Από τον παράδεισο στην κόλαση

Ανεπανάληπτες στιγμές ζήσαμε όλοι όσοι βρεθήκαμε χθες στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Τεράστια η ένταση και ταχύτατη εναλλαγή συναισθημάτων που δυστυχώς μας στέρεψαν, έστω και προσωρινά κάθε ψυχικό απόθεμα, με αποτέλεσμα το μόνο που θα ήταν αδύνατο να κάνουμε ήταν να γράψουμε ανάλυση του αγώνα και των όσων διαδραματίστηκαν στο γήπεδο.
Καλώς ή κακώς πάνω από όλα παρακολουθούμε τον Α.Ο.Κ σαν φίλαθλοι και όχι σαν επαγγελματίες αρθρογράφοι, με αποτέλεσμα πολλές φορές το συναίσθημα να μας κρατάει πίσω.
Τι να πούμε; Όταν κερδίζεις στο 60ο λεπτό 2-0 και μάλιστα με υπεροχή μέχρι εκείνο το σημείο και στο χρονικό διάστημα που θεωρείται το δυνατό σου σημείο δέχεσαι τρία γκολ, η κριτική περισσεύει.
Ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά, θα ειπωθούν και θα γραφτούν ακόμα περισσότερα.
Αυτό που μένει είναι η γλυκόπικρη γεύση της φανταστικής φετινής πορείας, τις πολύ καλής εμφάνισης στα μπαράζ αλλά και η άνευ προηγουμένου παράδοση μετά το 2-0 στον αγώνα του Περιστερίου.
Όλα ξεκίνησαν με ένα «πάγωμα» στα χαμόγελα, όταν ελάχιστα λεπτά πριν την έναρξη ο Θοδωρής Ντουγέρογλου, έπεσε κάτω σφαδάζοντας κυριολεκτικά από τους πόνους, γεμίζοντας φόβους ότι υποτροπίασε παλαιότερος τραυματισμός και υπήρχε πιθανότητα να μην ξεκινήσει.
Φυσικά ο Θοδωρής και με την βοήθεια της ιατρού της ομάδας, τελικά ξεκίνησε τον αγώνα και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Στον αγωνιστικό χώρο για 60’, αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα σχόλια του τεχνικού των Λακώνων στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις, υπήρχε μια και μόνο ομάδα.
Από το πρώτο λεπτό φάνηκαν οι διαθέσεις της ενώ στο 5’, ο Λυδιώτης έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει από πολύ πλεονεκτική θέση στο ύψος της μικρής περιοχής, ενώ από την ίδια περίπου θέση ο αρχηγός του Α.Ο Κυπαρισσίας αστόχησε και πάλι στο 45’
Η συνέχεια ιδανική, συγκεντρωμένο παιχνίδι, καλή κυκλοφορία και κατοχή μπάλας, στοιχεία που δεν είχαμε δει στο πρώτο παιχνίδι με την Σπάρτη ενώ και στο δεύτερο στην Λακωνική πρωτεύουσα, το είδαμε κατά διαστήματα. Η ομάδα που ήξερε τι ήθελε και ήξερε και πως θα το πάρει. Μια Κυπαρισσία ψυχωμένη και διψασμένη για νίκη και πρόκριση που γέμιζε ενθουσιασμό τις 2.000 φιλάθλων που βρέθηκαν στο πλευρό της.
Αποτέλεσμα της καλής εμφάνισης, μετά τις αρκετές ευκαιρίες του α’ ημιχρόνου το πρώτο γκολ για τον Α.Ο.Κ με σκόρερ τον Φώτη Παναγόπουλο και δημιουργό τον Γιώργο Λυδιώτη ήρθε στο 54ο λεπτό.
Ο τελευταίος με μια όμορφη μπαλιά βρήκε τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Φ. Παναγόπουλο και αυτός, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας των φιλοξενούμενων, εκτέλεσε με ένα όμορφο σουτ τον Γαρόζη.
Μόλις δύο λεπτά αργότερα και χωρίς να προλάβουν να συνέλθουν οι Σπαρτιάτες οι κυανόλευκοι, με σκόρερ τον Κόλλια, ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 2-0, σαστίζοντας τους ποδοσφαιριστές του Κατσίχτη και παγώνοντας κυριολεκτικά την κερκίδα όπου βρίσκονταν οι 2 και πλέον χιλιάδες φίλαθλοι των τυπικά φιλοξενούμενων.

