας».
Τότε ο κ. Κόλλιας ζήτησε την παρέμβαση του προέδρου του Σώματος και είπε: «Μαγκιές, τέλος. Μαγκιές, τέρμα! Όποιος ήθελε να παλέψει, είχε δρόμο να παλέψει. Να τελειώνουν τα καλαμπούρια. Εγώ με το Σωτηρόπουλο έκανα διαδήλωση, και με το Μπακούρο και τους άλλους. Πώς μου βγαίνουνε όψιμοι εδωπέρα;», με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου να ξαναπετάγεται από το ακροατήριο και το δήμαρχο να λέει «και με ’σενα».
Ζήτησε δε από τον Γιάννη Κατσαργύρη να ανακαλέσει αυτό που είπε σχετικά με την υποψηφιότητα Κατσίβελα, με τον κ. Κατσαργύρη να λέει ότι δεν ανακαλεί.
«Το casus belli το είπαμε και προ Κατσίβελα και μετά Κατσίβελα και ισχύει! Τ’ άλλα όλα είναι καραγκιοζίστικα», είπε εκνευρισμένος ο κ. Κόλλιας.
Ακολούθως ζήτησε το λόγο ο γιατρός Δημήτρης Κουτσούλης, αλλά ο πρόεδρος δεν του τον έδινε και ο δήμαρχος του έδειχνε και του έλεγε να περάσει έξω, εκτός μικροφώνου. Όταν ο κ. Κουτσούλης αντέδρασε, ο δήμαρχος χτύπησε τα χέρια στα έδρανα και φώναξε. Όταν, δε, κούνησε το δάκτυλο στον κ. Κουτσούλη, ο γιατρός αντέδρασε, αφού σ’ εκείνον απευθυνόταν, λέγοντας: «Μη μου κουνάτε το δάχτυλο εμένα»! «Στο κουνάω», του είπε ο δήμαρχος, ενώ ο Γιάννης Ρούσσης, που ήταν όρθιος στην άλλη πλευρά της αίθουσας, δίπλα στα έδρανα της αντιπολίτευσης, φωνασκούσε διαρκώς: «Πρόεδρε, βγάλ’ τον έξω, βγάλ’ τον έξω τον άνθρωπο».
Σε εκείνο το σημείο, στο Δημοτικό Συμβούλιο επικράτησε ο απόλυτος πανικός και χαμός και η εικόνα του Σώματος δεν ήταν απλώς προσβλητική και ντροπιαστική, αλλά εντελώς απαράδεκτη. Ενδεικτική, ωστόσο, της χαώδους κατάστασης στο Δήμο, της διάλυσης και του πλήρους ευτελισμού του Σώματος, αλλά και της απαξίας που έχουν οι ίδιοι οι αιρετοί οδηγήσει το Σώμα, την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και το Δήμο Τριφυλίας!
Από το ακροατήριο, μάλιστα, ακούστηκαν εκφράσεις για «φασισμό».
Δήμαρχος, πρόεδρος και αλαλάζοντες σύμβουλοι της συμπολίτευσης, με χειρονομίες, έλεγαν στον κ. Κουτσούλη να βγει έξω και ο ίδιος αποχώρησε.
Στο σημείο εκείνο παρενέβη δυναμικά ο Θανάσης Πετρόπουλος, λέγοντας στον πρόεδρο και το δήμαρχο να ανακαλέσουν στην τάξη το σύμβουλο της συμπολίτευσης κ. Ρούσση, που όρθιος φωνασκούσε, λειτουργώντας, όπως είπε, ως «κομματικό μαντρόσκυλο», να βγάλουν έξω τον κ. Κουτσούλη. Κι αφού εκείνοι δεν ανακαλούσαν, τόνισε πως ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει εκτός αιθούσης τον κ. Κουτσούλη και να αποχωρήσει, καλώντας να πράξουν το ίδιο και όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης.
Όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης σηκώθηκαν από τα έδρανα και αποχώρησαν, με βολές για τη διαδικασία και τη συμπεριφορά του δημάρχου, του προέδρου και δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης.
Εκεί, «διαλύθηκε» τελείως η συνεδρίαση και επικράτησε χαμός. Πλησιάζοντας στην πόρτα εξόδου, τελευταίος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας, Σαράντος Κουκούμης, κοντοστάθηκε, ενώ όλοι οι άλλοι είχαν αποχωρήσει και ο δήμαρχος τον εκλιπαρούσε να επιστρέψει.
Τελικά, ο κ. Κουκούμης επέστρεψε και παρέμεινε στη συνεδρίαση. Όταν ηρέμησε η κατάσταση, με άδεια τα έδρανα της μείζονος μειοψηφίας και τον κόσμο στο διάδρομο να εξαπολύει βολές για την κατάντια του Σώματος και τη «φασίζουσα νοοτροπία και πρακτική» της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, συνεχίστηκε η συνεδρίαση.
Παίρνοντας το λόγο ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου και τη συμπεριφορά δημοτικών συμβούλων απέναντι στον κ. Κουτσούλη και είπε: «Είναι συμπεριφορά αυτή σε έναν πολίτη; Έθεσε ένα θέμα. Κάποιοι το ξέρουν, κάποιοι δεν το ξέρουν. Εσείς, κε πρόεδρε, του δώσατε το λόγο να μιλήσει». Όταν ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του, αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
Ο Σαράντος Κουκούμης είπε ότι «δεν είναι ο κ. Ρούσσης που μπορεί να γίνετε ο τιμητής της δημοκρατίας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο», ενώ είπε απευθυνόμενος στο δήμαρχο ότι «ο Κατσίβελας σας μέμφεται με την πρώτη του ανακοίνωση ότι δεν κρατήσατε το Κ.Υ. Γαργαλιάνων, που εκείνος ήταν ΠΕΣΥάρχης και έπρεπε πρωτίστως να ενδιαφερθεί για το ζήτημα Υγείας. Ο ίδιος ο κ. Κατσίβελας σας “άδειασε” για το Κ.Υ. Γαργαλιάνων».
Για, δε, αυτό που είπε ο κ. Κουτσούλης για το νοσοκομείο, ανέφερε: «Έχει σοβαρή βάση και δεν το υποστηρίζετε, κομματίζετε, προφανώς γιατί προεκλογικά δε θέλετε ο κόσμος να γνωρίζει».

