Ολοκληρώθηκε η επιχειρηματική αποστολή της ΑΝΕΛΙΞΗΣ στην Ελβετία

Ολοκληρώθηκε η 4ημερη επιχειρηματική αποστολή της "ΑΝΕΛΙΞΗΣ" στη Ζυρίχη όπου εκπροσωπήσαμε 5 επιχειρήσεις τροφίμων και ποτώναπό την Πελοπόννησο (4 από Μεσσηνία και 1 από Ηλεία) στην 2ημερη έκθεση "Greek Wines & Gourmet Expo".
Η αποστολή πραγματοποιήθηκε από 8 έως 11 Οκτωβρίου και σ’ αυτή συμμετείχαν τα στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ Θανάσης Κυριαζόπουλος και Γιώργος Βασιλόπουλος.
Πέραν της εκπροσώπησης στην έκθεση τα στελέχη της ΑΝΕΛΙΞΗΣ πραγματοποίησαν 5 συναντήσεις εκτός έκθεσης και σύντομη επιτόπια έρευνα αγοράς για τα προϊόντα των 5 επιχειρήσεων. Ο απολογισμός κρίνεται θετικός αφού η αποστολή επέστρεψε με παραγγελίες, αιτήσεις προσφοράς και αρκετές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για συνεργασίες.
Η έκθεση Greek Gourmet & Wine Expo αποτέλεσε για 2 ημέρες σημείο συνάντησης μεταξύ βραβευμένων-αναγνωρισμένων & πιστοποιημένων παραγωγών κρασιών & τροφίμων από την Ελλάδα με Ελβετικές εταιρίες χοντρικής.
Γενική διαπίστωση από την Ελβετική αγορά είναι ότι τα ελληνικά προϊόντα δεν έχουν ακόμα τη θέση που θα μπορούσαν κυρίως λόγω της ανεπαρκούς προώθησης και αντιπροσώπευσης. Όμως τα τελευταία χρόνια ο δείκτης εισαγωγής βραβευμένων πιστοποιημένων Ελληνικών προϊόντων (κυρίως τροφίμων και ποτών) εμφανίζει αυξητικές τάσεις και ζήτηση. Οι Ελβετοί είναι απαιτητικοί ως καταναλωτές και η ζήτηση για ποιότητα και «φυσικό (natural)» προϊόν αυξήθηκε τα τελευταία χρόνια σημαντικά αποτελώντας προτεραιότητα στις επιλογές των Ελβετών. Επίσης, η ευμάρεια των κατοίκων της χώρας ευνόησε την αγάπη τους για τα ταξίδια και την επακόλουθη γνωριμία τους με νέα προϊόντα που τελικά, τα επιζητούν επιστρέφοντας στη χώρα τους. Με τη βελτίωση λοιπόν της ποιότητας ζωής τους, οι Ελβετοί καταναλωτές προσάρμοσαν και τις καταναλωτικές προτιμήσεις τους. Υψηλή ζήτηση πλέον απολαμβάνουν τα παραγόμενα με παραδοσιακές μη συμβατικές καλλιέργειες αγροτικά προϊόντα που σέβονται τη φύση και την υγεία του ανθρώπου-καταναλωτή, για αυτό και τα οικολογικά τρόφιμα χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από τους Ελβετούς καταναλωτές που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν και κάτι παραπάνω για να τα αποκτήσουν.
Συμπερασματικά, τρόφιμα όπως τα Ελληνικά, με δυνητικά αποδεδειγμένα οφέλη για τον οργανισμό και υψηλή ποιότητα, που συνοδεύονται από διεθνή αποδεκτά πιστοποιητικά, διαθέτοντας ανταγωνιστική εμφάνιση και μελετημένη τιμή, αποτελούν το διαβατήριο για την επιτυχία και την εδραίωση στην καταναλωτική συνείδηση των Ελβετών, που με τη σειρά του θα αποτελέσει εφαλτήριο για την αύξηση των εξαγωγών προς την Ελβετική αγορά.
Η ΑΝΕΛΙΞΗ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις της Πελοποννήσου στην προσέγγισή τους στην Ελβετική αγορά και στην προώθηση των προϊόντων τους, με υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τόσο την προετοιμασία των προϊόντων και των συσκευασιών όσο και την επιλογή καναλιών προώθησης και marketing.
Η αποστολή στην Ελβετία ήταν η πρώτη δράση του νέου project της ΑΝΕΛΙΞΗΣ που ονομάσαμε EXPORT CLUSTER, και σκοπό έχει να αναπτύξει μια ομπρέλα καλά σχεδιασμένων δράσεων εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από την Πελοπόννησο.
Το EXPORT CLUSTER επιδιώκει τη συνένωση των δυνάμεων των επιχειρήσεων κάτω από την υποστηρικτική ομπρέλα της ΑΝΕΛΙΞΗΣ ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων πόρων μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, όπως αποδείχτηκε και από την αποστολή στην Ελβετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.