Στο έλεος των διαρρηκτών οι πολίτες της Κυπαρισσίας, μόνο χθες δύο κρούσματα στο Μεμί. Αδύναμη να αντιδράσει η αστυνομία με το ελάχιστο προσωπικό που διαθέτει.

Κυριολεκτικά στο έλεος των διαρρηκτών βρίσκονται ολόκληρες περιοχές στα περίχωρα της πόλης μας, καθώς η Αστυνομική Υποδιεύθυνση Κυπαρισσίας αδυνατεί να ανταπεξέλθει στο έργο της εφόσον η δύναμη που διαθέτει αρκεί μόνο για να κρατείται το κτήριο ανοιχτό.
Χαρακτηριστικά η βραδινή βάρδια γίνεται με 2 άτομα ενώ και κατά την διάρκεια της μέρας ο τομέας ευθύνης είναι τέτοιος που κυριολεκτικά θα έπρεπε να διαθέτουν ιπτάμενα μέσα για να τον καλύψουν όλο σε επίπεδο έστω περιπολίας. Για πραγματική αστυνόμευση φυσικά ούτε λόγος.
Η καθημερινή προσπάθεια του προσωπικού του Α.Τ Κυπαρισσίας είναι έντονη και επίπονη αλλά αυτό και μόνο δεν αρκεί, ενώ και οι ανθρώπινες αντοχές έχουν και αυτές όρια. Όσο για τα μέσα, πενιχρά έως ανύπαρκτα καθώς μέχρι πρότινος όλη η δουλειά γινόταν με ένα συμβατικό όχημα καθώς τα περιπολικά είναι ακινητοποιημένα ελλείψει συντηρήσεως. Η έλλειψη μέσων και προσωπικού έχουν επιτρέψει στους επίδοξους διαρρήκτες να «χτυπούν» με θράσος ακόμα και αργά το πρωί και πολλές φορές με τους ιδιοκτήτες να βρίσκονται εντός της οικίας τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα το ένα προχθές, το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο και το άλλο μόλις χθες το πρωί.
Συγκεκριμένα το βράδυ της Παρασκευής οι ιδιοκτήτες κατοικίας στο Μεμί άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο στην πόρτα του σπιτιού τους. Έντρομοι άνοιξαν τα φώτα και μετά από λίγο διαπίστωσαν ότι απέτρεψαν προσπάθεια εισόδου στο σπίτι τους από διαρρήκτες οι οποίοι αγνοούσαν το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες βρισκόντουσαν στο σπίτι τους και κοιμούνταν. Μόλις το αντιλήφθηκαν τράπηκαν σε φυγή.
Το ακόμα μεγαλύτερου θράσους περιστατικό συνέβη όμως χθες το πρωί και απετράπη από την επέμβαση γείτονα και συγγενή, μέλους του Δ.Σ Τριφυλίας.
Ήταν γύρω στις 11:00 όταν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ Τριφυλίας κ. Δημήτρης Κουτσούλης, άκουσε έναν έντονο θόρυβο και σπάσιμο τζαμιών σε γειτονική του κατοικία.
«Καθόμουν στην βεράντα και έπινα τον καφέ μου όταν άκουσα ένα δυνατό θόρυβο και ακολούθησε σπάσιμο τζαμιών» μας είπε. «Αμέσως διαπίστωσα ότι προήλθε από το σπίτι συγγενών μου οι οποίοι είχαν φύγει νωρίς για να πάνε στην Αθήνα να ψηφίσουν. Πήγα προς το σπίτι και μόλις είδα την εξώπορτα ανοιχτή φώναξα δυνατά δήθεν τους συγγενείς μου ενώ δεν πλησίασα πολύ για να μην βρεθώ απέναντί τους. Τότε είδα να πετάγονται έξω δύο άνδρες και να τρέχουν μακριά. Μπήκα στο σπίτι μαζί με άλλους γείτονες που ήρθαν και ευτυχώς είδαμε ότι δεν είχαν προλάβει να κάνουν το σπίτι άνω κάτω».
Τον ρωτήσαμε για την κατάσταση στην περιοχή και μας απάντησε:
«Συχνό φαινόμενο το να μπαίνουν στα σπίτια εδώ γύρω και ειδικότερα στα εξοχικά. Αλλά τα τελευταία περιστατικά δείχνουν ότι πλέον μπαίνουν όπου να’ ναι και όποτε να’ ναι. Να, μία πολύ καλή μέρα και με κόσμο γύρω δεν δίστασαν να σπάσουν το σπίτι των συγγενών μου χθες».
Παρότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις σε αυτά τα θέματα, ελπίζουμε να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις και να επανδρωθούν επαρκώς το Αστυνομικό και το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Κυπαρισσίας ώστε να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.
Άλλωστε, αν ενισχυθεί με προσωπικό η Αστυνομική Υποδιεύθυνση, η αυξημένη παρουσία αστυνομικών στην περιοχή θα λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κακόβουλες σκέψεις διαρρηκτών που λυμαίνονται την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.