Εκδήλωση για την οστεοπόρωση στην Κυπαρισσία

2a9378ae687d8d336ae7db5b47db7eca_XLΜε μεγάλη επιτυχία και με το κοινό να έχει κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων «Αλέκος Παπαδόπουλος» διοργανώθηκε στην Κυπαρισσία από το Σύλλογο Γυναικών Κυπαρισσίας «Γαία» και τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την οστεοπόρωση. Το κοινό από την ευρύτερη περιοχή είχε την ευκαιρία να μάθει για τα νεότερα δεδομένα γύρω από τη νόσο, την πρόληψη και την διατροφή.

Την εκδήλωση άνοιξε η Χαρά Παπαδοπούλου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κυπαρισσίας, η οποία αναφέρθηκε στην δέσμευση του συλλόγου για δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και υποσχέθηκε να γίνουν ανάλογες και στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο ορθοπαιδικός Χρήστος Σίνης εξήγησε αναλυτικά στο κοινό τι είναι η οστεοπόρωση, ποιους αφορά και έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου.

Η φυσικοθεραπεύτρια Αριστέα Βαρελά αναφέρθηκε στην αξία της άσκησης στην οστεοπόρωση, υπέδειξε ενδεδειγμένες ασκήσεις, όπως είναι το βάδισμα και αναφέρθηκε αναλυτικά στην σημασία της αποφυγής των πτώσεων.

Τέλος, η Τατιάνα Δρακοπούλου, υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση, παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο σύλλογος για την Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Κ.Μπ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ‘’ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ΄΄

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.