Ξανά αιτήσεις οι αναπληρωτές. Με απόφαση του ΣτΕ ευνοούνται παλαιότεροι αναπληρωτές επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, 2002-2008

Την γκάφα του παραδέχθηκε σήμερα Πέμπτη το υπουργείο Παιδείας για τις προσλήψεις των αναπληρωτών στα σχολεία Γενικής Εκπαίδευσης, τα Μουσικά και τα Ειδικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2015-2016 και πλέον, μετά την προκήρυξη των εκλογών, η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να ολοκληρώσει τη διαδικασία.
Νέα ταλαιπωρία περιμένει τους εκπαιδευτικούς που αγωνιούν για μία θέση αναπληρωτή εν μέσω υψηλής ανεργίας στον κλάδο.
Ειδικότερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας ανέστειλε την εγκύκλιο για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Η δημοσίευση βέβαια πρέπει να είναι σύμφωνη με το σκεπτικό της απόφασης του ΣτΕ 527/2015, το οποίο ευνοεί τους αναπληρωτές επιτυχόντες παλαιότερων ΑΣΕΠ από το 2002 έως και το 2008.
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι εν όψει προκήρυξης βουλευτικών εκλογών, θα ζητηθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση, η απαιτούμενη σχετική έγκριση από την αρμόδια Επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας να ενεργοποιηθούν άμεσα οι σχετικές διαδικασίες υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών και θα κληθούν οι υποψήφιοι να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.
Το υπουργείο σημειώνει ότι αίτηση πρέπει να υποβάλουν και οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση πριν από την έκδοση της σχετικής απόφασης του Τμήματος Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να απαιτείται η εκ νέου κατάθεση ήδη προσκομισθέντων δικαιολογητικών. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Εκπαίδευσης ανάλογα με την βαθμίδα του εκπαιδευτικού.
Την ίδια στιγμή ο τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης δήλωσε ότι «τα χειρότερα έπονται για τα σχολεία μας παρά το τέλος της θητείας του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά.
Τα αποτελέσματα της ανεύθυνης πολιτικής αυτού και των συνεργατών του, κατά το διάστημα της επτάμηνης θητείας τους, καθίστανται εμφανή μέρα με τη μέρα και θα μας ταλαιπωρούν για πολύ καιρό ακόμη»
Ο κ. Φορτσάκης υπενθύμισε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του υπ. Παιδείας Δημήτρη Χασάπη ότι υπάρχει η σκέψη η έναρξη του σχολικού έτους να καθυστερήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας οριασμένοι εκ των 13 Περιφερειακών Διευθυντών της χώρας πρότειναν τα σχολεία αντί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου, να ανοίξουν την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Και αυτό με στόχο να γίνουν οι διαδικασίες (αποσπάσεις μονίμων, προσλήψεις αναπληρωτών κ.ά.) και να καλυφθούν κάποιες ελλείψεις από τις συνολικά 25.000. Η πρόταση δεν υιοθετήθηκε για τους προφανείς λόγους εν μέσω προεκογικής περιόδου, αλλά καταδεικνύει την οξύτητα του προβλήματος.
Αντίθετα, εξετάζεται η έναρξη να μετατεθεί από την Παρασκευή 11/9 την Δευτέρα 14/9. «Με λίγα λόγια, το υπουργείο Παιδείας ακόμη δεν γνωρίζει πότε θα καταστεί εφικτό να ανοίξουν τα σχολεία μας, εξαιτίας της εγκληματικής αδράνειας που επέδειξε μέχρι σήμερα ως προς τη συνολική αντιμετώπιση των σχετικών προβλημάτων. Μπροστά στα μείζονα προβλήματα που έχει δημιουργήσει, ο υπουργός Παιδείας κ. Αριστείδης Μπαλτάς επιλέγει τη “λιποταξία” μέσω παραίτησης, από κοινού με τα άλλα μέλη της Κυβέρνησης, που έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα «ανάλογες» επιδόσεις. Η φυγή του αυτή δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του που υφίστανται στο ακέραιο και θα τον βαρύνουν και στο μέλλον»

Του Απόστολου Λακασά από το kathimerini.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.