Πληθώρα με έξι, τουλάχιστον, υποψηφιότητες στις εκλογές στο Δήμο Tριφυλιας

Σε λιγότερο από έντεκα εβδομάδες, την Κυριακή 18 Μαΐου, διεξάγεται ο α’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών και στην Τριφυλία θεωρείται σίγουρο πως, τουλάχιστον, οι κάτοικοι της περιοχής, οι δημότες και εκλογείς δε θα πλήξουν κατά της διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αφού τουλάχιστον 6 συνδυασμοί έχει ανακοινωθεί, μέχρι στιγμής, ότι θα
διεκδικήσουν την ψήφο τους!

Υποψηφιότητες (με αλφαβητική σειρά)

 
Ευστάθιος Ανδρινόπουλος: Ο παραιτηθείς αντιδήμαρχος Οικονομικού Προγραμματισμού, Ανάπτυξης, Εμπορίου, Οργάνωσης, Διαφάνειας, Επικοινωνιών, Διοικητικής Μέριμνας, καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων – επί τριετία –, αντιστράτηγος ε.α., ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 11 Φεβρουαρίου, τονίζοντας: «Η πρωτοβουλία μας για το Δήμο Τριφυλίας διέπεται από νέες ιδέες, δίκαιες πρακτικές αξιοκρατίας και ίσων ευκαιριών για όλους, ιδανικά αγάπης και προσφοράς προς την Τριφυλία και τους πολίτες. Προτάσσουμε τη σοβαρότητα, τη μεθοδική οργάνωση, την εξειδικευμένη γνώση και εμπιστοσύνη στους άξιους και ικανούς, τον έγκαιρο προγραμματισμό. Απευθυνόμαστε με καθαρή συνείδηση σε όλους τους πολίτες της Τριφυλίας. Αγκαλιάζουμε το νέο, το ελπιδοφόρο, το δυναμικό και, κυρίως, τη νεότερη γενιά. Δεσμευόμαστε για ενίσχυση και διεύρυνση των παροχών των πολιτών, σε μια τοπική κοινωνία αλληλεγγύης, ενδιαφέροντος και σεβασμού προς όλους τους πολίτες».
Καταρτίζει ανεξάρτητο, υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό με νέα – κυρίως – πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Παναγιώτης Κατσίβελας: Ο διοικητής της 6ης ΥΠ.Ε. και πολιτευτής της Ν.Δ. στη Μεσσηνία ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις 16 Φεβρουαρίου, τονίζοντας: «Της Τριφυλίας το λίγο δεν της αξίζει! Η Τριφυλία δεν είναι απλά ένας χώρος! Δεν είναι ένα γεωγραφικό σημείωμα, ένας γεωγραφικός χώρος, είναι κάτι πολύ ανώτερο! Είναι πολιτισμός, είναι ιδέες, είναι νοοτροπίες, είναι κουλτούρα, είναι παραγωγή, είναι ιστορία, είναι η ζωή μας! Αναμφίβολα, η Τριφυλία έχει μείνει πίσω στις όλες εξελίξεις και για μένα, προσωπικά, είναι πολύ στενάχωρο να βλέπω την περιοχή μας, την Τριφυλία, να υπολείπεται των άλλων περιοχών. Σας λέω ότι προσωπικά δεν ανέχομαι το λίγο για την Τριφυλία! Αυτό ήταν το κίνητρό μου και η επιθυμία μου να συμμετέχω σ’ αυτές τις εκλογές».
Στο ανοιχτό κάλεσμα που απηύθυνε ήδη έχουν ανταποκριθεί πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του δημάρχου Κώστα Κόλλια και η βάση του συνδυασμού του προέρχεται από το συνδυασμό Κόλλια.Βεβαίως, σε αυτόν θα συμμετέχουν πρόσωπα από όλα τα κόμματα.

Σαράντος Κουκούμης: Ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας «κατεβαίνει» στις εκλογές ξανά με τη Λαϊκή Συσπείρωση, έχοντας μια τριετία με παρεμβάσεις και προτάσεις σε μικρά και μεγάλα ζητήματα του Δήμου και της κοινωνίας και με συγκεκριμένες θέσεις για τη λειτουργία των ΟΤΑ, τα μνημόνια και την Ε.Ε.

