Να μην πέσει στην παγίδα η ομάδα!!!

Παρακολουθούμε όλες αυτές τις μέρες να γίνεται ένα (ακόμα) μπαράζ δηλώσεων που αγγίζουν τα όρια της πρόκλησης και πολλές φορές τα ξεπερνάνε, σε συνέχεια πάντα με τα όσα δήλωσαν παράγοντες της Α.Ε Σπάρτης μετά τον αγώνα με τον Α.Ο.Κ μέσα στην έδρα τους.
Καταρχήν, να πούμε ότι εκεί στην Λακωνία ο κεραυνός του Θεοδωρακόπουλου τους ψιλοπείραξε και μάλλον ακόμα δεν μπορούν να συνέλθουν. Σίγουρα θα τους βόλευε το 2-0 για την συνέχεια των μπαράζ, όταν και ο Π.Α.Ο.Κ Κουτσοποδίου αλλά και ο Πανθυρεατικός, θα αγωνιστούν "δίχως αύριο" στα παιχνίδια με τους κυανόλευκους εκτός και εντός έδρας αντίστοιχα.
Για την ομάδα του Άστρους είναι δηλωμένη και εκδηλωμένη η πρόθεσή τους ότι περιμένουν "πως και πως" να υποδεχθούν τον Μαντζούνη και τους ποδοσφαιριστές του, ψάχνοντας το μεγάλο άλλοθι για τα τέσσερα τέρματα που δέχθηκαν στην Κυπαρισσία. Ομοίως και ο ΠΑΟΚ, που προπονητής και πρόεδρος για να δικαιολογήσει το 0-2 μπροστά στον κόσμο του, προσπάθησε να βρει υπεύθυνους στην απόσταση της κερκίδας από τον αγωνιστικό χώρο, στην "τύχη" του Α.Ο.Κ, ίσως και στις καλές σχέσεις που έχει η Κυπαρισσία με τος θεούς του Ολύμπου από την εποχή της εκστρατείας στην Τροία.
Είναι προφανές ότι κανείς από τους προπονητές δεν μπήκε στον κόπο να δει τον τρόπο που αγωνίστηκε φέτος ο Α.Ο.Κ και έκοψε αήττητος το νήμα του πρωταθλήματος Μεσσηνίας.
Κανένας δεν μπήκε στον κόπο να δει ότι ο Ντουγέρογλου κράτησε από την 7η αγωνιστική μέχρι την 28η την εστία του ΑΝΕΠΑΦΗ και αυτό δεν είναι ούτε άστρο, ούτε συμφωνία θεού και ανθρώπων. Είναι ικανότητα.
Ότι το ποδόσφαιρο παίζεται με 11 ποδοσφαιριστές και πως περιλαμβάνεται και ο τερματοφύλακας του οποίου το έργο είναι να ΜΗΝ δέχεται γκολ, διαφορετικά... θα φυτεύαμε μια ελιά στο τέρμα...
Κανένας δεν είδε και δεν διάβασε (τόσες φορές το έχει δηλώσει ο άνθρωπος), τον τρόπο που ο Αλέξης Μαντζούνης κρίνει ότι έρχεται η επιτυχία και δεν είναι ούτε με βουντού, ούτε με "ονόματα". Είναι με σφιχτό παιχνίδι και καλά στημένη άμυνα ,ώστε όλα να ξεκινούν με το 0 παθητικό.
Εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος κατάλαβαν και δήλωναν ότι "έχει έναν τρόπο παιχνιδιού και αυτό ξέρει", ότι "κλείνεται πίσω και βγαίνει μπροστά με γιόμες" και πολλά τέτοια όμορφα...
Μόνο που έτσι δεν έρχεται ο τίτλος, μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λένε στο χωριό μας, στους λοιπούς νομούς της Πελοποννήσου δεν το ξέρουν αυτό; Αν μιλούσαμε για αντιποδόσφαιρο ξέρουμε ότι ετσι "δεν βγαίνει η χρονιά"... Με νίκες στα μεγάλα ντέρμπι εκτός έδρας και με εμφανίσεις που θα θυμόμαστε ότι και να γίνει τελικά στα μπαράζ πέρασε αυτός ο υπέροχος χρόνος.
Η ομάδα φέτος είχε, σχέδιο - χαρακτήρα - επαγγελματισμό - ψυχή - ταυτότητα - στόχο... με τα περισσότερα από αυτά να έχουν ονοματεπώνυμο που δεν είναι άλλο από του κόουτς Αλέξη Μαντζούνη.
Αυτός κράτησε την ομάδα σε όποιες γκρίνιες ακούστηκαν από τον κόσμο, αυτός "ντόπαρε" τους ποδοσφαιριστές του πριν αλλά και κατά την διάρκεια παιχνιδιών που "καιγόταν" το γήπεδο, αυτός έμαθε στους ποδοσφαιριστές του ότι δεν υπάρχουν επιθετικοί και αμυντικοί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και ότι η άμυνα ξεκινά από τους επιθετικούς ενώ η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα.
Γνωστά όλα αυτά και αναρωτιέμαι: Μήπως τα γράφω μάταια;
Μήπως οι αντίπαλοι τα γνωρίζουν ή τα γνώριζαν όλα αυτά. Αν ναι, προς τι τόση φασαρία;
Εδώ είναι και το νόημα του τίτλου μας...
