Οργη των πιστων της Κυπαρισσιας για την αποφαση του Μητροπολιτη να μην εξελθουν οι Επιταφιοι

φωτο αρχειου
(καθοτι φετεινη δεν ηταν δυνατον να εχουμε)
Οργισμενοι οι πιστοι της Κυπαρισσιας με τα καμωματα και τις αποφασεις του Μητροπολιτη Τριφυλιας και Ολυμπιας κ.κ. Χρυσοστομου καθως δεν επετρεψε την εξοδιο ακολουθια των Ιερων Επιταφιων της Κυπαρισσιας,απογοητευοντας
το πληθος κοσμου που περιμενε στωικα και με ευλαβεια στους Ναους της πολης προκειμενου να ακολουθησει το Αγιο Σωμα του Κυριου.
Φυσικα το εντυπωσιακο του ολου θεματος ειναι οτι ο Ιεραρχης ελαβε την σπουδαια αυτη αποφαση υπο την πιεση των ''δυσμενων καιρικων συνθηκων''.Και υπο αλλες συγκυριες θα μπορουσε αυτο να αποτελει σοβαρο επιχειρημα αν τη προηγουμενη φραση δεν την ειχαμε συμπεριλαβει σε εισαγωγικα,καθως οι ''δυσμενεις'' συνθηκες ηταν η χαμηλη (!) θερμοκρασια περιβαλλοντος.
Βεβαια η ιδια θερμοκρασια δεν απαγορευσε σε χιλιαδες πιστων να προσμενουν την τελετη,καθοτι το κρυο αν μη τι αλλο δεν ηταν πολικο! 
Βροχη δεν υπηρχε,καταιγιδες δεν υπηρχαν,ανεμοι δεν φυσουσαν.
Αλλα αφου κρυωνε ο Μητροπολιτης,δεν πειραζει,του χρονου,με υγεια και χρονια πολλα,η Ανασταση του Κυριου.Ελπιζουμε να γινει τουλαχιστον αυτη ασχετως καιρικων συνθηκων...

Y.Γ.: Συνηθιζουμε πλεον,αφου και στα Θεοφανεια τα ιδια απολαυσαμε.

25 σχόλια:

