Αν και απόκριες, ο Νίκας πέταξε τη μάσκα με επίθεση σε Σαμαρά

Του Αντώνη Πετρόγιαννη από το "ΘΑΡΡΟΣ"
Θέμα ηγεσίας θέτουν μια σειρά από στελέχη και φίλοι του κόμματος Ασφαλώς η χθεσινή ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας "Παραπολιτικά", ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ανοίγει έναν νέο κύκλο αντιπαράθεσης μεταξύ των τοπικών στελεχών του κόμματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, όπου κυριαρχούν οι δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας Παν. Νίκα, αμφισβητείται ανοικτά ο τέως πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ., Αντώνης Σαμαράς, αφού η κριτική φτάνει μέχρι και τη δημιουργία της "Πολιτικής Άνοιξης", το 1993.
Πάντως, εντύπωση προκαλεί ότι τα πρόσωπα που ερωτώνται για την κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι γνωστό ότι δεν ανήκουν στον "κύκλο Σαμαρά" και η επιλογή τους δίνει αφορμές για... δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Ακόμα και η πολιτική που εκφράζει η συγκεκριμένη εφημερίδα κινείται γύρω από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά η σχέση της με τον πρόεδρο του κόμματος δεν είναι και η καλύτερη.
Το δημοσίευμα που υπογράφει ο Σταύρος Παπαντωνίου έχει ως εξής: "Σε αναστάτωση βρίσκονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην κοινωνία της Μεσσηνίας, της ιδιαίτερης πατρίδας του προέδρου του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, μετά το βαρύ αποτέλεσμα της 25ης Ιανουαρίου.
Τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» επισκέφθηκαν τον νομό της Πελοποννήσου και μίλησαν με στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, που εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον τόσο της χώρας όσο και της Νέας Δημοκρατίας. Με διαφορετικές απόψεις μεταξύ τους, αλλά με κοινή συνισταμένη το ενδιαφέρον τους για τη φιλελεύθερη παράταξη.
«ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ»
Ο Παναγιώτης Νίκας, για τρίτη τετραετία δήμαρχος Καλαμάτας, είναι από τα πλέον αποδεκτά πολιτικά πρόσωπα στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα. Αυτό δείχνουν τουλάχιστον τα ποσοστά με τα οποία εκλέγεται πάντα από την πρώτη Κυριακή.
Μιλώντας στα «Π», λέει πως «εκφράζω πάντα ανεπηρέαστα τη γνώμη μου και ελεύθερα. Ψηφίζω ωστόσο πάντοτε Ν.Δ. και αυτό είναι κάτι που το ξέρουν οι συμπολίτες μου, καθώς πιστεύω στη φιλελεύθερη ιδεολογία. Στις τελευταίες εκλογές, η Ν.Δ. πήγε να χρησιμοποιήσει την Αυτοδιοίκηση ως βραχίονα του κομματικού μηχανισμού. Είχαμε για πρώτη φορά από τη Ν.Δ. μια πρωτοφανή επιθετικότητα. Υπερενισχύθηκαν δήμαρχοι που τελικά δεν εξελέγησαν, ενώ υπήρχε και κεντρική γραμμή για το ποιοι θα εκλεγούν. Θα το πληρώσουν αυτό. Είμαι βέβαιος».
Όσον αφορά την τοπική Νέα Δημοκρατία, ο κ. Νίκας είναι πραγματικός χείμαρρος: «Υπάρχει ένταση που δεν υπήρχε τα δύο χρόνια της κυβέρνησης του Σαμαρά. Η ένταση ξεκινάει από το 1993, λόγω της σχέσης του πρώην πρωθυπουργού με την περιοχή. Τα πάθη εκείνη την περίοδο ήταν εξόχως έντονα και επανήλθαν τώρα, καθώς πολλά στελέχη της Πολιτικής Άνοιξης αξιοποιήθηκαν στον κρατικό μηχανισμό. Πολλοί ίσως τώρα να συνειδητοποιούν πως, αν δεν είχαμε όσα είχαμε το 1993, ενδεχομένως η τότε κυβέρνηση Μητσοτάκη να είχε καταφέρει περισσότερα πράγματα. Εγώ προσπαθώ να υπάρχει μία ηρεμία στον χώρο της Κεντροδεξιάς, ώστε οι όποιες εξελίξεις υπάρξουν μελλοντικά να γίνουν ήρεμα, με βάση το καλό της παράταξης. Αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο, να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει προοπτική επανόδου στην εξουσία, αφού γίνει αλλαγή από την κεφαλή μέχρι τα νύχια. Η μόνη δυνατότητα που έχει η Ν.Δ. να μιλήσει ξανά με τον κόσμο είναι να επανέλθει στον χώρο του Κέντρου. Να έρθουμε σε νεότερες γενιές, κάτω των 50 ετών».
