Τεράστια αλλά πύρρειος νίκη για τον Α.Ο.Κ μπροστά σε 1.500 περίπου φιλάθλους

...γράφει για το Kyparissia - News.Blog
ο Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος.
Με μια τεράστια νίκη μέσα στο Δημοτικό Στάδιο Κυπαρισσίας, ο Α.Ο.Κ ξεκίνησε με το δεξί τα μπαράζ ανόδου στην Γ' Εθνική.
Με μια Σπάρτη να ψάχνει "λυσσαλέα" το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας έναν Ντουγέρογλου που είχε βγάλει τα STOP από το τσεπάκι του, η ομάδα του Αλέξη Ματζούνη κατάφερε να αντέξει την παθιασμένη αντεπίθεση διαρκείας που εξαπέλυσαν οι γηπεδούχοι και να πάρει τους τρεις πρώτους βαθμούς σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα με "έπαθλο" την άνοδο στην Γ' Κατηγορία.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ότι είναι πάντα μια μεγάλη ομάδα και ότι θα είναι ένας ισότιμος διεκδικητής της ανόδου.
Στα του αγώνα, η Κυπαρισσία είχε πιο καλές στιγμές στο α' μέρος αλλά στην επανάληψη, ρόλο πρωταγωνιστή ανέλαβαν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι "πολιόρκησαν" τα καρέ του Ντουγέρογλου. Οι γηπεδούχοι δυστύχησαν να έχουν τρεις τραυματισμούς και ισάριθμες αναγκαστικές αλλαγές, με τα σχέδια του Ματζούνη για όποια αντίδραση και "απάντηση" στην συνεχιζόμενη πίεση των φιλοξενούμενων, να ανατρέπονται, γεγονός που αποσυντόνισε την αμυντική λειτουργία της ομάδας και έδωσε την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους, ιδιαίτερα στον πολύ καλό σήμερα Αναστασάκο, να γίνου απειλητικοί σε πολλές περιπτώσεις. Επαναλαμβάνουμε ότι για μια ακόμα φορά, ευτυχήσαμε να δούμε μια πολλή καλή εμφάνιση από τον πορτιέρο της ομάδας Θοδωρή Ντουγέρογλου, ενώ και η τύχη μας χαμογέλασε σε κάποιες περιπτώσεις. Βασικό παράδειγμα το δοκάρι των φιλοξενούμενων.
Οφείλουμε ωστόσο να αναγνωρίσουμε το πάθος που έβγαλαν οι ποδοσφαιριστές του Ματζούνη στον αγωνιστικό χώρο, καθώς και την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν, δεδομένων των πολλών τραυματισμών που είδαμε, συνοδεία αναγκαστικών αλλαγών.
Κοντά στους 1.500 φιλάθλους φιλοξένησε το Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
Ο Αλέξης Ματζούνης στο Report 24 δήλωσε ότι: "Ήταν ένα ψυχοφθόρο ματς, η αξία του αντιπάλου καθορίζει και την εικόνα του παιχνιδιού και σήμερα είδαμε ότι αντιμετωπίσαμε έναν πολύ αξιόλογο και δυνατό αντίπαλο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Σπάρτη ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας. Όπως είδατε έκανα τρεις αναγκαστικές αλλαγές, άλλους παίκτες ήθελα να βγάλω και άλλους έβγαλα. Δεν ψάχνω βέβαια δικαιολογίες, εμείς σήμερα δεν παίξαμε καλά και δεν είχαμε την απόδοση που περιμέναμε. Πάντως, αύριο αυτό που θα θυμάται ο κόσμος είναι το αποτέλεσμα και αυτή είναι η ουσία.
Το αποτέλεσμα μένει
Για τους παίκτες μου δεν έχω να πως και πολλά, έχουν ήδη αφήσει και την ψυχή τους στο γήπεδο σε κάθε αγώνα και τους ευχαριστώ".
Στον αντίποδα, ο προπονητής των φιλοξενούμενων Αργύρης Κατσίχτης δήλωσε ότι: "Σήμερα αποδείχτηκε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Συγχαίρω τους παίκτες μου για την πολύ καλή τους εμφάνιση. Θεωρώ ότι στο Β' ημίχρονο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο, παρόλα αυτά δεν πήραμε κάτι περισσότερο. Δεν θα τα βάλω με τον θεό, ο θεός θα μας δώσει μια νίκη σε κάποιον αγώνα που εμείς δεν θα παίξουμε καλά. Στο Α' ημίχρονο ξεκινήσαμε να παίζουμε το παιχνίδι μας με την μπάλα κάτω ενώ η Κυπαρισσία έπαιζε το δικό της γνωστό στυλ, με μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση. Σε μια φάση, αδράνησε όλη η ομάδα και το πληρώσαμε, πιστεύω ότι η Σπάρτη θα είναι η ομάδα που θα κόψει πρώτη το νήμα. Στο Β' ημίχρονο είδαμε ένα αντιποδόσφαιρο από τους γηπεδούχους και μια κακή εφαρμογή του fair play. Σε κάθε φάση που πηγαίναμε για να ισοφαρίσουμε, έπεφταν κάτω και ζητούσαν fair play, δεν είναι κατάσταση αυτή".
Σε σημείωση του δημοσιογράφου από το Best της Καλαμάτας ότι οι γηπεδούχοι δεν έπεφταν άσκοπα, όπως φάνηκε και από τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές, ο προπονητής των φιλοξενούμενων "τα γύρισε" λέγοντας: "δεν θέλω να πω κάτι άλλο, εγώ θα μιλήσω για την δική μου ομάδα και θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές ου για την εμφάνισή τους".
Τέλος να πούμε ότι στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, οι γηπεδούχοι του Πανθυρεατικού κέρδισαν με 1-0 την ομάδα της Αργολίδας. Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου.
Η δεύτερη αγωνιστική θα διεξαχθεί της Τετάρτη 13 Μαϊου, με τον Α.Ο.Κ να ταξιδεύει στην Αργολίδα να αντιμετωπίσει τον Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου και την Α.Ε Σπάρτης να υποδέχεται τους Αρκάδες του Πανθυρεατικού.
Μεγάλο ερωτηματικό για τον Αλέξη Ματζούνη η σοβαρότητα των τραυματισμών των, Γ. Παναγόπουλου, Μιτρόφ και Καρατζούλια, ενώ δεν ήταν μόνο αυτοί που κατά την διάρκεια του παιχνιδιού αντιμετώπισαν προβλήματα με κράμπες.


Κυπαρισσία: Ντουγέρογλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Μιτρόφ (62' Γεωργιόπουλος), Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Ντιόπ, Γ. Παναγόπουλος (55' Κόλλιας), Φ. Παναγόπουλος, Παπαγεωργίου, Καρατζούλιας (75' Θεοδωρακόπουλος).

Σπάρτη: Γαρόζης, Κοπέλας, Πρασσάς, Πανάκης, Σπηλιωτόπουλος, Χοτζάι, Σπυροπάλι, Τσούκλης, Αναστασάκος, Σεμερτζίδης, Γεωργακόπουλος.

Διαιτητής του αγώνα ο κ. Βάτσιος με βοηθούς τους κ.κ Δημόπουλο και Ντζουροπάνο, αμφότεροι του συνδέσμου Αττικής.
Οι τρεις φωτογραφίες από το γήπεδο τραβήχτηκαν από τον φίλο δημοσιογράφο, Ηλία Γιαννόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.