Σωτήρης Μπακούρος: Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου τέθηκε επικεφαλής συνδυασμού για τις εκλογές και υποψήφιος δήμαρχος με απόφαση της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών πρόεδρος της Κοινότητας Φαρακλάδας, πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, διευθυντής στην ΕΑΣ Κυπαρισσίας, δημοτικός σύμβουλος Κυπαρισσίας και από το 2011 δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας, ενώ έχει έντονη κομματική και πολιτική δράση ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.
Σε μια πρώτη του δήλωση στο «Θ» τόνισε: «Εμείς θα κατέβουμε και θα μιλήσουμε στην κοινωνία με όρους αυτοδιοικητικούς. Δεν έχουμε δέσμευση από κανένα κόμμα και είμαστε ανοιχτοί σε οποιονδήποτε συμπολίτη μας θέλει να στοιχηθεί στις δυνάμεις μας! Δεν έχουμε αγκυλώσεις κομματικές! Κατεβαίνουμε στις εκλογές με ανεξάρτητο, αυτοδιοικητικό σχήμα!». Στο συνδυασμό του θα συμμετέχουν στελέχη του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας και πρόσωπα και προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση: Την Πέμπτη, στις 8.00 το βράδυ, λήγει η προθεσμία εγγραφής μελών στην Κίνηση, τα οποία θα διατηρούν δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις της και την Κυριακή 9, στις 6.00 το απόγευμα αυστηρά, θα διεξαχθεί γενική συνέλευση αποκλειστικά και μόνο των εγγεγραμμένων μελών στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Φιλιατρών, για την ανάδειξη του/της επικεφαλής.
Η Κίνηση συγκροτήθηκε το καλοκαίρι του 2013 και παρουσιάστηκε από μέλη της Συντονιστικής της Επιτροπής στις 7 Φεβρουαρίου με σύνθημα «Υπάρχει άλλο δρόμος για την Τριφυλία», τονίζοντας: «Μας ενώνει όλους η αγάπη για τη ζωή και τον τόπο μας. Η αγωνία για το μέλλον μας και ιδιαίτερα το μέλλον των παιδιών μας, γιατί δεν μπορούμε να αποδεχθούμε ένα μέλλον δυστυχίας, μιζέριας, αδράνειας και φτώχειας. Έχουμε όνειρα, πίστη και ελπίδα ότι μπορούμε να ανατρέψουμε το άθλιο παρόν και ζοφερό μας μέλλον. Το να επιβιώνουμε απλώς δίχως πάλη δεν αποτελεί μονόδρομο, ούτε λύση για εμάς. Μας στενοχωρεί και μας θυμώνει η απαξίωση του Δήμου μας, η αδιαφορία και η παθητικότητα τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και της αντιπολίτευσης, οι εικόνες κατάρρευσης και εγκατάλειψης που αντικρίζουμε στις γειτονιές μας, η έλλειψη ουσιαστικής αντίδρασης σε ό,τι μας συμβαίνει και, πάνω απ’ όλα, το αίσθημα της υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου».
Για την αμφίδρομη επικοινωνία με τους πολίτες, η Κίνηση έχει δημιουργήσει blog (rakitrifilias.blogspot.gr).

4Α – Ανατρεπτική Αδέσμευτη Αναπτυξιακή Ανεξάρτητη Κίνηση Δήμου Τριφυλίας: Στις 27 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο το ιδρυτικό μανιφέστο και οι βασικές αρχές με τις οποίες συμμετέχει η Κίνηση στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Τριφυλίας. «Με τόσο δυνατή άποψη καθόμαστε στο τραπέζι της δημοτικής διαδοχής. Είναι δυνατόν να χάσουμε;», τονίζεται και, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Τέρμα στα πολιτικά τροκάνια. Δεν περιμένουμε τίποτα. Δεν τους έχουμε ανάγκη. Είμαστε ελεύθεροι. Οι δημοτικές εκλογές δεν είναι λιτανεία “όσοι πιστοί προσέλθετε” και προσκυνήστε στο βωμό του πολιτικού γκάλοπ. Δεν είναι σκαλοπάτι στην πλάτη μας της πολιτικής ανέλιξης για τα εκκολαπτόμενα πολιτικά βαμπίρια. Οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Τριφυλίας δεν είναι πλέον ο φορέας να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους να περιβληθούν τον πολυπόθητο πολιτικό μανδύα, ας καταλάβουν, λοιπόν, ότι ο περίφημος πολιτικός μανδύας δεν είναι τίποτε άλλο από μια ρόμπα ξεκούμπωτη και σκοροφαγωμένη που χαρακτηρίζει όσους τη φοράνε. Τέρμα η εξάρτηση».
Εκπρόσωπος της Κίνησης είναι ο αρχιτέκτονας Γιώργος Διαμάντης.
Η Κίνηση 4Α έχει σελίδα στο facebook και blog (4atrifylias.blogspot.gr).

Πληθώρα, λοιπόν, υποψηφιοτήτων και συνωστισμός υποψήφιων σωτήρων στην Τριφυλία! Το μέγα ζήτημα, βεβαίως, είναι (και πάντα αυτό είναι), ιδίως στις προσεχείς εκλογές, να μην ευτελιστεί η κορυφαία θεσμική διαδικασία έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας!
Ανοιχτό, επίσης, παραμένει, κατά πολλούς στην Τριφυλία, το ενδεχόμενο ηχηρών εκπλήξεων, για άλλους ευχάριστων και για άλλους δυσάρεστων, μέχρι την κατάρτιση, κατάθεση και ανακήρυξη των συνδυασμών. 
Εκπλήξεις που ενδεχομένως εάν και εφόσον γίνουν, να καταστούν ικανές να αλλάξουν άρδην τους συσχετισμούς δυνάμεων των συνδυασμών και να καθορίσουν ουσιαστικά ή και να προδιαγράψουν την έκβαση των εκλογών και το ίδιο το αποτέλεσμά τους!
 


Ηλίας Γιαννόπουλος 
ΘΑΡΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. ΚΑΤΣΙΒΕΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΥ ΠΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νταξ οτι θες λες εσυ! γίνεται δουλειά στο νοσοκομείο που προφανώς δεν βλέπεις !

      Διαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.29 ΕΙΣΑΙ ΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.