Άνεργος ένας στους δύο νέους

Το 17,5% άγγιξε το ποσοστό της ανεργίας το Σεπτέμβριο από το 12,6% ένα χρόνο πριν. Στο ίδιο διάστημα ο αριθμών όσων βρέθηκαν εκτός αγοράς εργασίας αυξήθηκε κατά 36,6% με τους ανέργους να φτάνουν τα 857.656 άτομα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), οι απασχολούμενοι μεταξύ Σεπτεμβρίου 2011 και 2010 μειώθηκαν κατά 315.386 άτομα. Ταυτόχρονα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός της χώρας, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν δουλειά ανήλθε στα 4.440.050 άτομα, ξεπερνώντας τον αριθμό των απασχολούμενων.
Δυσανάλογο τίμημα φαίνεται ότι πληρώνουν οι νέοι όπου σχεδόν ένας στους δύο μεταξύ των 15 – 24 ετών είναι χωρίς δουλειά (46,4%).
Το 24,5% αγγίζει η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα των 25 – 34 ετών. Μεγάλη παραμένει η ανεργία στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας (24,2%) ενώ στο φράγμα του 20% είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Αισθητή εξακολουθεί να είναι και η ανισότητα των δύο φύλων στην ανεργία, με πάνω από μία στις πέντε γυναίκες να είναι εκτός αγοράς εργασίας (21%) όταν το ποσοστό για τους άνδρες διαμορφώνεται στο 14,9%.

Από το "Real.gr"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

- Παρακαλούμε αφήστε το σχόλιο σας στα Ελληνικά και σε κόσμιο ύφος.
Σχόλια με greeklish και υβριστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.
- H Ομάδα Διαχείρισης του Kyparissia News Blog δεν αντιπαρατίθεται και δεν συνδιαλέγεται με τους αναγνώστες στο πεδίο σχολιασμού, σχετικά με δημοσιεύσεις και άρθρα (με μόνη εξαίρεση διαδικαστικά-λειτουργικά θέματα του ιστολογίου).
- Οι απόψεις των αναγνωστών δεν αντιπροσωπεύουν τις θέσεις του blog και αποτελούν αποκλειστικά προσωπικές τους τοποθετήσεις.