Του Ηλία Γιαννόπουλου 
απο το ''ΘΑΡΡΟΣ''

11 σχόλια:

 1. Ο προεδρος του ΔΣ....μεγας καρναβαλος,γνωστος και απο την θητεια του στον πρωην Δ.Αετου.Δηλαδη στο ΔΣ δεν κανουμε πολιτικη μονο ρουσφετακια και κουτσομπολιο για να περναει η ωρα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ένας νέος ανθρωπός, επιστήμονας γιατρός αντί να φύγει στο εξωτερικό όπως πολλοί συναδελφοί του, αποφάσισε να προσφέρει στην πόλη του και να ανταποδώσει στο ελληνικό κράτος την επένδυση που έγινε επάνω του όπως και σε κάθε φοιτητή.... και έθεσε έναν προβληματίσμο....και ποιά ήταν οι απάντηση? Τα κομματόσκυλα που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα και αξιόματα για 30 χρόνια πέσανε να τον φάνε. Ντροπή σας ξεφτύλες ντροπή σας. Τέλος πία με τα γερόντια και τους μαυρογυαλούρους στην πολιτική, τόπο στα νίατα
  Υ.Γ. Ο κ. Κόλλιας πόσες ζωες έχει σώσει, πόσες γυναικές έχει βοηθήσει και πόση ζωη έχει φέρει? Απάντηση καμμία! Μόνο θάνατο και τσίπουρο, όχι να χτυπάει και το χέρι ΝΤΡΟΠΗ
  Με εκτίμηση
  Γ.Σ.
  Υ.Γ.2 Αγαπητέ κ Διαχειρηστά, σας γνωρίζω και εκτιμώ την δουλεία που κανετε στο blog παρακαλώ πάρτε θέση σαν νέος και ανοιχτόμυαλος άνθρωπος και σε αυτές τις εξελίξεις και στις εκλογές ενημερώστε μας και γυρίστε την πλάτυ στην παλαια κομματικη φρουρά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Στην Ελλάδα της μιζέριας, της μίζας, του παλαιοκομματισμού... Στη ρίζα του κακού. Εκεί που η έκφραση των απόψεων συναντάει το μικροπολιτικό παιχνίδι. Εκεί που ο πρόεδρος ενός συμβουλίου δηλώνει ότι έδωσε το λόγο παραπλανούμενος... Και είναι ακόμη στη θέση του. Στην Ελλάδα που εκλεγμένος δήμαρχος "πετάει έξω" από το συμβούλιο έναν πολίτη που με παρησία και στοιχεία διατυπώνει την άποψή του. Και αυτός είναι ακόμη στη θέση του...
  Στην Ελλάδα που ο επικεφαλής γυμνασίου και δημοτικός σύμβουλος ζητάει την... αποβολή κάποιου επειδή απλώς εξέφρασε την άποψή του με ευγένεια. Αυτός κυρίες και κύριοι, είναι επικεφαλής στο σχολείο που φοιτούν τα παιδιά μας... Κρίμα!

  Ψιλά γράμματα. Τόσο ψιλά, όπου το συννεφάκι στο οποίο κατοικούν δεν τους επιτρέπει όχι να τα διαβάσουν... ούτε καν να υποπτευθούν τι τους περιμένει! Όλους όσους εκτιμούν ότι η διοίκηση είναι κομμάτι που τους ανήκει. Όλους εκείνους που πιστεύουν ότι γεννήθηκαν πιό πάνω από κάποιους άλλους.