  1. AΠΑΡΑΔΕΚΤΟ... ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οργή,ε; Ναι έχουν δίκιο γιατί στην συνάντηση των επιταφίων στην πλατεία ουσιαστικά "τελείωνε" και η θεία λειτουργία.... ρε ούστ!!! Αύριο θα σας φταίει που θα κάνει ανάσταση μέσα στον ναό και δεν θα "σεβαστεί τις ορδές πιστών" που θα σπεύσουν 23:55 και 00:05 θα φεύγουν για την μαγειρίτσα!!!!! (00:01 θα έφευγαν αλλά λόγω της ανταλλαγής ευχών με τους γνωστούς τριγύρω!!! Καθώς και αυτούς που θα έχουν 3 κούτες δυναμιτάκια και στο πλαίσιο έκφρασης της πίστης τους θα "κάψουν" τον προαύλιο χώρο!!
    Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aγαπητε Παναγιωτη το κατα ποσο η τελετη και λειτουργια παρακολουθειται,σε ποιο ποσοστο και για ποση ωρα,δεν αφορα τον Μητροπολιτη,Κανεις δεν υπογραφει συμβαση χρονου οταν μπαινει στην Εκκλησια.Ο Ιεραρχης ειναι υποχρεωμενος να τελεσει τη Λειτουργια ακομη και με κανεναν πιστο στο ποιμνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tετοια προβατα που ειμαστε, αυτοι οι τσοπανηδες μας αξιζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνώ με τον Παναγιώτη και μάλιστα απόλυτα ! Ο Μητροπολίτης έκρινε πως η περιφορά των επιταφίων δεν έπρεπε να γίνει. Η Θεία λειτουργία έγινε κανονικότατα, το πρωτόκολλο τηρήθηκε. Τώρα αν δεν έγινε το συνηθισμένο, νομίζω πως καμία σημασία δεν έχει για τους αληθινούς και πραγματικούς πιστούς ! Για τους χαβαλέδες γύρο γύρο (δυναμιτάκια-κουτσομπολάκια κλπ)....... οκ τους την έσπασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1oν εγώ σαν καλό πρόβατο " βελάζω επωνύμως"...
    2ον, αγαπητέ ανώνυμε, καταρχήν έβαλα όνομα και επώνυμο για να ξεκαθαρίσω το ποιος είμαι και να δεχθώ την κριτική σε όσα λέω, καθώς το "panny" το γνωρίζουν λίγοι. Περίμανα να μου απαντήσεις ανάλογα. Το πόσο πιστεύει και με ποιον τρόπο είναι προσωπική υπόθεση το καθενός. Δεν είμαι αυτός που θα το κρίνει και δεν το επιθυμώ κιόλας... Το τι πράττει όμως ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης, δημόσιο πρόσωπο γαρ, μπορώ να τι κρίνω και εγώ αλλά και όσοι ενδιαφέρονται. Τη σημερινό λοιπό, σύμφωνα με τα λόγια του Μητροπολίτη αποτέλεσε εξαίρεση λόγω καιρικών συνθηκών. Ο Ιεράρχης, φυσικά και υποχρεούται να τελέσει την θεία λειτουργία ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων πιστών. Θεωρώ όμως πιο " τίμιο" από μέρους του την επιλογή του να επιλέξει να κάνει Ανάσταση εντός του ναού, παρουσία εκατοντάδων πιστών που βρίσκονται από νωρίς ή από την αρχή της θείας λειτουργίας εκεί, παρά να "αγνοήσει" αυτούς και να " τιμήσει" όσους επέλεξαν να παραβρεθούν για 10 λεπτά.... Τι θα έλεγες στους "εντός" αν έβγαιναν να παραπονεθούν λέγοντας ότι: μας παράτησε και βγήκε να κάνει Ανάσταση για όσους ήρθαν παρά 5 και έφυγαν και 5;;; Ελπίζω να μην τους χαρακτήριζες και συ στο "χαλαρό" πρόβατα, όπως ο "συνονόματος σου, ανώνυμος!!!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να προσθέσω ότι σήμερα άκουσα 2-3 φίλους να λένε: "πρώτη φορά άκουσα όλη τη θεία λειτουργία του επιταφίου, συνήθως στην πλατεία άραζα. Άλλος είπε: Νωρίτερα τελείωσε, συνήθως κρατούσε μέχρι τις 11:00. Μάλλον μέχρι να τελειώσει την βόλτα περνούσε η ώρα. Ένας τρίτος είπε, ααα, φέτος ακούσαμε και το "δι ευχών..."
    Ακούσαμε επίσης και μπράβο, που δεν επιτρέπει να "τσουρομαδάνε" τον επιτάφιο, όπως παλιά, αφήνοντάς τον με σχοινιά να κρέμονται, κοτσάνια από τα λουλούδια κλπ, σαν έναν βίαια, βεβηλωμένο τάφο!!! Αν είναι να τα λέμε, ας τα λέμε όλα σε αυτό το μπλόγκ, του οποίου είμαι συνδιαχειριστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν αντιλαμβανομαι την επι ματαιω συζητηση περι Αναστασεως καθως ειναι κατι που ακομη δεν εχει πραγματοποιηθει για να τη συζηταμε υποθετικα.Αλλωστε απο μονη της σαν τελετουργικο ειναι διαφορετικο απο την περιφορα του Επιταφιου.Και ξαναρωταω.Ολα αυτα που αναφερεις σχετικα με τις αποψεις του κοσμου αν αρεσε ή δεν αρεσε που δεν εγινε ή θα γινοταν η περιφορα τι σχεση εχουν? Η τηρηση του πρωτοκολλου αφορα τον Ιεραρχη και οχι τους πιστους ως διαδικασια.Και για τη τηρηση αυτη η οποια δεν ειναι τυπολατρεια αποκλειστικα αλλα και εθιμικο αιωνων σε ολη την Ορθοδοξια ο Μητροπολιτης αμοιβεται παχυλα.Αν ο ενας φιλος αραζε στη πλατεια,δεν τον υποχρεωνε κανεις να το κανει,μπορουσε να συνεχιζει μεχρι την επιστροφη στο Ναο.Αν αλλος βιαζοταν και δεν μπορουσε να περιμενει μεχρι τις 11 μπορουσε να φυγει νωριτερα.Και αν ολοι αυτοι ικανοποιησαν κατα περιπτωση και μεμονωμενες περιπτωσεις τις προσωπικες τους αδυναμιες διαχειρισης χρονου,οι εκαντονταδες υπολοιποι εκραζαν εντονως.Συνεπως εκφραζεται το δημοσιο αισθημα.Η γενικευση περι χαβαλεδων με δυναμιτακια δεν νομιζω οτι ειναι ρεαλιστικη καθοτι σιγουρα μεσα σε ολους αυτους που ακολουθουν δεν ειναι το απολυτο του χαβαλε.Οσο για το τελευταιο περι μη βεβηλωσης του Επιταφιου εχεις δικιο.Η απαντηση μου διδεται ανωνυμως για ευνοητους λογους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλε panny,αν του χρονου επιτραπει η περιφορα;
    Νομιζω οτι αυτο ειναι το ελασσον.Το μειζον ειναι
    η μεχρι τελους συμμετοχη μας και στον Επιταφιο
    και στην Ανασταση.Ομως και ταυτα δει ποιησα, κακεινα
    μη αφιεναι.
    ΚΑΛΗ ΑΝΣΤΑΣΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε Παναγίωτη απο πότε έγινες τόσο πιστός εσύ και κοπτεσαι για τα της εκκλησίας και του Μητροπολίτη??επίσης έσυ ηθικέ τύπε ήσουν η δεν ΄ησουν στις λίστες με αυτούς που αναξιοκρατικά προσελήφθησαν στην Εθνική τράπεζα, με πολύ χαλημό βαθμό απολυτηρίου, η κανω λάθος? Γιατ'ι είμασταν μαζί στο σχολείο και σε θυμάμαι. Αυτό που κάνει φίλε είναι φαρισαισμός, τον οποίο και ο χριστός καταδίκασε....
    Αντώνης Χρονόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΧΑΧΑΧΑΧΑ ΓΕΛΑΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΩΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΡΑΞΕ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΡΕ

      Διαγραφή
    2. ΛΟΙΠΟΝ ΦΟΥΛΑΚΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΚΑΤΣΙΚΟΧΩΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΡΥΦΙΛΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΗΤΙΚΗ!!!

      Διαγραφή
  12. Ως επισκέπτρια της όμορφης αυτής κωμόπολης το χθεσινό γεγονός μη περιφοράς του επιταφιου με εξεπληξε. Αν ο αγαπητός και αξιοσέβαστος δεσπότης είχε χάσει κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο δεν θα ακολοθουςε το τελετουργικό της ταφής επειδή θα ψιλοβρέχε η επειδή είχε κρύο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ντροπή στους ποιμένες που δεν σέβονται και δεν αγαπούν το ποίμνιο τους! Η παράδοση θα πρέπει να ειναι σεβαστή κυρίως απο όσους παρουσιάζονται ως χριστιανοί με αγάπη για το συνάνθρωπο! Κρίμα που οι ιεράρχες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ποιμνίου τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΛΙΟΗΜΕΡΟΛΟΓΙΤΕΣ-ΙΑΧΩΒΑΔΕΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ-ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ-ΥΠΟΠΤΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΗΣ- ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΔΕΣΠΟΤΗ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΚΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΛΑΣΠΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ ΤΟΥΣ.
    ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΒΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ Η ΠΕΡΙΦΟΡΑ ,ΕΝΑ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εσείς ως υπέρτατος κριτής των πάντων, χαρακτηρίζοντας τις απόψεις και το ήθος όλων (μη σεβόμενος τη γνωστή ρήση του Βολταίρου περί σεβασμού της ατομικής γνώμης) απαντάτε ως ανώνυμος.

