Παίζουν «κρυφτούλι» οι φορτηγατζήδες.Τη Τεταρτη αποφασιζουν.

Χωρίς να ληφθεί καμιά απόφαση ολοκληρώθηκε, λίγο πριν από τις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά με πρωτοβουλία του προέδρου των εμπόρων κ. Κροκίδη και τη συμμετοχή του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση και να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις των μεταφορέων, ώστε να τροφοδοτηθεί η αγορά.
Στη διάρκεια της συνάντησης οι εκπρόσωποι του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου επανέλαβαν την έκκληση να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις για μία εβδομάδα, ώστε να πάρει «ανάσα» η αγορά, που ήδη ασφυκτιά από την έλλειψη προϊόντων και την τιμή διακίνησης των αγαθών.
Οι εκπρόσωποι των μεταφορέων δήλωσαν ότι θα συνέλθουν ξανά την Τετάρτη το απόγευμα για να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με συνδικαλιστές,τη θέση της αδιάλλακτης στάσης πήρε ο έντονος προβληματισμός,μετά και την «κραυγή» αγωνίας που εξέπεμψε ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος,ο οποίος απειλείται με οικονομική κατάρρευση,λόγω των ελλείψεων στην αγορά και τη μη διακίνηση των προϊόντων.
Η τάση που επικράτησε στη συνάντηση ήταν μάλλον
προς την αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά δεν ελήφθη καμία απόφαση,καθώς στις 4 το απόγευμα,στον Πειραιά, θα έχουν και νέα συνάντηση με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου,στην οποία ενδέχεται να παραστούν επίσης ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.Μετά τη συνάντηση αυτή,οι μεταφορείς αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων.

Αμετακίνητη η κυβέρνηση

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως ξεκαθαρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα συνάντησης των μεταφορέων και των εμπόρων με τον πρωθυπουργό και η θέση που διατυπώνεται από επίσημα χείλη είναι ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε, είναι πλέον νόμος τους κράτους και όσοι τον παραβιάζουν θα υποστούν τις προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.