Παραλίγο τραγωδία στην παραλία του Αϊ Λαγούδη- Αίσιο τέλος


Τελευταία ενημέρωση 15:30: Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Kyparissia-News.Blog, η ηλικιωμένη γυναίκα που διακομίσθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο διέφυγε τον κίνδυνο και νοσηλεύεται έως ότου ξεπεράσει το σοκ που υπέστη.
Σύντομα θα έχουμε νεότερα , τόσο για την κατάσταση της υγείας της όσο και για το τι προξένησε το περιστατικό. Αν δηλαδή υπήρξαν παθολογικά αίτια και όχι απλά η κατάποση νερού από ένα κύμα.
Στιγμές αγωνίας για μια ηλικιωμένη γυναίκα και τους λουόμενους, επιφύλασσε η σημερινή μέρα σε όσους βρέθηκαν στην κεντρική παραλία της Κυπαρισσίας πριν από λίγη ώρα
Συγκεκριμένα, γύρω στις 11:15 λουόμενοι παρατήρησαν έναν άνθρωπο να επιπλέει μπρούμυτα μέσα στην θάλασσα. Αμέσως έσπευσαν και ανέσυραν από το νερό το άτομο αυτό που αποδείχθηκε ότι ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία ήταν λιπόθυμη.
Ο κόσμος φώναζε βοήθεια ενώ στο σημείο έσπευσε και ο ναυαγοσώστης ο οποίος με την βοήθεια και μιας άλλης κυρίας λουόμενης, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στην άτυχη γυναίκα. Μάλιστα, χρειάστηκε να χορηγήσει οξυγόνο από την φορητή συσκευή που περιέχεται στον εξοπλισμό του.
Ένας αστυνομικός του Α/Τ Κυπαρισσίας που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, ειδοποίησε τον Νοσοκομείο Κυπαρισσίας για την αποστολή ασθενοφόρου, ενώ όπως μας είπε : "ενημέρωσα και ζήτησα να στείλουν ασθενοφόρο από το νοσοκομείο και όχι από το ΕΚΑΒ διότι το τελευταίο εδρεύει στα Φιλιατρά και θα χανόταν πολύτιμος χρόνος."
Όντως, σε τέσσερα λεπτά από την στιγμή που ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο της πόλης, για την ακρίβεια η κλήση έγινε στις 11:28 και 11:32, το ασθενοφόρο βρισκόταν ήδη στην παραλία με το πλήρωμά του και ιατρό που επιλήφθηκε άμεσα του περιστατικού. Η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας υποστηριζόμενη από οξυγόνο αναπνέοντας με δυσκολία, χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι η ηλικιωμένη αυτή γυναίκα ήταν περίπου 70 ετών, έκανε διακοπές στην πόλη μας και διέμενε σε ξενοδοχείο της παραλίας.
Τα αίτια διερευνώνται καθώς κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι είδαν ένα κύμα να την "σκεπάζει" ενώ κολυμπούσε λίγο ανοιχτά, με αποτέλεσμα να πιεί νερό και να χάσει τις αισθήσεις της. Άλλοι πάλι λένε ότι πρώτα έχασε τις αισθήσεις της για κάποιο λόγο, παθολογικό ( καρδιά ή κάτι τέτοιο), και μετά βρέθηκε μπρούμυτα στο νερό. Σίγουρα, το τι πραγματικά συνέβη θα το διαπιστώσουν οι γιατροί του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας που θα την εξετάσουν.


Όπως και να έγινε, το σημαντικό είναι ότι η άμεση επέμβαση του κόσμου και του ναυαγοσώστη καθώς και η έγκαιρη προσέλευση του ασθενοφόρου συνετέλεσαν στο να σωθεί η ζωή της άτυχης ηλικιωμένης, αν και όπως είπαμε αποχώρησε από την παραλία χωρίς να έχει τις αισθήσεις της.
Τέλος να σημειώσουμε ότι και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δυο διασώστες έφτασε στην παραλία την στιγμή που η άτυχη γυναίκα είχε ήδη μπει στο ασθενοφόρο του νοσοκομείο.

Δηλαδή, αν ληφθεί υπόψη ότι ήρθε από τα Φιλιατρά, θα λέγαμε ότι και αυτό ήρθε αρκετά γρήγορα. Επίσης στο σημείο έσπευσε και κλιμάκιο του Λιμενικού ώστε να καταγράψει το γεγονός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.