  Το φίδι αφήνει τα "πουκάμισά" του... αλλά κάποια στιγμή πεθαίνει και αυτό! Αλλάξτε μυαλά... δείτε την Ελλάδα του 2014. Διαφορετικά θα "πονάτε" καθημερινά. Δεν θα βρέχει...θα σας φτύνουν. Δεν θα είναι έρημα... εσείς θα είστε μόνοι... Δεν θα είστε αόρατοι... απλώς θα σας αγνοούν. Ξυπνάτε δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συμπολίτες, για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας και στον Δήμο Τριφυλίας πρέπει να διώξουμε με την ψήφο μας στις εκλογές αυτούς τους αμόρφωτους, απαίδευτους, απολίτιστους που διοικούν. Αυτό είναι το πρώτο και βασικότερο όλων. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι μας και πρώτα από όλους νέοι άνθρωποι, με ικανότητες, κύρος και σοβαρότητα, που αγαπούν τον τόπο, όπως ο φίλος μας γιατρός Δημήτρης Κουτσούλης και πολλοί άλλοι νέοι να ασχοληθούν ενεργά στις εκλογές και όλοι μας να τους στηρίξουμε! Να τελειώνουμε στις εκλογές με τα κομματόσκυλα και τους κατσαπλιάδες. Έχω συγκλονιστεί με αυτά που διάβασα. Αυτοί οι ανίκανοι κάφροι δεν αξίζουν στην Τριφυλία, δεν αξίζουν σε εμάς. Υποθηκεύουν το μέλλον μας. Καταστρέφουν τα όνειρα και τις ελπίδες μας. Βυθίζουν τον τόπο μας στο Μεσαίωνα. Όλοι μαζί να τους διώξουμε! Όλοι μαζί να αλλάξουμε τα πράγματα, για εμάς και τα παιδιά μας! Για τον τόπο μας και την ιστορία του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ.
  ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ,ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΦΙΛΕ. ΝΕΟΙ ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΥΑΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. Η ΔΕΞΙΑ ΣΕ ΜΑΡΑΝΕ. ΓΙΑ ΚΟΙΤΑ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΟΚΚΟΥΔΙΑ. 2014 ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΠΟ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ;:;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η παρουσία των πολιτών στα ΔΣ είναι υποχρέωση και επιβεβλιμενη, δεν μπορώ να καταλάβω απο που ορμόμενος ο Ρουσσης, γιατι με την συμπεριφορα αυτή το Κυριος θα έχανε την εννοιά του, προετρεπε να υποχρεωθεί σε έξοδο ο Κυριος Κουτσούλης. Ντροπή σου Ρουσση είσαι και γυμνασιάρχης, πρέπει να πάμε τα παιδία μας στους Γαργαλίανους ή στο Κοπανάκι. Αληταρά που θέλεις να λέγεσε και εκπαιδευτικός, έχεις αηδιάσει όλη την πόλη με την συμπεριφορά σου αλλά θα τα βρείς από τους μαθητές σου ξεφτυλισμένε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. EΡΧΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΑΜΠΑΝΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΣΤΣΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΕΥΟΥΝ ΓΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ! ΑΛΗΤΕΣ! ΘΑ ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. θα πέσει πολυ μαυρο, καλύτερα χρυσή αυγή παρά αυτά τα κατακάθια.Ρούσση ετοιμάσου για γιαουρτια από τους μαθητές σου, ξεφτυλισμένε, κανονικά πρέπι συμφωνα με την δική σου λογική πρέπει να έρθουμε και να σε βγάλουμε από το σχολίο και να σου απαγορευτεί να διδάσκεις και να ηγήσε νέων παιδίων αφού ειναι προφανές ότι κάθε νέο και διαφορετικό σε τρομάζει.ΞΕΦΤΥΛΙΣΜΕΝΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ρε παιδιά, είναι αλήθεια ότι κάτι ρουφιανοσύμβουλοι ενημέρωσαν από εκει μέσα τον Κατσίβελα και ο υοοψήφιος Δήμαρχος πήρε έναν έναν τηλέφωνο τους Δημοτικούς Συμβούλους του Κόλλια να τους ευχαριστήσει που συμπεριφέρθηκαν τόσο άσχημα στον Δημήτρη Κουτσούλη γιατι τους θέλει ΟΛΟΥΣ υποψηφίους στο συνδυασμό του?????????? Είπαμε ΤΟ ΛΙΓΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΚΑΦΡΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΨΗΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΤΣΙΤΣΙΟΛΙΝΑ ΤΗΝ ΠΟΡΝΟΣΤΑΡ
  ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΘΑ ΨΗΦΗΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΟΥ ΗΣΥΧΗ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.