Μεσσηνιακό «άρωμα» στις ιδιωτικοποιήσεις με τη μαρίνα της Πύλου


Και μεσσηνιακό «άρωμα», έχουν οι 55 δράσεις τις οποίες η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς σε αυτές περιλαμβάνεται και η μαρίνα της Πύλου. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε προχθεσινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», οι 55 δράσεις είναι ένα «παράρτημα του νέου Μνημονίου το οποίο, αν και ψηφίστηκε στη Βουλή, ουδέποτε διαβιβάστηκε στους βουλευτές και έγινε γνωστό από την κατάθεση της δανειακής σύμβασης στο ολλανδικό κοινοβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ».
Η λίστα περιέχει μια σειρά κατεπείγουσες δράσεις, που, στην πλειονότητά τους θα πρέπει να υλοποιηθούν από τη νέα κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν με στόχο να ‘ξεκλειδώσει’ το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Σε αυτές περιλαμβάνονται οι σταθμοί διοδίων, οι ιδιωτικοποιήσεις ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ, τα αεροδρόομια, ο ΟΛΠ και ο ΟΛΘ, ο ΟΤΕ, το Ελληνικό, η ΕΥΑΘ, ο ΟΔΙΕ, η ΔΕΣΦΑ, αλλά και τα ακίνητα του Δημοσίου. Όσον δε αφορά στις μαρίνες, υπάρχει ονομαστική αναφορά σε αυτήν της Πύλου, σύμφωνα με την οποία πρέπει να ολοκληρωθεί η στρατηγική περιβαλλοντική μελέτη για την επένδυση.
Επισημαίνεται επίσης ότι το συντομότερο δυνατόν θα πρέπει να απαλλαγούν με νόμο από τον ΕΝΦΙΑ οι παραχωρησιούχοι, αλλά και το ότι θα πρέπει να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για τη μαρίνα του Αλίμου.

Πηγή: tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.