Α.Ο.Κ: Τα λάθη πληρώνονται.Ήττα με 2-1 στο Δώριο

Σε ένα μέτριο παιχνίδι στο γήπεδο του Δωρίου ο Α.Ο.Κ πλήρωσε για μια ακόμα φορά τα αβίαστα λάθη των παικτών του και την μέτρια εμφάνιση των πρωτοκλασάτων από τους οποίους όλοι περιμένουν το "κάτι παραπάνω".
0-1
Μόλις στο 5' ο Λυδιώτης, με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ, έβαλε τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ κάνοντας τους Κυπαρίσσιους να σκεφτούν ότι "η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται" και ότι το απόγευμα θα είναι ευχάριστο.
Όμως οι εξαιρέσεις είναι για να επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Οι ποδοσφαιριστές του Εθνικού από το 20'-35' εξαπέλυσαν κατά μέτωπο επίθεση. Με συνεχή πίεση στο δεύτερο μισό του γηπέδου και μπροστά από τα καρέ του Μπέλλι είχαν στριμώξει για τα καλά τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ, πιέζοντας για την ισοφάριση. Σίγουρα δεν είναι η ομάδα που με την απόδοσή της δικαιολογεί την θέση της, είναι όμως ένα δουλεμένο σύνολο που γνωρίζει ακριβώς  τις δυνατότητές του και αγωνίζεται σύμφωνα με αυτές, δίνοντας έμφαση σε 2-3 καλές "μονάδες" που διαθέτει καθώς και με την καλή δουλειά που έχει κάνει στα στημένα.
Έτσι λίγο μετά τα μισά του ημιχρόνου ήρθε η ισοφάριση και η παγωμάρα στον πάγκο του Α.Ο.Κ καθώς άλλο ένα γκολ "ήρθε" από κακή εκτίμηση των παικτών του και ολιγωρία της άμυνας.
Τα επόμενα λεπτά κύλισαν βασανιστικά αργά, με ποδόσφαιρο χαμένο στην μετριότητα, χωρίς ρυθμό, χωρίς φάσεις, χωρίς επιθυμία για ένα δεύτερο γκολ και από τους 22 ποδοσφαιριστές, φτάνοντας στο "λυτρωτικό" για τους θεατές, σφύριγμα του Κωνσταντινέα.
Στο ημίχρονο ο Παναγόπουλος προσπάθησε να "ξυπνήσει" τους ποδοσφαιριστές του και να παρουσιάσουν την εικόνα που οι περισσότεροι γνωρίζουν και να παίξουν το ποδόσφαιρο που όλοι θαυμάσαμε στα Αρφαρά πριν από 15 μέρες.
Η επάνοδος στο αγωνιστικό χώρο για τον Α.Ο.Κ ήταν δυναμική μεν αλλά χωρίς αποτέλεσμα και συνέχεια δε.
Οι ποδοσφαιριστές των Τριφύλιων προσπάθησαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τα καρέ των γηπεδούχων αλλά οι προσπάθειές τους δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το σουτ του Κουρκουμέλη που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι (στην συνέχεια έσκασε κάτω και απομακρύνθηκε) αλλά και ένα επικίνδυνο σουτ από τον Μανδραπήλια δεν ήταν αρκετά για να δώσουν το κάτι παραπάνω στην εξέλιξη του παιχνιδιού, προς όφελος των φιλοξενούμενων πάντα.
Ο Παναγόπουλος θέλησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας με τον Alban Greca να αντικαθιστά στο 65΄τον Mitrov και τον Κιούτακ να περνάει στην θέση του Σιγέρη στο 68', έχοντας στο μυαλό του μόνο το διπλό.
Μόνο στο 90'+ πίστεψε και αυτός πως πρέπει να "συμβιβαστεί" με τον βαθμό της ισοπαλίας και προχώρησε στην αντικατάσταση του Μανδραπήλια από τον Σταματογιαννόπουλο καθαρά για λόγους τακτικής.
Ένα αποτέλεσμα που αν θέλουμε να το κρίνουμε, δεν θα ήταν άσχημο ειδικά αν μιλάμε για ένα ντέρμπι και μάλιστα εκτός έδρας.
Για άλλη μια φορά όμως η λανθασμένη συνεννόηση και η "χαλαρότητα", ίσως και από το λεπτό που βρισκόταν ο αγώνας, έφερε την ψυχρολουσία για τους φιλοξενούμενους και διατήρησε το αήττητο για τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα. Ήταν στο 93' και όλοι περίμεναν το τελικό σφύριγμα του Κωνσταντινέα, όταν σε ένα πλάγιο η μπάλα βρέθηκε στο πρώτο δοκάρι, μια κεφαλιά την έφερε στο πίσω δοκάρι δίνοντας την ευκαιρία στους παίκτες του Εθνικού να βάλουν ένα εύκολο όσο και ανέλπιστο γκολ, με τους αμυντικούς και τον τερματοφύλακα να κοιτάζουν μάλλον παγωμένοι τη φάση.