Ωστόσο, παρότι έμπειρη η ομάδα της Κυπαρισσίας, δεν κατάφερε να διαχειριστεί καλά τα πρώτα λεπτά μετά την επίτευξη του 2ου τέρματος, και στην πρώτη αντεπίθεση που εξαπέλυσαν οι Σπαρτιάτες, ήρθε και η μείωση του σκορ σε 2-1 με σκόρερ τον Ηλία Αναστασάκο.
Αυτό ήταν και το πρώτο κομβικό σημείο, όπως μας δήλωσε μετά την λήξη του αγώνα ο Αλέξης Μαντζούνης.
Η Σπάρτη, ανέκτησε ηθικό και μάζεψε όλες τις δυνάμεις της εξαπολύοντας αντεπίθεση διαρκείας, πιέζοντας ασφυκτικά την ομάδα μας. Παρότι θα μπορούσαμε να πούμε ότι και ο βοηθός του κυρίου Γιάχου που ήλεγχε την περιοχή του Α.Ο.Κ επέτρεπε να εξελίσσονται φάσεις με εμφανώς εκτεθειμένους τους επιθετικούς της Σπάρτης, εντούτοις, οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά την ομάδα μας για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Είδαμε αδικαιολόγητη έλλειψη συγκέντρωσης και έλλειψη ψυχραιμίας από αρκετούς ποδοσφαιριστές ενώ το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν η αποβολή του Αλέξη Μαντζούνη, σε μια αψυχολόγητη αντίδρασή του να διαμαρτυρηθεί στον διαιτητή, εισερχόμενος στον αγωνιστικό χώρο. Όπως ο ίδιος είπε μετά, ήταν το δεύτερο κομβικό σημείο που σημάδεψε τον αγώνα και άλλαξε την ροή του.
Η αλήθεια είναι πως ίσως και η απόφαση του κ. Γιάχου να ήταν κάπως αυστηρή, ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος αποχωρώντας από το γήπεδο σε εμάς και τον Αλέξη Μαντζούνη «ο κανονισμός είναι σαφής, είσοδος στον αγωνιστικό χώρο σημαίνει αποβολή από το γήπεδο»!!
Εκεί η ομάδα έδειξε να καταρρέει.
Οι ποδοσφαιριστές έδειχναν να τα έχουν χαμένα δίνοντας όλο και περισσότερο χώρο στους Σπαρτιάτες. Άντεξαν στην πίεση για 27 λεπτά περίπου όταν στο 85ο λεπτό ο Γκολέμης βρέθηκε απέναντι από τον Ντουγέρογλου και έφερε το ματς στα ίσια.
Εκεί οι κυανόλευκοι έδειξαν να χάνουν κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια τους, είδαν το όνειρο να γκρεμίζεται και δεν πίστεψαν ότι μπορούσαν να πάνε το παιχνίδι στην παράταση.
Σε 4 λεπτά από την ισοφάριση και μόλις 3 λεπτά πριν το τελευταίο σφύριγμα, ο Αναστασάκος, που ήταν και πάλι ο κορυφαίος των Λακώνων, έκανε άνω κάτω την άμυνα της Κυπαρισσίας νικώντας για δεύτερη φορά ο ίδιος τον Ντουγέρογλου στο παιχνίδι και τρίτη συνολικά για την ομάδα του, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 και στέλνοντας την ομάδα της Κυπαρισσίας στο καναβάτσο.
Ανάμεικτα συναισθήματα από όλους για την μεγάλη πορεία, στην συγκλονιστική εμφάνιση αλλά και την απρόσμενη ήττα, έτσι όπως εξελισσόταν το παιχνίδι. Οι φίλαθλοι της ομάδας χειροκρότησαν θερμά τους νικητές μας, έστω και ηθικά, ενώ και οι ποδοσφαιριστές, μέσα σε κλάματα πολλοί από αυτούς, ανταπόδωσαν το χειροκρότημα.
Το όνειρο συνεχίζεται και ο Α.Ο.Κ έδειξε ότι είναι πρωταγωνιστής, δεν είναι ομάδα της μιας σεζόν. Όλοι έδωσαν ραντεβού για του χρόνου όπου υποσχέθηκαν, αν όλα πάνε καλά να φέρουν την άνοδο πολύ πριν από αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία, λέγοντας έστω και χαριτολογώντας, πως «το πάθημα της Σπαρτής από το Κιβέρι την προηγούμενη σεζόν, μάλλον της έγινε μάθημα, το φετινό θα γίνει το δικό μας…»
Ο πρόεδρος Γιώργος Φωτεινός δήλωσε ότι "η Κυπαρισσία είναι για αν πρωταγωνιστεί, εμείς σαν συμβούλιο είμαστε επιχειρηματίες της πόλης μας και αγωνιζόμαστε για το καλό της. Μια καλή πορεία της ομάδας είναι και για το καλό της πόλης μας και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε," αφήνοντας ευθέως να εννοηθεί πως και του χρόνου ο Α.Ο.Κ θα είναι πρωταγωνιστής.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΟ Κυπαρισσίας (Αλέξης Μαντζούνης): Ντουγερόγλου, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Ανδρουτσής, Γαργαρώνης, Λυδιώτης (C), Ντιόπ, Καμποσιώρης, Φ. Παναγόπουλος, Χ. Παπαγεωργίου (λ.τρ. 68′ Θεοδωρακόπουλος), Κόλλιας (71′ Γεωργιόπουλος).

ΑΕ Σπάρτης (Αργύρης Κατσίχτης): Γαρόζης, Κόπελας, Πρασσάς, Πανάκης, Σπηλιωτόπουλος, Χοτζάι, Γεωργακόπουλος (4′ λ.τρ. Κορώνης) (82′ Πολυκρέτης), Τσούκλης, Αναστασάκος, Σεμερτζίδης, Χαλίλι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Γιάχος (Χίου) με βοηθούς τους κ.κ. Γκαρατζίκα και Απτόσογλου (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο κ. Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) 

1 σχόλιο:

  1. ΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...ΠΟΝΕΣΑΜΕ ΠΟΛΥ.ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚ.ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ.ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΕΚΑΤΣΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ...ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ,ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,ΔΙΟΙΚΗΣΗ,ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ.ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.