      Διαγραφή
  15. Εχθές έβρεχε - και πολύ μάλιστα - όλη σχεδόν την ημέρα και μέχρι πολύ αργά το βράδυ. Έτυχε να μη βρέχει την ώρα που θα γινόταν η Περιφορά αλλά όχι για πολύ.
    Αν έπιανε βροχή κατά τη διάρκεια της περιφοράς πάλι θα υπήρχε "οργή των πιστών" αλλά για το ανάποδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη καλαματα εβρεχε αλλα εγινε η περιφορα.Στην ανασταση που δεν εβρεχε γιατι δεν την εκανε εξω.

      Διαγραφή
  16. Γενικά ο Δεσπότης μας το οποιο εκτιμώ ,θεωρώ ότι με διάφορες αποφάσεις του δεν ενώνει τον λαο σαν πατέρας που είναι και θα έπρεπε να άκουει όλο το ποιμνιό του και βεβαίως να επιτίθεται στις Αιρετικές εκκλησίες που ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.Επίσης να είναι πιο κοντά στο ποιμνιό του ώστε να φροντίζει να εξηγει τις όποιες αποφάσεις του διότι ποιμένας χωρις ποιμνιο δεν υπάρχει και το ανάποδο!Πιστευω να τον φωτίζει ο Θεος να παίρνει τις σωστες αποφάσεις!!!!Και όχι μόνο για εδώ αλλά για όλη την Τριφυλία και Ολυμπία.Η Σγράπα έχει ανέβει και όλα τα ζευγάρια παντρευονται εκει όπως και οι βαφτίσεις.Δεσποτα Σεβάσμιε δείξε κατανόηση σε κάποια θέματα γιατι δημιουργούνται αντιπάθειες και εμεις θέλουμε να είμαστε τέκνα σου αγαπημένα με αμφίδρομη σχέση.Βοήθησε μας οι καιροι είναι δυσκολοι και πονηροί και σε χρειαζόμαστε!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπραβο στον ιερεα των εισοδιων που παρεβη την εντολη του ΔΕΣΠΟΤΗ και εκανε την περιφορα του επιταφιου. Μπραβο επισης και στα παιδια των ΕΙΣΟΔΙΩΝ για τα πυροτεχνηματα.ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. το πρόβλημα δεν είναι με τον επιτάφιο που δεν γύρισε στην πλατεία. Είναι γενικότερο. Ο Δεσπότης δεν έχει εκλεγεί, είναι φορετός από την ιεραρχία, θα μείνει 'έως θανάτου', είναι πολύ αυστηρός και τυπολάτρης, μοιράζει φαγητά από περισσεύματα του κωνστνατακόπουλου και μακαρόνια της Ευρώπης και παριστάνει πως κάνει συσσίτια, κλπ.
    Το χειρότερο απ όλα είναι πως απαγόρεψε τις απόκριες, μια γιορτή χιλιάδων χρόνων, πολύ προ χριστού. Αλλά δεν φταίει -μόνον- αυτός. Φταίει ο Δήμαχρος που τον ανέχεται, το Δημοτικό Συμβούλιο, και εν τέλει όλοι μας. Ο Δέσποτας πρέπει να φύγει από την πόλη, και να πάει μόνιμα στους χριστιάνους, και να ψέλνει όλη μέρα στον Βυζαντινό ναό. Αντώνης Αντωνόπουλος, Κυπαρισσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τι να κάνει το ποίμνιο μπροστά στη αγριάδα του …ποιμένα;
    Υπάρχει βλέπεις και βασιλεύει “ο φόβος των Ιουδαίων”...
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ!

    ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ...ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. για τις μικροφωνικες Γαργαρα το σχολιο...δεν πιστευω να περνιεστε και για δημοκρατες....κριμα νεα παιδια....ΝΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑΞΗ ΣΕ ΠΟΛΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΟΣΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΕΚΛΗΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥ ΛΑΜΠΡΗ ΤΑΚΤΙΚΑ...ΑΝ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΟΣΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΧΑΒΑΛΕΔΕΣ ΕΙΣΤΕ....ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΜΠΟΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ..ΤΙ ΛΕΩ ΤΩΡΑ ΑΣΕ ...ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΑΣΕΝ ΕΠΙΑΣΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.