Διαγωνισμός για το Τουριστικό Αετού στην Τριφυλία

Την έναρξη των διαδικασιών για τη διενέργεια δημοπρασίας του Τουριστικού Περιπτέρου Αετού αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας, καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα το Τουριστικό έχει μείνει κλειστό. Με άλλη απόφασή του το Σώμα λίγο νωρίτερα είχε απορρίψει αίτηση πρώην ενοικιαστή για διαγραφή μέρους από τα μισθώματα και τις προσαυξήσεις που φτάνουν περίπου τα 61.000 ευρώ, αν και του έδειξε το δρόμο να κάνει αγωγή κατά του δήμου.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Πανουσιοπούλου τόνισε ότι βασιζόμενοι στις διατάξεις και σύμφωνα με την εισήγηση της Οικονομικής Υπηρεσίας δεν μπορούν να γίνουν διαγραφές. Από την πλευρά του ο ενοικιαστής με την αίτηση του ζητούσε μείωση του ποσού λόγω κατασκευών που είχε κάνει στο ακίνητο και τις είχε επιβαρυνθεί ο ίδιος.
Από εκεί και πέρα τη δυνατότητα αγωγής κατά του Δήμου επισήμαναν τόσο η κ. Πανουσιοπούλου όσο και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Μπακούρος, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να πιάνονται από το γράμμα του νόμου, αλλά να λαμβάνουν υπόψη την οικονομική κατάσταση του καθενός.
Σε ό,τι αφορά την ενοικίαση του Τουριστικού Αετού υπήρχε αίτηση του συλλόγου του χωριού για να του παραχωρηθεί - την οποία ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ευστάθιος Ανδρινόπουλος.
Ομως όπως τονίστηκε από το δήμαρχο Παναγιώτη Κατσίβελα, αυτό μπορεί να γίνει -και έχει γίνει- σε μικρά χωριά. Στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να εξαντλήσουν όλα τα δεδομένα, και μόνο τότε μπορεί το αίτημα να εξεταστεί.

Κ.Μπ. από την "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"

1 σχόλιο:

  1. Ακούς κ Δήμαρχε
    Να γίνει διαγωνισμός -δημοπρασία -ενοικίαση και για το Δημοτικό καφενείο Στασιού.
    Και να αφήσουν κατά μέρος τις λαμογιές που θέλουν να κάνουν με απλη ανάθεση κάποιοι ξύπνιοι ιθύνοντες .
    Να γίνουν όλα νόμιμα και σωστά με την έγκριση και εποπτεία του Δημ Συμβουλίου .Κρίμα να μην έχει καφενείο αυτό το όμορφο χωριουδάκι.Μας ενδιαφέρει να ανοίξει σύντομα να είναι όλα σύννομα και ελεγχόμενα από τον Δήμο Τριφυλίας,.Δεν μας νοιάζει ποιος θα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.