Μια χαλαρότητα που δεν αρμόζει στους ποδοσφαιριστές μιας ομάδας, η οποία έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα με μοναδικό στόχο την επιστροφή της στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Ακόμα και αν υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα, διαθέτει αρκετούς, έμπειρους παίκτες, οι οποίοι εκτός από το ότι οφείλουν να αποδεικνύουν πως αξίζουν να λαμβάνουν τα συμφωνηθέντα, θα έπρεπε να είναι και οι ηγέτες που θα καθοδηγούν και τους νεότερους.
Καλά είναι να "θριαμβολογούμε" μετά τις "πεντάρες" έστω και στον ουραγό, αλλά να βλέπουμε την ίδια ποιότητα και αποτελεσματικότητα και με πιο ποιοτικές ομάδες.
Βέβαια για να μην υπερβάλουμε και στην κριτική μας, θεωρούμε πως τα ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και όποιος προβλέπει νικητή μάλλον ρισκάρει να εκτεθεί. Η ομάδα έκανε αρκετά "στραβοπατήματα" πριν φτάσει στην σημερινή ήττα. Στραβοπατήματα  που αν τα είχε αποφύγει δεν θα ήταν τόσο "επώδυνο" το αποτέλεσμα στο Δώριο. Άποψη την οποία ασπάζεται και ο προπονητής του Α.Ο.Κ, Π.
Παναγόπουλος, στις δηλώσεις που μας έκανε κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μετά την επιστροφή της ομάδας από το Δώριο.
Ο Π. Παναγόπουλος στην επικοινωνία μας, δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια, παρόλα αυτά μας είπε ότι:
"Απαιτείται ψυχραιμία. Σίγουρα το -9 είναι μεγάλη διαφορά αλλά ποδόσφαιρο είναι και όλα γίνονται." Ο προπονητής του Α.Ο.Κ μας είπε "πως η διαφορά δεν έγινε σε έναν αγώνα και πως το χειρότερο σήμερα ήταν η εμφάνιση και όχι το αποτέλεσμα. Πιστεύω στους παίκτες μου και πιστεύω πως μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας έστω και αν πράγματι, βρισκόμαστε πλέον σε μειονεκτική θέση".
Στην ερώτησή μας για την απόδοση κάποιων έμπειρων  όσο και αμειβόμενων ποδοσφαιριστών μας είπε: "Δεν έχω να πω κάτι για κανέναν προσωπικά. Όπως οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις, έτσι και οι ήττες με εμφάνιση όπως η σημερινή, είναι ομαδική υπόθεση και όχι υπόθεση ενός ανδρός. Πιστεύω πως κάθε ομάδα δεν μπορεί να έχει μόνο έμπειρους παίκτες αλλά θα πρέπει να πλαισιώνουν τους έμπειρους και νέα παιδιά, με ταλέντο και προοπτική. Κάτι που συμβαίνει σε εμάς και είμαι σίγουρος πως έχουμε πολλά νέα και ταλαντούχα δικά μας παιδιά που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον της ομάδας."
Τέλος στην ερώτησή μας για τον σημερινό αντίπαλο μας είπε: " Όπως έχω ξαναπεί δεν ασχολούμαι με τους αντιπάλους μας. Εμένα με ενδιαφέρει το δικό μας παιχνίδι και η δική μας νοοτροπία και πιστεύω πως και στα δύο έχουμε να κάνουμε αρκετή δουλειά για να βελτιωθούμε. Κατανοώ τα όποια παράπονα της διοίκησης αλλά και του κόσμου καθώς οι προσδοκίες από την  ομάδα είναι μεγάλες και θα κάνουμε μια ουσιαστική όσο και απολογιστική κουβέντα τις επόμενες μέρες."
Για τον Α.Ο.Κ αγωνίστηκαν οι: Μπέλλι, Μαργαρώνης, Γαργαρώνης, Mitrov 65', Γιοργκαλη, Μπεγλεκτσής, Κουρκουμέλης, Λυδιώτης, Παναγιωτακόπουλος, Σιγέρης 68', Μανδραπήλιας 90'+
Αλλαγές: Greca Alban 65', Κιούτακ 68', Σταματογιαννόπουλος 90'+.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.