1.200 τόνοι αγγούρια σε αγορές του εξωτερικού

Σημαντικός είναι ο αριθμός των εξαγωγών σε αγγούρια που έχουν γίνει από την περιοχή της Τριφυλίας, καθώς μέχρι τώρα έχουν φτάσει τους 1.200 τόνους περίπου.Παράλληλα και οι τιμές έχουν ανακάμψει από τα χαμηλά επίπεδα που βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα και τις
ημέρες αυτές έχουν διαμορφωθεί περίπου στα 50-55 λεπτά το ζευγάρι για την εγχώρια αγορά, όπως μας τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος. Επίσης σημειώνει ότι παρατηρείται ζήτηση στην εγχώρια αγορά λόγω του Πάσχα, αλλά και μικρή μείωση της παραγωγής, ενώ ανοδικά έχουν κινηθεί και οι τιμές για τις εξαγωγές.Οπως τόνισε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος οι εξαγωγές μέχρι τώρα έχουν φτάσει περίπου τους 1.200 τόνους στα αγγούρια και τους 150 τόνους στις ντομάτες. Τα προϊόντα, επισήμανε, κατευθύνονται για τις ανατολικές χώρες και ο μεγαλύτερος όγκος στη Βουλγαρία. Υπογράμμισε επίσης ότι η ποιότητα των προϊόντων είναι άριστη, ενώ συνεχείς είναι οι ποιοτικοί έλεγχοι που γίνονται από κλιμάκια της υπηρεσίας. Κάλεσε δε τους εξαγωγείς να κάνουν εγκαίρως τις αναγγελίες ώστε να μπορούν να γίνονται και οι έλεγχοι, οι οποίες μπορούν να γίνουν ακόμη και ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του υπουργείου, είτε με φαξ στην υπηρεσία.
Κ.Μπ.
ΕλευθεριαΔιαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/agrotika/item/36073-aggoyria-exagwges

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.