Νέα Δημοκρατία - Χωρίς Μεσσήνιους η νέα ηγετική ομάδα.

Με τη νέα ηγετική ομάδα, στην οποία δεν υπάρχει Μεσσήνιος, που θα ανακοινώσει πιθανότατα αύριο Δευτέρα και το ολοκαίνουριο... σπιτικό στη Λ. Συγγρού, όπου μετακομίζει στις 15 του μήνα, ο Αντώνης Σαμαράς κάνει ποδαρικό στο 2011 και προετοιμάζεται έτσι να υποδεχθεί τις καθοριστικές προκλήσεις, με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος τους επόμενους μήνες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα, ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε αλλεπάλληλες επαφές με βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, προκειμένου να καταλήξει στα πρόσωπα και στη δομή του γαλάζιου ανασχηματισμού, με τον οποίο φιλοδοξεί από τη μια να διαμορφώσει μια ισχυρή ομάδα, που θα κληθεί να δώσει τη μάχη ακόμη και των πρόωρων εκλογών την άνοιξη, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις της Ρηγίλλης για την κατάρρευση του κυβερνώντος κόμματος, και από την άλλη να βελτιώσει την απόδοση του κομματικού μηχανισμού με τις οργανωτικές αλλαγές που θα ανακοινώσει.

Από το γραφείο του προέδρου της Ν.Δ. έχουν περάσει πολλοί, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιάννης Μανώλης, σε κανέναν όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά του ο κ. Σαμαράς για τις σκέψεις και τις αποφάσεις του. Όλες οι πληροφορίες, όμως, επιμένουν ότι η επιλογή του είναι η συγκρότηση μίας γαλάζιας σκιώδους κυβέρνησης, που θα αναλάβει τη χάραξη μίας πιο έντονης αντιπολιτευτικής στρατηγικής και τον έλεγχο της εφαρμογής της από τους υπόλοιπους τομεάρχες. Στόχος είναι το επόμενο διάστημα η Νέα Δημοκρατία να ασκήσει ένα ασφυκτικό πρέσινγκ στην κυβέρνηση για όλα τα θέματα, φιλοδοξώντας να πάρει κεφάλι στην πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά και στις δημοσκοπήσεις, μηδενίζοντας τη διαφορά από το κυβερνών κόμμα.
Κυρίαρχη εκτίμηση της Ρηγίλλης είναι ότι οι δύο μονάδες διαφορά που έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις «το αμέσως προσεχές διάστημα θα έχουν μηδενιστεί και η Ν.Δ. δε θα αργήσει να πάρει το προβάδισμα, μπαίνοντας ξανά σε τροχιά εξουσίας, με το κυβερνών κόμμα να υφίσταται τη φθορά της καθολικής αποδοκιμασίας των πολιτών για τις επιλογές του, και κυρίως τις αστοχίες του». Και με αυτήν την προοπτική θα αναπτυχθεί η αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος τους επόμενους μήνες απέναντι στην κυβέρνηση. Σκληρή κριτική στο εσωτερικό, κυρίως στα θέματα της οικονομίας και των εργασιακών σχέσεων, αλλά και ανάληψη εθνικών πρωτοβουλιών στο εξωτερικό, όπως η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στον Ζοζέ Μπαρόζο υπέρ της αναγκαιότητας έκδοσης ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Οι νέοι αξιωματούχοι
Τα πρόσωπα που αναμένεται να αξιοποιηθούν και να κληθούν να αναλάβουν ρόλο στο νέο ηγετικό σχήμα είναι πολλά και οι επιλογές του προέδρου του κόμματος, όπως λένε στενοί συνομιλητές του, «θα απηχούν την προσήλωσή του στην ενίσχυση της ενότητας στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και στην αξιοποίηση στελεχών όλων των τάσεων, προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα εσωστρέφειας και να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη βάση ότι η Ν.Δ. προχωράει μπροστά, ξεπερνώντας το αμαρτωλό παρελθόν της».
Ο Νίκος Δένδιας, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Κώστας Τζαβάρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κώστας Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Χρήστος Ζώης, ο Σίμος Κεδίκογλου, ο Χρήστος Σταϊκούρας (δεν αναφερόμαστε στους κομματικούς Ν. Μηταράκη, Γ. Μανώλη, Δ. Σταμάτη κ.ά., που ούτως ή άλλως παραμένουν στα πόστα τους) και πιθανώς ο Νίκος Λέγκας από τα Τρίκαλα, ο Κώστας Τσιάρας από την Καρδίτσα και ο Κώστας Μουσουρούλης από τη Χίο είναι τα πρόσωπα που θα εντάξει ο Αντώνης Σαμαράς στο νέο ηγετικό σχήμα. Η συμπερίληψη βουλευτών σχεδόν απ’ όλες τις περιφέρειες φανερώνει τη διάθεση του Αντ. Σαμαρά να υπάρξει πανελλαδικός συναγερμός για ανάκαμψη της Ν.Δ. Ταυτόχρονα, εκτιμάται ότι συνιστά άνοιγμα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και είναι «σήμα» των μελλοντικών προθέσεων του προέδρου της Ν.Δ.
Κρίσιμο παραμένει το θέμα της αντικατάστασης του Πάνου Παναγιωτόπουλου και της εκπροσώπησης του κόμματος. Η απομάκρυνση του νυν εκπροσώπου από τη θέση του είναι ειλημμένη απόφαση, με τον Πάνο Παναγιωτόπουλο να αναλαμβάνει τη θέση του τομεάρχη Εξωτερικών ή Άμυνας, μιας και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκτός των καθηκόντων του αντιπροέδρου, ηγείται και της επιτροπής του κόμματος για την αναθεώρηση του Συντάγματος, οπότε είναι μάλλον λογικό να παραδώσει τη θέση του σκιώδους ΥΠ.ΕΞ.
Όσο για το νέο γαλάζιο εκπρόσωπο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιθυμεί τη θέση αυτή να καταλάβει εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, και τις περισσότερες πιθανότητες συγκεντρώνει (εφόσον αποδεχθεί την πρόταση που του έγινε) ο δημοσιογράφος και πρώην διευθυντής του «Έθνους», Γιώργος Χαρβαλιάς. Ερώτημα, επίσης, παραμένει αν θα ανατεθεί μεγαλύτερος ρόλος στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος επανήλθε στο κομματικό προσκήνιο με την ανάληψη της θέσης του προέδρου του Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θέλει να συνδυάσει την ανακοίνωση των αλλαγών σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο με τη μετακόμιση του κόμματος στα νέα γραφεία της Λ. Συγγρού, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη μιας νέας περιόδου για την κεντροδεξιά παράταξη, που μπαίνει στο 2011 με έναν και μοναδικό στόχο: Να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν…

-Του Άκη Παυλόπουλου,
από τον «Κόσμο του Επενδυτή»

το διαβασαμε στο ''Θαρρος''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.