Να πέσει ο Α.Ο.Κ στην παγίδα "του φαβορί", που μετονομάστηκε σε ομάδα "με άστρο", για να καταλήξει σε ομάδα που "δεν αντέχει". Όλα αυτά που ακούγονται από τις αντίπαλες πλευρές είναι για να αποπροσανατολίσουν τους ποδοσφαιριστές μας, να χάσουν την ψυχραιμία τους, να απολέσουν την ταυτότητα που με κόπο και σκληρή δουλειά απέκτησαν φέτος, να "ξεκλειδώσουν" τον στόχο που έχουν "λοκάρει" και είναι ο μόνος τον οποίο βλέπουν πλέον: Την άνοδο στην Γ' Εθνική Κατηγορία.
Τώρα είναι η στιγμή να "δράσει" και πάλι ο Αλέξης Μαντζούνης, ήρθε η ώρα να αρχίσει και πάλι τις ντόπες του στην ομάδα. Σίγουρα δεν έχει πάψει στιγμή να στηρίζει τα παλικάρια του, όπως ο ίδιος αποκαλεί τους ποδοσφαιριστές του, και να αναγνωρίζει ότι καταθέτουν την ψυχή τους σε κάθε αγώνα. Τώρα όμως είναι η στιγμή να τους "κλείσει" τα αφτιά και να τους κρατήσει στις ράγες που ο ίδιος έστρωσε.
Γιατί πριν το αναμενόμενο μπαράζ με τους Σπαρτιάτες, πρέπει πρώτα να διεκπεραιωθούν δυο υποχρεώσεις με απόλυτη επιτυχία, νίκη αύριο με τους Αργολιδείς και φυσικά, νίκη στο Άστρος με τους... "άμπαλους".
Γιατί εκεί κρύβονται οι κίνδυνοι, εκεί επενδύουν οι δημιουργοί της φασαρίας. Αυτό επιδιώκουν, να "γεμίσει" το μυαλό των κυανόλευκων με "εικόνες μπαράζ" ώστε να σκοντάψουν νωρίτερα...
Αλέξη, το νου σου
Όταν δέχεσαι γκολ από ένα στημένο με το καλησπέρα στην πιο καυτή έδρα που έχεις επισκεφτεί φέτος, μπροστά σε "εχθρικό" κοινό, όταν έχεις ισορροπήσει το παιχνίδι και σε μια "αναμπουμπούλα" στην άμυνα, πριν τη λήξη των πρώτων 45' δέχεσαι το δεύτερο γκολ και καταφέρνεις να "σώσεις" την παρτίδα εμποδίζοντας τους γηπεδούχους να γευτούν την νίκη τους, τότε μόνο τρόμο και σεβασμό μπορείς να προκαλέσεις στους αντιπάλους σου.
Σεβασμό γιατί κατάφερες, με τόσες ελλείψεις, να σταθείς άξια και τρόμο γιατί ακόμα και με την πλάτη στον τοίχο μπορείς να αντιδράσεις...
Όλοι τους σκέφτηκαν, "αν μπόρεσε στο καμίνι, τι θα κάνει στο ουδέτερο;"
Πρέπει λοιπόν αυτά τα παιδιά να αφήσουν τις δηλώσεις έξω από το μυαλό τους, να "κλειδώσουν" πρώτα την θέση που οδηγεί στον αγώνα δίχως αύριο και μετά να σκεφτούμε τα υπόλοιπα.
Σίγουρα αυτά που γράφουμε ο κόουτς τα γνωρίζει και τα έχει σκεφτεί. Μια υπενθύμιση και σε αυτά τα παιδιά όμως από έναν τρίτο σίγουρα δεν θα βλάψει.
Άλλωστε όσα γράφονται και λέγονται από εμάς πηγάζουν από την αγάπη μας για την ομάδα.
Καλή επιτυχία στην ομάδα μας αύριο. Ακόμα και εδω να σταματήσει το ταξίδι εμείς είμαστε "χωρτάτοι" από τον φετινό Α.Ο.Κ...
Ότι περισσότερο θα είναι το ιδανικό "επιδόρπιο"... δεν θα μας "χαλάσει"!

5 σχόλια:

  1. Aυτο μαλιστα ειναι ενα αθρο που ζηλευεις γιατι δεν το εγραψες εσυ. Συμφωνεις η διαφωνεις περιεχει επιχειρηματα με σωστα τεκμηριωμενο λογο χωρις φανφαρες και απαξιωση σε κανεναν αντιπαλο. Γεωργουτζο βλεπεις? δεν ειναι αναγκη να συμφωνουμε για εκτιμησουμε την σωστη και καλη δημοσιογραφια, πολλα μπραβο στον συντακτη ... (Κωστας Κρητικος, Σπαρτη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε παιδια τι έγινε σημερα Κυριακη τι σκορ έγινε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολύ ωραίο άρθρο, ποιός το υπογάφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα θέματα του ΑΟΚ καθώς και την παραπάνω άποψη, τα γράφει ο Παναγιώτης Σ. Ανδρινόπουλος

      Διαγραφή
  4. Μπράβο Παναγίωτη, αν και δεν σε θυμάμαι να παίζεις μπάλα , φαίνετε να έχεις πολύ κάλή αντίληψη του αθλήματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.