Ανακυκλωση πλαστικων.Αρθρο - τοποθετηση στον προβληματισμο του Αγροτικου Συλλ. Φιλιατρων

Το αρθρο ανηκει στον Ειδικο Ανακυκλωσης - Διαχειρισης Απορριματων,κ.Γενναιο Σαρδελη.
Αγαπητοι ιστολογοι,σας γράφω σχετικά με την ανακύκλωση πλαστικών απο τα θερμοκήπια και αιτια,το αρθρο που διαβασα στο blog σας.(http://kyparissia-news.blogspot.com/2011/04/blog-post_3860.html)
Καταρχάς πρεπει να σας αναφερω οτι δεν γνωρίζω ποιος κάνει την συλλογή και εαν είναι αδειοδοτημένος κατάλληλα ή όχι,κάτι το οποιο πρέπει να ελεχθεί.
Απλά θέλω να σας ενημερωσω οτι η τιμή του πλαστικού αυτή της ποιότητας δεν είναι τόσο υψηλή όσο κάποιοι μπορεί να πιστεύουν.Νομίζω η κατηγορία πλαστικού είναι PET/LDPE και κάποιες φορές PP, είναι υλικά τα οποία δεν μπορούν στις περισσότερες περιπτώσεις να καλύψουν το κόστος συλλογής,ενω αυτό ισχύει γενικά με την ανακύκλωση και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες παρερμηνείες στο όλο θέμα.Δεν υπάρχει φθηνότερη μέθοδος από το κάψιμο και την ταφή για την ''εξαφανιση'' των πλαστικων αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά οικονομικούς όρους.
Αυτό που κερδίζουμε με την ανακύκλωση είναι το περιβαλλοντικό όφελος το οποίο είναι λίγο δύσκολο να υπολογιστεί με καθαρα μικροοικονομικά κριτηρια.
Για να κλείσω πρεπει να τονισω,πως το μοναδικό υλικό το οποίο δύναται να καλύψει το κόστος συλλογής και ανακύκλωσης είναι το αλουμίνιο και ο σίδηρος με τα παραγωγά του,πάντα σε συνδυασμό βέβαια με τις διεθνείς συγκυρίες και την ζήτηση που υπάρχει στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Οπότε το γεγονός οτι κάποιος δίνει δωρεάν υλικό,δεν σημαίνει απαραίτητα οτι αυτός που το παραλαμβάνει για να το μεταφέρει σε εγκαταστάσεις καθαρισμού και επεξεργασίας προς ανακύκλωση δημιουργεί κέρδος.
Αν έχω περισσότερες πληροφορίες για το προς ανακύκλωση υλικό θα μπορούσα να είμαι ακόμα πιο συγκεκριμένος στη τοποθετηση μου.

Με εκτίμηση
Γενναίος Σαρδέλης
MSc"Περιβάλλον Κ Ανάπτυξη" ΕΜΠ
Ειδικευμένος σε θέματα Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Απορριμμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.