Όσον αφορά τα λάθη που έγιναν από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας, ο δήμαρχος Καλαμάτας τονίζει πως «ήταν ολοφάνερο ότι η σύνθεση των ψηφοδελτίων έγινε με το μυαλό στη μετεκλογική περίοδο. Η προεκλογική εκστρατεία ήταν αστείο που βασίστηκε στον φόβο. Πρέπει να γίνει ανοιχτή κουβέντα, καθώς δεν μπορούμε να τα φορτώνουμε όλα στον Σαμαρά».
Ο ίδιος καταλήγει λέγοντας πως «η Ν.Δ. δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ακόμα και να αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να επανέλθει στην εξουσία αν δεν αλλάξει», ενώ αποκαλύπτει πως τα 2,5 χρόνια που ήταν ο Αντώνης Σαμαράς στο Μαξίμου δεν τον δέχτηκε ποτέ. «Έφτανα μέχρι τον Μπούρα και μέχρι εκεί. Έμενα έξω με τον φάκελο. Ενδεχομένως να είχε πολλή δουλειά, αλλά τον έβλεπαν οι πάντες εκτός από μένα».
"ΕΠΑΘΕ ΣΟΚ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ"
Ένα από τα πιο γνωστά στελέχη του κόμματος στη Μεσσηνία είναι ο Αργύρης Κουδούνης, ιδιοκτήτης μαγαζιού στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Όπως αναφέρει, «η οικονομική κρίση χτύπησε τη μεσαία τάξη. Η δουλειά έπεσε στο 50%. Η Ν.Δ. πρέπει να κάνει αυτοκριτική. Υπάρχει μία ήττα που προκάλεσε σοκ στη Μεσσηνία. Ο κόσμος όμως τώρα δεν αγωνιά για το τι θα γίνει για τη Ν.Δ., αλλά τι θα γίνει για τη χώρα. Ο Αντώνης Σαμαράς απομακρύνθηκε από τον κόσμο της Μεσσηνίας και έχασε τη λαϊκότητά του». Ταυτόχρονα, τονίζει και το θέμα της ηλικίας, καθώς, όπως λέει, η νέα γενιά πρέπει να βγει μπροστά, αφού «ο Τσίπρας δεν χτυπιέται εύκολα αυτή τη στιγμή».
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο νεαρός Απόστολος Γκούνης, περιφερειακός σύμβουλος Μεσσηνίας, ο οποίος λέει πως «η Ν.Δ. πρέπει να ανοίξει τις πόρτες της», ενώ όσον αφορά τον διχασμό που υπάρχει, λόγω και της χαμένης έδρας από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο, αναφέρει πως η Μεσσηνία «έχασε ουσιαστικά την εκπροσώπησή της και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν αντέδρασε στο θέμα με το στρατόπεδο».
Όσον αφορά τον Γιώργο Σπίνο, πρώην αντιδήμαρχο Καλαμάτας, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, λέει πως αισθάνεται ότι «χάθηκε η μεσαία τάξη», ενώ συμπληρώνει πως η Ν.Δ. έκανε λάθος στη στρατηγική του φόβου που ακολούθησε.
Από την πλευρά του, ο Δημ. Ζαφειρόπουλος, από τα ιστορικότερα στελέχη στον νομό, επί χρόνια δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ και με πολλά «χιλιόμετρα» στην παράταξη, τονίζει πως οι φίλοι της Ν.Δ. είναι πολύ προβληματισμένοι με όσα συμβαίνουν: «Εμείς, η παλιά γενιά, μεγαλώσαμε. Πρέπει το κόμμα να κάνει την αυτοκριτική του και μονιασμένο να βρει τον επόμενο αρχηγό του, που θα πρέπει να είναι και ηλικιακά μικρότερος και να μην έχει τα βαρίδια του παρελθόντος».
Οι κλειστές πόρτες
Ιδιαίτερα μεγάλη έκταση έχει πάρει στη Μεσσηνία το θέμα της έδρας που έχασε ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, παρά το γεγονός ότι πήρε τα… μισά ψηφοδέλτια του νομού, πάνω από 20.000.
Κατά τη διάρκεια της γιορτής της Υπαπαντής, ο πρώην υφυπουργός ανέφερε λέγοντας πως «ο λαός της Μεσσηνίας με υπερψήφισε για να τον εκπροσωπώ» , ενώ επιφυλάχθηκε για το μέλλον να πει περισσότερα.
Την ίδια ώρα, στη Συγγρού, στα τέλη Ιανουαρίου έγινε μία συνάντηση για θέματα που αφορούν τον Νομό Μεσσηνίας, στην οποία δεν κλήθηκαν ο Παναγιώτης Νίκας και οι πρώην βουλευτές του νομού, γεγονός που έδωσε τροφή για σχόλια περί αποκλεισμού από τη Συγγρού των μη αρεστών στην ηγεσία".

1 σχόλιο:

  1. ΑΝΤΩΝΗ ΓΕΙΑ! ΠΑΡΕ ΜΑΝΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΧΟΥΣ ΜΕ WIFI KAI ΠΟΥΛΟ!
    ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΔΕΝ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΝΟΙΑΣΤΗΚΕΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΕΙΣ ΜΕΣΩ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! ΑΛΛΑΓΗ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΡΑ! Ο Λ Γ Α Κ Ε Φ Α Λ Ο Γ Ι Α Ν Ν Η !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.