Ξερίζωσαν καρπούζια από μποστάνι στον Αγρίλη

Τα καρπούζια μέσα από μποστάνι ξερίζωσαν άγνωστοι στην περιοχή του Αγρίλη το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή. Το πρωτοφανές για την περιοχή συμβάν διαπιστώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής από τον ιδιοκτήτη, κάτοικο Φαρακλάδας, όταν πήγε να ποτίσει την καλλιέργειά του, στην περιοχή Λιθαρορίξη.
Εκπληκτος διαπίστωσε ότι σε 4 μεγάλες σειρές σε μια έκταση περίπου 2 στρεμμάτων είχαν κοπεί όλες οι ρίζες των καρπουζιών με σειρά και τα φυτά είχαν ήδη μαραθεί. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και άνδρες από το Α.Τ. Κυπαρισσίας έφτασαν στο σημείο προσπαθώντας να βρουν μια άκρη για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό.
Ο ιδιοκτήτης υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ οι έρευνες στρέφονται σε άτομα που είχαν πιθανόν διαφορές με τον ιδιοκτήτη. Αυτό που διαπιστώθηκε είναι πως αυτός ή αυτοί που προέβησαν σε αυτή την πράξη είχαν χρησιμοποιήσει πριόνι για να κόψουν τις ρίζες των φυτών, ενώ σε αρκετά σημεία είχαν κόψει και το λάστιχο άρδευσης.
Αν υπολογίσει κανείς τα έξοδα καλλιέργειας η ζημιά ανέρχεται σε 2.000 ευρώ περίπου, ενώ το ποσό αυτό ανεβαίνει σημαντικά καθώς θα πρέπει να συμπεριληφθεί και το χαμένο προσδοκώμενος όφελος από την συγκομιδή, που θα γινόταν περίπου σε ένα μήνα.

Του Κώστα Μπούρα από την "Ελευθερία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.