«Ρήξη» Κόλλια - Τατούλη για τα πρόστιμα στους Βιολογικούς Καθαρισμούς

Με τον πλέον επίσημο τρόπο,επιβεβαιώθηκε η «ρήξη» ανάμεσα στον απερχόμενο δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια και τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, με αφορμή τα πρόστιμα που έχει επιβάλει ο δεύτερος στο Δήμο Τριφυλίας για τους βιολογικούς καθαρισμούς Φιλιατρών και Κυπαρισσίας, καθώς και τη διάθεση της λυματολάσπης του Β.Κ. Κυπαρισσίας στον (παράνομο) σκουπιδότοπο - ΧΑΔΑ στο Αλιμάκι!
Χθες, λοιπόν, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας, στη «γραμμή Κόλλια», αποφάσισε, εκτός ημερήσιας διάταξης, να μην πληρώσει τα πρόστιμα, αλλά να αναθέσει σε δικηγόρο προσφυγή κατά της απόφασης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου! Αυτό, βεβαίως, δεν ξενίζει όσους παρακολουθούν τα του Δήμου Τριφυλίας, αφού ο δήμαρχος Κώστας Κόλλιας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας είχε πει χαρακτηριστικά πως δεν είναι θέσφατο αυτό που λένε οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και ο κ. Τατούλης!
Θυμίζουμε ότι, με απόφασή του, ο περιφερειάρχης έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας, ως υπεύθυνο φορέα για την εποπτεία της ορθής λειτουργίας του αποχετευτικού δικτύου της Δ.Ε. Φιλιατρών και ως αναθέτουσα αρχή και υπεύθυνο φορέα για τη λήψη των προβλεπόμενων αδειών - εγκρίσεων για τη λειτουργία της Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών, καθώς σε έλεγχο του Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος Π.Ε. Μεσσηνίας διαπιστώθηκε ότι από το αντλιοστάσιο λυμάτων της Δ.Ε. Φιλιατρών, το οποίο ευρίσκεται πλησίον της Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών, υπήρχε ανεξέλεγκτη επιφανειακή ροή μη επεξεργασμένων υγρών αποβλήτων επί της δημοτικής οδού και σε παρακείμενα κτήματα, κι αυτά συνιστούν υποβάθμιση του περιβάλλοντος, αλλά και επειδή η Ε.Ε.Λ. Φιλιατρών λειτουργούσε χωρίς να διαθέτει εν ισχύ περιβαλλοντική αδειοδότηση (θέμα το οποίο έχουμε αναδείξει στο «Θ»).
Επίσης, ο κ. Τατούλης επέβαλε πρόστιμο 2.000 ευρώ στο Δήμο Τριφυλίας ως υπεύθυνο φορέα για την κατασκευή και υλοποίηση του έργου του αποχετευτικού δικτύου της Δ.Ε. Κυπαρισσίας, και πρόστιμο 4.000 ευρώ στην Κ/Ξ «ΑΑΓΗΣ Α.Ε. - ΙΩΝΑΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.», ως υπεύθυνο φορέα για τη λειτουργία της Ε.Ε.Λ. Κυπαρισσίας. Σε αυτοψία του ΚΕΠΕ διαπιστώθηκε ότι η λυματολάσπη του Βιολογικού διατίθεται σε μη αδειοδοτημένο χώρο (ΧΑΔΑ Κυπαρισσίας - θέση Αλιμάκι), ότι ο Βιολογικός δέχεται υγρά απόβλητα από παντορροϊκό δίκτυο αποχέτευσης της Δ.Ε. Κυπαρισσίας και ότι δεν είχαν υποβληθεί τα προβλεπόμενα στοιχεία. Επίσης, δεν είχε ολοκληρωθεί η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου χωριστικού τύπου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης έχει επιβάλει πρόστιμα στο Δήμο Τριφυλίας και για τους τρεις ΧΑΔΑ, ενώ από το πρώτο κιόλας πρόστιμο που επεβλήθη ο κ. Κόλλιας είχε αντιδράσει. Τρία πρόστιμα και για τους 3 ΧΑΔΑ, δύο πρόστιμα και για τους 2 Βιολογικούς και πρόστιμο για τη διάθεση της λυματολάσπης, έφεραν στην επιφάνεια τη «ρήξη» Κόλλια - Τατούλη (άγνωστο εάν υπάρχουν και άλλοι λόγοι), καθώς μέχρι πρότινος- και σίγουρα μέχρι τις αρχές του έτους - οι σχέσεις των δύο αυτοδιοικητικών ήταν αρμονικές και έσταζαν μέλι ο ένας για τον άλλον.
Τι μπορεί να έχει μεσολαβήσει και επήλθε η «ρήξη», άγνωστο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου από το "ΘΑΡΡΟΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.